Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 18 iulie 2015

Avocado

                    Chestia cu avocado este asa: ori iti place, ori il detesti!
            Mie imi pare ca are o aroma delicata de nuca, nu il pot manca pur si simplu asa, textura este un pic gretoasa, dar in salate il consum cu placere. Am citit mult despre avocado si de ce trebuie sa-l mananci.... si cum a trecut Eva la pape, hop si eu cu avocado in mana...in lingurita, pardon!
     Bineinteles ca  avocado al meu a ajuns pe pereti,  Eva nu intelege ca fructul acesta este un panaceu universal si ca este papa bun, o conving eu!
Fructul era de anul trecut, mai precis pe 14 martie 2014, am plantat samburele. Nu ma gandeam ca reusesc ceva, m-am uitat pe net cum anume trebuie procedat si am reusit o frumoasa plantuta, trebuie sa o vedeti, sunt mandra....am avocado! Am citit ca poate creste foarte inalt si poate face si fructe in anumite conditii, oricum, arata foarte dragut, chiar nu ma asteptam sa am un pomisor exotic!



             Si mai departe? Chiar nu stiu ce sa-i fac :)...da'...am avocado! :)
             Si daca tot am...va servesc cu un guacamole super bun : 1 fruct de avocado copt bine, il transformi in pasta, adaugi o jumatate ceapa foarte marunt taiata,  o jumatate ardei iute tot foarte mic taiat, o lingura suc lamaie sau lime, 4-5 rosii Cherry taiate marunt sau o rosie intreaga mare, patrunjel tocat cat doriti, sare, piper...dupa gust. Amesteci bine si pofta buna! Este super si cu paine dar si mai bine cu chips-uri de tortilla naturale...sa fie mai original!
             Foarte bun si dimineata cu cereale si iaurt!



              Va place avocado?
                                 Coco

13 comentarii:

  1. Mie imi place avocado la nebunie. Si recunosc ca il pun mai rar in salate.
    Il fac crema cu putina sare si zeama de la o jumatate de lamaie.
    Crema o pun pe paine si o mananc cu cafea dimineata, de cele
    mai multe ori!
    Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am si io! :-) L-am pus intr-o gluma in gradina prin martie si acum vreo 2 saptamani nu stiam ce e in gradina! :-) Acum e in ghiveci, are deja cateva frunze dragute!
    Te pup, Coco!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place foarte mult, guacamole, sau un fel de 'maioneza' cu putin mustar, cu un graunte de usturoi sau dulce cu miere si carob. Din pacate pomisorul nu rodeste in ghiveci, trebuie sa ajunga la nu mai stiu ce inaltime, am trecut si eu prin experienta asta cu pomisorul.

    RăspundețiȘtergere
  4. sincer, nu mă pasionează avocado dar este tare interesant că ai reuşit să ai în ghiveci un avocado !
    cu drag, vă doresc un weekend minunat !

    RăspundețiȘtergere
  5. Pomul imi place,fructul,nu. Te pup si noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. place place! in salate, guacamole si lui bebe i l-am facut pasat cu banana si cereale sau iaurt. Si acum, desi e maricel, linge castronelul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu l-am detestat intai, apoi m-am gandit mai bine si acum il mananc cu miere si imi place. Da, e surprinzator ca ti-a iesit ceva din sambure.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu pot sa spun ca ma dau in vant dupa avocado, dar nici nu il detest. In general daca il cumpar, o fac pentru diverse preparate, mai rar sa il mananc asa pur si simplu. Guacamole imi place la nebunie :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mie imi place avocado dar nu l-am mancat niciodata crud, de fiecare data ma invart pe la standul de fructe exotice dar nu indraznesc Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sincer nu l-am incercat, desi o voi face cat de curand pentru ca vreau sa ii dau Mayei :)

    RăspundețiȘtergere
  11. In variante dulci nu l-am incercat, merge cica sa faci si o pasta de ciocolata, in cele sarate, salate, intotdeauna am nevoie de lamaie. Poate sa fie salata mexicana cu porumb &co, in fel si chip. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. ai dreptate,inainte nu imi placea deloc. acum il ador ,il mananc si asa gol si in salate, fac sosuri si smoothie.pupppppppppppp

    RăspundețiȘtergere