Totalul afișărilor de pagină

marți, 8 noiembrie 2011

Horoscop naturist : remedii pentru zodia ta !


Remedii naturale  pentru fiecare zodie :)))




Berbec – plante amare-acre, majoritatea cu spini

Cel mai benefic tratament naturist pentru nativii acestei zodii este paducelul deoarece calmeaza starile de nervozitate , in special la femei , regleaza tensiunea arteriala si este extraordinar de eficace in tratarea problemelor cardiace cu substrat nervos ( probleme des intalnite la cei guvernati de planeta Marte ) .
In alimentatie le este recomandat sa consume ceapa si praz fiindca fluidizeaza sangele si au efect sedative. Ardeiul iute si mustarul nu sunt de neglijat, însa in cantitati reduse. Hameiul (bere) ii fortifica.
Paducelul = fructele contin vitaminele C , B , acizi citric si tartric . Bioflavonoidele au un puternic efect antioxidant . Ele intaresc rezistenta peretilor vaselor sanguine , dilata si relaxeaza arterele . Celelalte substante din paducel scad nivelul colesterolului si reduc depunerile de grasime de pe peretii arterelor si din alte tesuturi  ( un bun aliat in curele de slabire ) .

Taur - plante frumos mirositoare .
Cea mai buna planta pentru Tauri este menta .Ea regleaza functiile intestinale ( ei au probleme des cu stomacul ) si este extrem de eficienta in actiunile aparatului respirator . De asemenea , combat durerile menstruale ( nativele acestei zodii sunt predispuse ) . 
Gurmanzi prin excelenta, Taurii trebuie sa isi supravegheze alimentatia. Li se recomanda sa manance sparanghel, cereale, mere, pere, fructe de padure.
Menta = dupa ce ajung rapid in sange , prin mucoasa nazala si bucala , mentolii intra in lichidul cefalorahidian care hraneste creierul .

Gemeni – plante aromate

Remediul naturist cel mai bun pentru zodia Gemeni este sovarful, acesta fiind ideal in tratarea afectiunilor cailor respiratorii (mercurienii guverneaza caile respiratorii) – calmeaza tusea si poate trata chiar si tuberculoza.
Acestei zodii ii priesc alimente precum mazarea, morcovii, nucile. Cele mai sanatoase pentru ea sunt migdalele. Sunt recomandate ceaiurile din chimen si anason.
Sovarful = o planta cu efect puternic dezinfectant si antispastic .

Rac – plante iubitoare de apa


Tarhonul este planta tamaduitoare a Racilor. Ea are actiune diuretica, expectoranta, carminative, etc., fiind perfecta pentru nativii acestei zodii. De asemenea, ea ajuta la refacerea stocului de minerale din organism.
Alimentatia pe baza de varza alba si rosie, peste, lactate si napi este recomandata pentru intremarea sanatatii persoanelor nascute sub acest semn care de multe ori sufera de afectiuni ale aparatului digestiv si de o proasta circulatie a sangelui.
Tarhonul = este un digestiv puternic , regleaza si stimuleaza functia gastrica , ajuta la asimilarea substantelor nutritive .

Leu – plante iubitoare de soare cu flori galbene

Planta benefica pentru nativii din zodia Leu este rostopasca deoarece reduce presiunea arteriala si combate artrita, insuficienta cardiaca, tahicardia (afectiuni comune ale Leilor). Ea relaxeaza vasele de sange si este extraordinara pentru afectiunile oculare. Floarea-soarelui si galbenelele sunt alte doua remedii naturale eficiente pentru cei nascuti sub acest semn.
In alimentatie Leii au nevoie de orez , carne , miere si levuri aromatice precum rozmarinul , sofranul si dafinul . Primavara au nevoie de verdeturi bogate in fier ( spanac , urzici , loboda etc ) .

Rostopasca = folosita frecvent in bolile hepato-biliare . 





Fecioara – levuri aromatice

Utilizat de mii de ani in tratarea bolilor digestive, rozmarinul are efect garantat in cazul Fecioarelor. Desi astazi este cunoscut ca unul dintre cele mai inmiresmate condimente, initial a fost utilizat in alimentatie strict pentru proprietatile lui terapeutice.
Alimentele recomandate nativilor din semnul Fecioarei sunt cartofii, guliile si telina.



Balanta – solanaceae

Cea mai buna planta pentru nativii din Balanta este ardeiul iute, recunoscut pentru excelenta sa in tratarea diabetului, a tulburarilor digestive si a prostatei. De asemenea, detoxifiaza organismul si are proprietati depurative.
In alimentatie Balantele au nevoie de o cantitate considerabila de cereale, fasole si sparanghel.


Scorpion – plante calmante

Porumbarul este planta recomandata celor nascuti sub semnul Scorpionului. Acesta are proprietati calmante impotriva durerilor de stomac si al dischineziilor biliare, este depurative, antiseptic, antiinflamator si laxative. Siropul din fructe de porumbar ajuta in convalescenta deoarece Scorpionii sunt doborati chiar si de formele acute ale bolilor.
Alimentele recomandate pentru aceasta zodie sunt ceapa (efect calmant), ardeiul capia, urzica. Uleiurile de aloe au efecte linistitoare asupra Scorpionilor.


Sagetator – plante acrisoare

Remediul naturist ideal pentru sanatatea Sagetatorilor este scorusul, fiind excellent impotriva aterosclerozei si a spondilozei.
In alimentatie, Sagetatorii au nevoie de cantitati deloc neglijabile de ceapa si usturoi care fortifica organismul de tip jupiterian. Telina si dafinul sunt de asemenea binefacatoare. Citricele (in special grapefruit-ul) si cooacazele fac minuni in cazul ficatului oboist si mentin elasticitatea vaselor de sange prevenind astfel hipertensiunea arteriala.

Capricorn - plante cu efecte antiinflamatoare 

Capricornii pot considera tataneasa indispensabila pentru sanatatea lor . Cel mai important principiu activ al acesteia , alantoina , are efecte inflamatoare si antitumorale . De asemenea , favorizeaza regenerarea tesuturilor . Ii ajuta pe nativii acestei zodii in lupta cu bolile aparatului digestiv . Alimentele pe baza de amidon ( cartof , paste ) sau de fier ( spanac , sfecla rosie ) sunt extraordinare pentru buna functionare a organismului unui Capricorn . Sunt indicate si ciupercile sau gutuile .






Varsator – plante pentru calmarea sistemului nervos

Remediul naturist indicat pentru nativii din zodia Varsator este valeriana, ea fiind excelenta in tratarea bolilor sistemului nervos si a depresiilor, probleme cu care se confrunta des persoanele nascute sub acest semn astrologic.
In alimentatie au nevoie de tot ceea ce este bogat in clorura de sodium – mere, ridichi, telina, citrice, porumb, alune. Isi pot recapata energia consumand curmale sau caise uscate.


Pesti – flori placut mirositoare

Teiul este principalul remediu naturist recomandat zodiei Pesti. Acesta este recomandat nu numai in tratarea bolilor aparatului respirator, ci si in tratarea gripelor puternice sau a afectiunilor sistemului nervos (are proprietati pectorale, antitermice, neurosedative, antiinflamatoare, calmante, decongestive).
Alimentatia Pestilor trebuie sa fie in primul rand compusa din fructe si legume bogate in apa – pepene, castraveti, dovlecei, ananas.

14 comentarii:

  1. Foarte interesant! Eu sunt...fecioara! Folosesc si rozmarinul,mai mult in... sapunuri!
    Mi se potriveste la fix ce este la leu...din cauza faptului ca sunt intre ele?! pe 23 ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Veronica , este spre amuzament :)...dar nu strica sa folosim mai mult plante si condimente !...si sapunurile taleee...sunt super !

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) interesant:)) chiar imi plac nucile si morcovii:))

    RăspundețiȘtergere
  4. si daca-ti mai fac si bineee :)

    RăspundețiȘtergere
  5. I am a LEO thank you!

    http://www.ohmydior.org/

    RăspundețiȘtergere
  6. eu sunt fecioara, acum inteleg de unde consumul mare de cartofi la mine :) de fapt e remediu hahahha.
    Rozmarinul nu il prea folosesc :(((

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte interesant, dar sunt recomandate fix alimentele care nu-mi plac:-s

    RăspundețiȘtergere
  8. so cool! thanks for sharing this! = )


    kisses from La Mode En Rose = )

    RăspundețiȘtergere
  9. Nice post, I enjoyed this naturist horoscop!!
    Take a look at my blog, and if you like it follow me, I’ll be waiting for you!

    Don’t forget to enter the ZELEB giveaway on my blog!!
    Cosa mi metto???

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte interesant acest horoscop.O zi minunata sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  11. Zaujímavý článok. Takže si na jar zaobstarám rozmarín :-) Zemiaky mám rada, zeler nie. Ibištek je tiež potravina?

    RăspundețiȘtergere
  12. Mimi - ibištek je rastlina s lahodnú chuť ako čučoriedky čaj ...

    RăspundețiȘtergere