Totalul afișărilor de pagină

joi, 4 august 2011

ULEI NUANTATOR

    COMPOZITIE : - ULEI DE MASLINE
                              - PUDRA DE URUCUM

    PUDRA DE URUCUM :

       
Un activ antioxidant, accelerator de bronzare, repelant de insecte şi colorant cosmetic.Pudra de urucum este recoltat din semințele unui arbore nativ în pădurile tropicale amazoniene cu flori roz și fructe spinoase umplute cu semințe rosii.

Pudra a fost folosită de către indienii (”piei roșii”) din bazinul Amazonian cu mult înainte de sosirea europenilor pe aceste meleaguri. Nativii ce trăiesc și azi în acele zone utilizează urucum atât pentru colorarea alimentelor cât și pentru colorarea pielii, chiar a părului. Pielea devine astfel de un portocaliu radiant, și este protejat împotriva înțepăturilor de insecte şi a razelor solare.

Azi pudra de urucum este utilizată inclusiv ca și colorant alimentar nontoxic, aceasta conferă brânzeturilor Cheddar culoarea portocalie specifică.

Ca utilizare externă pudra de urucum are virtutea de a pregăti pielea pentru expunerea la soare, fiind foarte bogată în carotenoide și antioxidanți. Protejează pielea contra îmbătrânirii premature.

Favorizează producția de melanină, și ajută bronzul să dureze mai mult timp pe piele, nu protejează însă pielea în cazul expunerii excesive la soare sau în orele fierbinți ale zilei.
Prezentare: pudră fină extrasă din seminţe, culoare roșu cărămiziu, dispersabilă în apă și uleiuri

Componente principale: cantități impresionante de beta caroten, oligoelemente: cupru, zinc, magneziu, seleniu
PROPRIETĂŢI:
pregăteşte pielea pentru bronzare
favorizează pigmentarea
previne îmbătrânirea
activ protector al pielii
antioxidant
diminuează citotoxicitatea indusă de UVA
barieră împotriva radicalilor liberi
întăreşte proprietăţile elastice ale pielii
colorant cosmetic în fonduri de ten și farduri
repelant de insectecte.

RECOMANDĂRI:
produse de protecție solară
produse pentru intensificarea bronzului
uleiuri de corp pentru bronzare
creme aniîmbătrânire
machiaj, cosmetice decorative
măști radiante
UTILIZARE:
pentru a exploata la maxim beneficiile pudrei de urucum, este recomandată macerarea într-un ulei vegetal timp de 5-7 zile. Pentru 50 ml ulei (susan, măsline sau caise) se utilizează 5 gr de pudră. Se amestecă prin agitare, de mai multe ori pe zi. Maceratul finalizat trebuie strecurat cu o sită deasă sau prin tifon dublu. Maceratul se păstrează mai multe luni fără probleme, la răcoare, ferit de lumina directă.
acest macerat se va include în procent de 10-25% în creme și compoziții antioxidante, antiîmbătrânire
maceratul se poate folosi ca atare pentru un bronz maxim, dar recomandăm să fie diluat cu alte uleiuri și ingrediente, în procent de 25-50% pentru bronz și o protecție mulțumitoare
ca ingredient încorporat în creme sau compoziții antiîmbătrânire, antioxidante, radiante, 1-3% pudră sau 10-25% macerat
ca atare sau în amestec cu alţi coloranţi pentru produse de machiaj tip pudră

      AM CUMPARAT- O DE PE ELEMENTAL.RO SI PENTRU CA A MEA NU SE VEDE BINE , O SA PUN POZA LOR :
           ASA ARATA ! SI ARATA...DACA SE VEDE ASA PE PIELEA MEA...CARE E COLORATA SI DE LA MAMA...NATURA ...!!! ... AM AMESTECAT PUDRA CU ULEIUL DE MASLINE , AM ADAUGAT ULEI DE MORCOV , PENTRU CA IL AVEAM SI ESTE BOGAT IN BETACAROTEN SI AM LASAT LA MACERAT CUM SCRIE MAI SUS , INTORCAND BORCANUL ZILNIC . A IESIT UN ULEI PORTOCALIU INCHIS CARE A STARNIT INDIGNAREA MONICAI :)))...CA EA NU SE DA CU ASA CEVA...ETC...SIIIII.... A SFARSIT ASCUNZANDU-L DE AMICELE DE PLAJA IN RANDUL CARORA A AVUT UN SUCCES NEBUN...



        DUPA DOAR 2 APLICARI COMPLETE MONIK ERA CIOCOLATA  , EA ARE PIELEA ALBA , NU CA MINE ...BRONZUL  TINE FOARTE BINE , NU SE CURATA LA SPALAT IAR NUANTA ESTE MULT MAI FRUMOASA DECAT A ORICARUI AUTOBRONZANT . PLUS CA ESTE HOMEMADE , NU CONTINE DIVERSE !


      CHIAR ESTE UNA DIN CELE MAI REUSITE PREPARATE MINUNE ALE MELE .!
     

12 comentarii:

  1. Tu vii tot timpul cu chestii de care nu am auzit niciodata, super intersanta pudra asta,,,tine-o tot asa, imi place sa te citesc ! :P

    RăspundețiȘtergere
  2. hi hi...ma bucur...asa zice si fiica-mea...nu stiu de unde le scoti...si cand intreaba o amica de-a ei ceva...zice...nu stiu..intrebati-o pe mama...:)))

    RăspundețiȘtergere
  3. da , este , o metoda foarte buna de a te bronza sanatos...si pentru mine a fost o surpriza cata putere de acoperire poate sa aiba ...citisem si am zis ...hai sa-l fac...asa intro doara...si functioneaza !

    RăspundețiȘtergere
  4. Suna foarte interesant!! :D As putea sa incerc si eu, dar mi-e ca am 2 maini stangi si parca vad cum gresesc vreo doza :-S

    RăspundețiȘtergere
  5. nu ai cum sa gresesti ! cu cat pui mai multa pudra , cu atat iese mai inchisa nuanta...eu am pus tot pliculetul pe care l-am cumparat , ca oricum nu aveam ce face cu restul si ulei la ochi , cam 200 ml si a iesit nuanta pe care o vezi mai sus...curaj ! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna vreau sa incerc uleiul..dar nu am inteles ceva..dupa macerare strecurare.se maseaza pur si simplu pe toata pielea..se face dus dupa masare sau cum? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am folosit pur si simplu ca un ulei, la plaja...de cate ori doresti intro zi...da, se face dus normal dupa plaja.. Intra in piele repede!

      Ștergere
  7. Multumesc pt raspuns ..dar intelesesem ca se poate folosi si in casa fara sa te expui la soare..ca un autobronzant...sau poate n.am inteles eu bine.Si la plaja pot sa folosesc doar uleiul fara alta protectie? (am pielea alba) multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Il poti folosi si in casa, intra repede in piele, probabil ca trebuie sa astepti un pic mai mult sa nu murdaresti hainele, ca orice nuantator! El are ceva protectie, dar..pemtru cineva cu pielea alba, poate e mai bine sa folosesti si ceva cu protectie mai mare. Eu am vrut un produs homemade in care sa stiu sigur ce este adaugat, fara lungul sir de chestii cu denumiri inspaimantatoare! Am fost multumita de colorarea pielii intro nuanta foarte frumoasa!

      Ștergere
  8. Am uitat sa spun, pe situl Elemental, gasesti si chestii care protejeaza, cu factor UV, alte retete, eu am facut doar un ulei nuantator, acolo gasesti mai multe indicatii, eu doar m am inspirat, incerc sa folosesc produse cat mai naturale! Succes si chiar as vrea sa stiu daca ai gasit ceva interesant pe acolo, poate ma mai inspira ceva:)

    RăspundețiȘtergere
  9. wow!!! m-ai convins! e pentru pielea mea alba!

    RăspundețiȘtergere