Totalul afișărilor de pagină

vineri, 24 iulie 2015

DAL - mancare de linte indiana

         Va arat o reteta pe care cu siguranta o ve-ti indragi!... incercati cu incredere!
DAL, este un nume generic pentru ca include intrega varietate de linte, rosie, galbena, verde, fasole boabe sau mazare precum si orice combinatie intre acestea. Dal este nelipsit din bucataria indiana. Daca sunteti amatoare de linte, reteta nu o sa va dezamageasca.

Deci, se spala bine in mai multe ape o cana de linte si se pune la fiert cu patru cani de apa. Dupa ce da in clocot lasi focul mic, acoperi si lasi sa fiarba incet 40-50 min. Mai amesteci din cand in cand si daca scade prea mult mai adaugi apa.



Am uitat sa spun ca adaugi la lintea care fierbe o ceapa mica taiata marunt, o lingura de ghimbir proaspat ras si 1/2 lingurita de turmeric.


Cat fierbe lintea pregatesti restul ingredientelor: 4 catei de usturoi pisati, o ceapa taiata marunt, un ardei iute taiat marunt, doua rosii mai mari.


Separat pui 1/2 baton scortisoara, 1 lingurita de chimion seminte, 1/2 lingurita de seminte de mustar, 3-4 cuisoare. Pe o alta farfuriuta pui: 1/2 lingurita chilli powder, 1/2 lingurita turmeric, 1 lingurita garam masala powder, 1 lingurita mango powder (poti sa inlocuiesti cu cateva linguri de zeama de lamaie pe care o adaugi la sfarsit de tot).

Dupa ce s-a fiert lintea, dai cratita la o parte. Intr-o tigaie pui doua linguri de ghee (este un unt clarifiat, il gasesti la Carrefour, dar poti sa folosesti la fel de bine ulei normal si o lingura de unt) si adaugi farfuriuta cu seminte. Sotezi putin pana incep sa sara semintele de mustar si adaugi usturoiul pisat, mai sotezi cateva secunde si adaugi ardeiul rosu iute si ceapa. Dupa ce sotezi ceapa bine, adaugi farfuriuta cu condimente pudra, le prajesti cam un minut si adaugi rosiile.



Lasi rosiile sa se inmoaie amestecand continuu, o sa vezi ca incepe sa se separe un pic uleiul atunci e gata. Iei de pe foc si adaugi totul in cratita cu lintea fiarta. Pui cratita la loc pe foc sa mai clocoteasca un minut sau doua potrivesti de sare, adaugi zeama de lamaie si o mana de coriandru proaspat si e gata. 



Pofta buna! Incercati reteta, multumesc prietenei mele Daniela care a adus-o de pe acele meleaguri!
Coco

12 comentarii:

  1. imi place lintea rosie, mi-o fac numai mie, ca in casa nu mai mananca nimeni. mersi ptr reteta! te puppp, darling!

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa incerc si eu, multumesc de reteta !

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună Coco!
    Interesantă rețeta,o voi încerca și eu!
    Îți doresc un weekend cât mai plăcut!
    Pup și mulțumesc de vizită!

    RăspundețiȘtergere
  4. De doua ori am mancat preparate cu linte: supa si o... mancare condimentata. Ambele mi-au placut foarte mult - cel mai mult mancarea condimentata. Nu ma pricep sa o gatesc si pentru ca numai mie imi place lintea pe aici... ar trebui sa-mi iau inima-n dinti si cratita in maini si sa gatesc. :)
    Weekend frumos sa ai!

    RăspundețiȘtergere

  5. si mie imi place mancarea indiana! o sa notez reteta.
    si imi mai place tigaita ta. Uite ca nu stiam ca la carrefour este ghee...cat costa te rog frumos, iti amintesti? We placut!

    RăspundețiȘtergere
  6. un plat appétissant et bien parfumé j'aime beaucoup
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  7. Mancam si noi linte, dar vad ca indienii pun in mod generos mirodenii. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte faina reteta!
    Toate ca toate, dar mie imi plac oalele tale! :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu combin lintea cu fasole boabe, nimic exotic, dar vad ca tu prepari ceva deosebit, cred ca este un fel mai parfumat.

    RăspundețiȘtergere
  10. poftă bună sau să-ţi fie de bine!
    am mâncat linte dar nu gătită în stil indian ! interesantă reţetă !
    cu drag, îţi doresc multă sănătate !

    RăspundețiȘtergere