Totalul afișărilor de pagină

vineri, 18 noiembrie 2011

Parerea voastra !

                     
                        Ce parere aveti despre consumul de carne ? Eu  , in general , mananc putin carne , nu mananc mezeluri , carnati ,  dar nu ma dau in laturi de la un gratar  ( cu toate ca am inteles ca este extem de nociva carnea preparata pe gratar ) , sa zicem ca mananc de 2 ori pe saptamana carne  , cam 150 grame .  Am vazut un documentar la televizor cu preparatele din carne , crenvusti , salamuri etc...facute din tone de pielita de pasare...ca importam piele de gaina din toate partile  si cu aceasta se fac minunatele preparate .  Un articol  in Eva care m-a pus pe ganduri tare de tot ...faptul ca studii de necontestat afirma ca produsele animale :
- putrezesc in interiorul organismului , favorizand dezvoltarea parazitilor si incarcarea organismului cu toxine :(((
-creeaza o mare aciditate , provocand inflamatii ale tesuturilor si degradarea lor
-provoaca aparitia cancerului de colon , hepatic , pancreatic
-sunt incarcate de hormoni de crestere , antibiotice , pesticide , erbicide , deseuri nucleare , nivel crescut de adrenalina si de alte substante toxice provenite din poluarea solului si atmosferei
-obliga ficatul sa produca mari cantitati de colesterol , lucru care provoaca spasme , convulsii , aritmie cardiaca , probleme neuromusculare , Parkinson
-persoanele care consuma carne rosie sau carne procesata mai mult de 10 ani au o speranta mai scazuta de viata decat cele care au consumat cantitati mai mici din acest aliment .
- acidul uric , ingerat prin consumul de carne provoaca reumatism , pietre la rinichi si guta
- elimina calciul din organism , datorita azotului din compozitia proteinei din carne cu continut bogat in fosfor
si multe altele...


          Pe de alta parte , are un aport de proteine , fier , absolut necesar pentru organism zic altii ! cu exceptia vitaminei B12 , carnea nu poseda nici-un ingredient imposibil de procurat din alimente vegetale , proteine fiind din belsug in fasole , mazare , nuci etc .


          Exista o clasificare a gradului de toxicitate , cea mai toxica este considerata asa numita carne rosie ..porc , vita ,  oaie , capra si diferite tipuri de vanat , mai putin daunatoare este considerata carnea alba , de pasare si cea de peste oceanic sau de apa dulce , care si aceasta in anumite zone contine plumb , cadmiu , zinc , antimoniu , arsenic .
          Si atunci ? Ce parere aveti ? Cum reusim sa ne concepem o dieta sanatoasa si echilibrata ? Acum , la radio spun ca cercetatorii creeaza carne in eprubeta din resturi animale si celule stem . Mancam ??? Avem nevoie de carne ?



        Voi cata consumati ? ??...nu stiu ce sa fac...sa nu mai consum deloc ???

33 de comentarii:

  1. cum se numeste documentarul amintit in prima parte a articolului ?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu mai tin minte cum se numeste , l-am vazut acum vre-un an si de atunci nu am mai pus gura pe crenvusti...imi pare rau...poate a mai vazut cineva si ne spune !

    RăspundețiȘtergere
  3. Articolul, desi este bun, este exagerat. Acele efeccte "nocive" prezentate, cu cancer si cine stie ce afectiuni chinuitoare sunt pentru persoanele care mananca non stop carnuri, mai ales prost procesate (prajeli, fast food, etc). Plus ca nu toate mezelurile sunt facute cu "deseuri nucleare". Da, sunt aditivi care mai de care mai nenorociti, da, se foloseste toata carnea de pui la unele produse (mai ales parizerul, dar nu poti generaliza sau afirma ceva pana nu vezi tu fix ce se intampla in fabrica.
    Plus ca, la fel ca si carnea, legumele au devenit ingrozitor de procesate si nu mai gasesti pe piata legume romanesti, proaspete si zbarcite. Totomul vreaa rosia uniforma, rotunda si sclipicioasa, castravetii perfect drepti si fara tepuse, ardeii grasi mai si stralucitori, struguri imensi ca desenati....

    RăspundețiȘtergere
  4. ...si noi ce mai mancam ? :(...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Moony: eu vreau rosii care sunt roz, si uniforme, urate-alea-s cele mai bune, doamne,doamne:D

    cat despre carne..nu pot trai fara:(

    RăspundețiȘtergere
  6. La fel stiam si eu despre crenvusti ca sunt facuti din piele zgarciuri si chestii de genul.
    Chiar nu stiu ce sa zic despre consumul de carne..eu sincer consum si nu cred ca o sa renunt prea curand la ea. Din legume pur si simplu simt ca nu ma satur.
    Cat despre toxicitate..aici eu am fost sfatuita invers. Acum un an am fost sa fac o ecografie mamara iar doctora mi-a spus clar sa nu mananc pui decat de tara. Mi-a spus ca a avut cazuri de copii mici cu noduli mamari datorita consumului de carne de pui. Pentru ca ar fi plina de hormoni ce ne deregleaza organismul. Eu ce sa mai cred?
    Pana la urma si legumele sunt pline de mai stiu eu ce. Orice am manca dauneaza sanatatii noastre..deci mananc ce am pofta si gata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sunt pro-carne , dar nu dus la extrema. Cred ca a gasi calea de mijloc intre carne,legume, fructe si lactate e cea mai sanatoasa cale. organismul are nevoie de toate, cu masura . si da cat e mai natural e mai bine, adica niste pastrama facuta in casa si nu cumparata . mi se increteste parul de la adaosurile de gust, miros din diferite produse . eu cred ca nici legumele/fructele cat sunt ele elogiate nu stau mai bine, atatea ingrasaminte chimice , atatea "minunatii " in panza freatica incat uneori e o mare naivitatea sa spui ca sunt "bio" sau ca sunt mai bune decat carnea ,caci toxicitatea lor bate si cei mai chimici cremvusti.

    RăspundețiȘtergere
  8. aoleo...si atunci ce facem ? ne facem gradina in balcon ? zau nu mai stiu...

    RăspundețiȘtergere
  9. din pacate, asa cum au spus si cei dinaintea mea, nu prea mai avem ce manca. toate sunt pline de chimicale, pana si aerul e poluat, iar dincolo de toate, se pare ca pestele e chiar cel mai poluat aliment pentru ca traieste in apa infestata a oceanelor. asa ca, moderatia poate ca e cheia, in rest... Dumnezeu cu mila! (offtopic: adresa mea de mail se gaseste pe blog, sub titlu. cand vrei sa imi scrii, poti sa o folosesti cu incredere!). te pup si iti multumesc din suflet pentru vizite!

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu mananc peste o data la cateva saptamani si uneoricarne de pui, dar incerc sa renunt de tot. Motivul? Cand am ce manca,si animalul imi ofera deja de mancare(lapte,oua) de ce sa-l omor?

    RăspundețiȘtergere
  11. @Toxic Cupcake: Legat de carnea de pui, de noduli si altele...am vazut un documentar in care se spunea ca puii din crescatori, (nu toate, nu vreau sa generalizez) sun injectati cu substante pentru crestere fortata, in aripi si gat, aceste parti ale pasarilor sunt cele mai nocive pentru corpul uman, din cauza acestora rezulta la femei nodului, pentru ca la ele se manifesta cel mai grav.
    Eu mananc carne, si cremvusti, desi stiu ca sunt toxici si ca organismul ii elimina in X ani, dar nici legumele de import nu mi se par mai sanatoase, daor pentru ca se numesc legume.

    RăspundețiȘtergere
  12. si eu cred,ca suntem astfel construiti incat sa mancam de toate,adica omnivori.Ai auzit de vegetarieni colesterolici ?eu ,da.Asaca nu sunt impotriva carnii,ci ea trebuie consumata dupa cum cere organismul,eu asa cred.la fel cu copii care pe vremuri lingeau peretele,din lipsa de calciu,pe care organismul lor il necesita.Faza a doua e discutia despre calitatea alimentelor ce le ingurgitam.Aici e discutie mare.Si pentru ca oamenii prin intermediul stiintei au constientizat pericolele unei alimentatii neadecvate sau chiar daunatoare, e meritoriu.Concluzia mea este ca sa popularizam cat putem,parerile oamenilor de stiinta,nu a ziarelor,adica a reporterilor care de multe ori nu stiu pe ce lume traiesc.sa verificam informatiile lor,pe cat putem acum, prin intermediul internetului.de exemplu,stiati ca mai nou s-a constat ca,carnea de porc,gatita adecvat,contine grasimi nesaturate mai multe decat cele saturate,nocive organismului?comparabile cu carnea de vaca.stirea asta intra in categoria povestii unei prietene ale mele,al care sot a lucrat in china si potrivit ei,chinezii nu interzic ouale la hepatita,sotul ei dezvoltand o hepatita acolo.acum e mort,dar din cu totul alte cauze,cancer la plamani si si-a ferit toata viata ficatul.
    in concluzie sunt cu totul de acord cu ce spunea furnicuta mai devreme.am patit-o cu baiatul meu,cand avea cateva luni,incepusesa manace si piureuri de legume.a avut ceva deranjamente stomacale,care au dus doctorita la concluzia ca sa schimb omul de la cumpar morcovi,pentru ca e foarte posibil ca morcovii sa fi fost cultivati in gradina,aproape de latrina si sa aiba prea mult azot in compozitie.am ascultat-o si n-am mai avut probleme.asta se intampla acum 20 de ani.eu cred si astazi,dupa atatia ani,stiind prietene cu copii mici,eu fiind ceva mai "trecuta",ca asa o doctorita pediatra,cum am avut eu la copilul meu, mai rar.

    RăspundețiȘtergere
  13. eee , e bine:)) eu nu mananc cine stie ce multa carne :))

    RăspundețiȘtergere
  14. ahaaa...deci sa nu-mi mai fac atatea probleme de constiinta pentru o bucatica...nu abuzez...ca nu ma dau in vant de felul meu...ca altfel...cine stie...

    RăspundețiȘtergere
  15. am auzit de la persoane care au avut probleme cu noduli ca li s-a interzis carnea de porc si vita...nu cea de pui...dar daca sunt pui...cum spune Lucia...:(

    RăspundețiȘtergere
  16. Leslie , mie imi place pestele terbil...la ala chiar nu pot renunta , in rest nu ma omor dupa carne...
    Zazu...o sa-mi fac...curaj..sa-ti povestesc ceva..trairi..dar sa mai treaca putin timp...nu stiu daca o sa te ajut prea mult...

    RăspundețiȘtergere
  17. Coco draga mea, ti-as spune povestea mea dar e prea lunga. si nici nu vreau sa stranesc reactia celor ce vin la tine pe blog si le place carnea. Eu spun doar ca daca chiar iti place asa mult sa iei de la cineva pe care il cunosti si sti cum isi creste animalul. cu ce il hraneste.
    Dar nu din supermarket. mai exista si anumiti producatori particulari care-s de incredere.
    Am o cunostinta care a lucrat la fabrica de pateuri si de mezeluri. Nu intru in detalii dar nu vrei sa sti ce e acolo. daca ai face o vizita acolo nu ti-ar veni sa crezi ce contine de fapt. Eu pot sa-ti prezint alt documentar daca vrei, dar nu insist.
    Fiecare face alegeri ptr el si familia lui dar sa cerceteze inainte. asa e cel mai bine. nu dupa zvonuri sau pareri nedocumentate.

    RăspundețiȘtergere
  18. Al meu ar zice.. i rather die decat sa renunt la carnea de porc ! incerc pe cat posibil sa mi-o procur de pe langa bucuresti ;) din surse sigure... si sincer o prefer in locul puilor hormonati! Cat despre peste.. sa fie ai mei sanatosi ca-mi aduc lunar din Delta provizii ;) desi de apa aia mi se cam face lehamite cand vad cate prostii se arunca in ea fara nici un pic de jena.

    RăspundețiȘtergere
  19. Nici eu nu-s mare carnivora, dar o fleica pe gratar, cînd si cînd... nu refuz!
    Daca e grilata corect, nu e periculoasa. Carnea trebuie grilata dupa ce carbunii au terminat de ars, si sînt transformati în jar. Atentie la marinata, daca se foloseste. Trebuie curatata de pe carne. Nu e bine sa se scurga în foc/pe carbuni, si apoi sa urmeze greseala de a turna apa sau bere peste. Se face fum, se ridica scrum de carbuni care se lipesc pe carne... etc :D Noi grilam în ultima vreme doar cu lemn.

    RăspundețiȘtergere
  20. ii tragem cu peste Anto...ca la ala ..nu renunt neam ...

    RăspundețiȘtergere
  21. pai Sakura...ceva de genul am vazut...de m-a pus pe ganduri...bine ca nu sunt o mancatoare de carne...doar asa...cand si cand !

    RăspundețiȘtergere
  22. bun sfat Maya...ca si eu credeam ca daca este gratar e perfect...dar am citit ca nu este...cred ca la aburi facuta este cea mai sanatoasa...dar in cazul asta ...renunt la carne :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Daca tot amintiti de documentare va rog sa le si numiti :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Thanks for your comment!

    interesting pictures

    xx
    Meelena

    www.TheSerialShopper.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  25. Coco, simplul fapt ca ai trecut pe la mine a contat enorm. nu trebuie sa rascolesti apele si nici sa te tulburi. uneori un simplu cuvant, mic, ajuta mai mult decat orice. si-ti multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  26. Eu daca nu mananc carne cred ca nu am energie suficienta. SI nu prea cred in povesti de genul ca legumele si fructele dau energie pt ca la mine nu functioneaza :D

    Dar nu mananc mezeluri, nu am pus niciodata gura pe salam si carnati. Yuck!!

    RăspundețiȘtergere
  27. deci , in concluzie...cumpatare , nu ? si...surse sigure...sa nu-mi fac griji pentru o bucatica :)

    RăspundețiȘtergere
  28. aaa...si va multumesc pentru pareri...va doresc un weekend frumos si cu soare in suflet !

    RăspundețiȘtergere
  29. Eu nu prea sunt amatoare de carne,in schimb sotul si copila ar manca mereu.O seara linistita.

    RăspundețiȘtergere
  30. Aici in Maroc se consuma foarteeee multa carne si foarte multi oameni sunt trecuti de 100 de ani :)
    Eu sunt pt carne!

    RăspundețiȘtergere
  31. Hai sa fim seriosi, cum sa nu mancam carne? Studiul ala pe ce cantitati a fost facut? Nu cred ca o bucata mica de carne poate sa faca asa ceva. Carnea a fost un aliment important in nutritia noastra de milioane de ani, am mancat-o si cruda. Intr-adevar romanii au chestia asta, ca nici o masa fara carne si 3 feluri de mancare si desert. Poate carnea din ziua de azi sa fie nasoala pentru ca dracu stie cum sunt crescute animalele alea, dar sa excluzi cea mai mare sursa de proteina din alimentatie mi se pare stupid.

    RăspundețiȘtergere