Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 10 august 2011

CUM SA NE INTELEAGA SI PE NOI...SAU NOI PE EI...NAIBA MAI STIE !!!

           NU SUNT MULTE   ''LEGI''...CATEVA...SI SIMPLE...AZI SUNT SUPARATA PE GENUL MASCULIN...TRE' SA MA SUPORTATI ...DA' ZICETI SI VOI...SUNT DOAR CATEVA REGULI...NU ????? :)))   AAAA... ASTA E VOLUMU' 1...AM UITAT !

 CHIAR E ASA GREU ???
CHIAR TREBUIE SA NE ADUCETI IN PRAGUL NEBUNIEI PANA INTELEGETI CEVA ? SA ADUN NISTE '' SFATURI''...POATE...VEDE...CINEVA !!!

www.askmen.ro

1. Numele:
Daca Ana, Maria, Cristina si Andreea se intalnesc la o cafea, ele vor dialoga, spunandu-si Ana, Maria, Cristina si Andreea.
Daca Radu, Mihai, George si Marius ies la o bere, vor dialoga spunandu-si (afectuos): "Grasule", "Prostule", "Testosule", "Cap" sau "Mosule".( nu-i asa ? )

2. Achitarea notei de plata:
Cand se primeste nota de plata, Radu, Mihai, George si Marius vor plati fiecare cate 10 lei, chiar daca nota este de 25 lei. Niciunul nu va avea marunt si niciunul nu va recunoaste ca ar dori rest...
Cand femeile primesc nota, scot imediat calculatorul din geanta.

3. Banii:
Un barbat va plati 20 lei pentru ceva ce valoreaza doar 10 lei, insa ii este necesar.
femeie va plati 10 lei pentru ceva ce valoreaza 20 lei si nu ii este necesar, dar este la reducere.

4. Baia si lucrurile personale: Un barbat are 5 obiecte in baie: o periuta de dinti, pasta de ras, aparatul de ras, un sapun si un prosop luat de la hotel.
Numarul mediu aproximativ al obiectelor din baia unei femei este de 337 ( sau mai multe...). Un barbat nu este capabil sa identifice majoritatea acestora.

5. Argumente si discutii:
Femeia are intotdeauna ultimul cuvant, in orice fel de conflict.
Orice ar avea de spus un barbat dupa aceea, este doar inceputul unei noi discutii.

6. Pisicile:
Femeile iubesc pisicile.
Barbatii afirma ca iubesc pisicile, insa le alunga imediat ce femeia nu mai este de fata.

7. Viitorul:
femeie isi face griji cu privire la viitor pana cand se casatoreste.
Un barbat nu isi face niciodata griji referitoare la viitor, pana cand se casatoreste.

8. Succesul:
Un barbat realizat este acela care produce mai mult decat poate cheltui sotia sa.
femeie realizata este aceea care poate gasi un astfel de barbat.

9. Mariajul:
femeie se casatoreste cu un barbat, sperand ca acesta sa se schimbe, insa el nu o va face.
Un barbat se casatoreste cu o femeie, sperand ca aceasta sa nu se schimbe, insa ea o va face.

10. Vestimentatia ingrijita:
femeie este ingrijita cand merge la cumparaturi, cand uda plantele, arunca gunoiul, raspunde la telefon, citeste o carte sau un mail etc.
Un barbat va fi aranjat cu ocaziua unei nunti sau a unei inmormantari.

11. Natural:
Barbatii se trezesc la fel de atragatori ca atunci cand s-au culcat.
Femeile, cumva, se "deterioreaza" in timpul noptii.

12. Familia:
Ah, copiii... O femeie stie totul despre copiii ei. Stie la ce ora este programarea la dentist, cunoaste relatiile lor sentimentale si anturajul, mancarea preferata, temerile ascunse si sperantele si visele.
Un barbat are o vaga idee ca in aceeasi casa exista niste omuleti foarte mici.

13. Concluzia:
Orice barbat casatorit ar trebui sa isi uite greselile.
Nu ar avea sens ca doi oameni sa isi aminteasca mereu acelasi lucru...

                             
                                 COMIC SI IRONIC , DAR ADEVARAT !!!

      www.e-psiho.ro


Nu vi s-a intamplat sa auziti vreodata o femeie aparent normala spunand ceva de genul: “Nu stiu de ce indepartez toti barbatii. Par sa ii sperii de cum se apropie. Poate ca sunt prea posesiva, sau poate ca nu sunt suficient de posesiva. Barbatii sunt asa derutanti!”
Barbatii si femeileSi ti se intampla poate ca in aceeasi zi sa auzi un barbat, in aparenta normal, care sa se planga: ” Nu inteleg femeile de nicio culoare. Nu stiu unde gresesc. Femeile sunt asa greu de inteles.”
Cand un barbat si o femeie se intalnesc, se intalnesc, de fapt, doua lumi : a lui si a ei.  Ei au alte valori, alte prioritati si alte obiceiuri. Joaca dupa reguli diferite.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca unele diferente fundamentale intre femei si barbati sunt biologice.
A iesit la iveala faptul ca nu numai creierul barbatilor este diferit de cel al femeilor, ci si modul in care il folosesc. Femeile au conexiuni mai ample si interactii mult mai frecvente intre cele doua emisfere. Acest lucru determina abilitatea femeilor de a comunica mai usor si intuitia.  Barbatii, pe de alta parte, au o separare mai mare intre cele doua emisfere, fapt ce explica  priceperea in rationamentul abstract si inteligenta vizual-spatiala.  Poetul Robert Bly descrie creierul feminin ca o “super-autostrada de conexiuni”, in timp ce creierul barbatilor este asemanat cu “un mic drum de tara deviat”.
Obiceiurile diferite ale barbatilor si femeilor se explica prin rolurile diferite pe care le-au avut in procesul evolutiv. Desi conditiile de viata s-au schimbat semnificativ, atat barbatii cat si femeile tind sa urmeze programele lor biologice.
Barbatii tind sa pastreze o directie ferma- sa urmareasca tinta, sa o prinda si sa gaseasca drumul inapoi acasa. Femeile, pe de alta parte,  au o mai buna viziune periferica ce le ajuta sa observe ce se intampla in jurul casei, sa depisteze un pericol ce pandeste familia, sa sesizeze schimbari in comportamentul si aspectul copiilor. Creierul barbatului este programat sa vaneze, fapt ce explica intr-o oarecare masura viziunea lor restransa, in timp ce creierul femeii este capabil sa descifreze o arie mai ampla de informatie.
In momentul in care intra intr-o camera, barbatii cauta mai intai iesirea, estimand o posibila amenintare si moduri de a scapa, in timp ce femeile acorda atentie chipurilor invitatilor pentru a afla cine sunt si cum se simt. Barbatii sunt capabili sa retina informatia si sa o arhiveze. Femeile au tendinta de a re-analiza informatia iarasi si iarasi….Singurul lor mod de a nu se mai gandi la o problema este sa discute despre ea. Atunci cand o femeie impartaseste problemele cu un barbat, nu asteapta de la el o solutie- are doar nevoie sa fie ascultata.
Barbatii prefera sunetele stridente, strangerile de mana puternice si culoarea rosie. Se pricep foarte bine la rezolvarea problemelor tehnice. Femeile au un auz mai fin, folosesc mai multe cuvinte atunci cand vor sa exprime un lucru si se descurca la indeplinirea sarcinilor independente.
Bazandu-se pe diferente biologic explicate,  s-au  stabilit urmatoarele distinctii psihologice:
- barbatii percep o situatie ca un intreg si gandesc global / femeile gandesc local, bazandu-se pe nuante si detalii
- barbatii construiesc si creeaza; isi asuma riscuri si experimenteaza / femeile selecteaza cele mai valoroase cunostiinte si le paseaza generatiilor urmatoare
- barbatii sunt mai independenti in ganduri si actiuni / femeile sunt dispuse sa urmeze sugestiile propuse de ceilalti
- aprecierea de sine a femeilor este mai scazuta decat a barbatilor; femeile au tendinta de a se critica mai mult, in timp ce barbatii sunt satisfacuti de propriile performante
- barbatii si femeile au surse diferite de a obtine satisfactie; pentru barbati primeaza cariera si prosperitatea / pentru femei familia si copiii
- barbatii simt o nevoie pronuntata de a-si atinge scopurile / femeile pun pe primul loc relatiile interumane
- barbatii se imbolnavesc de doua ori mai des ca femeile, desi acestea tind se fie mai preocupate de sanatatea lor
- femeile indura durerea si munca monotona mai bine decat barbatii
Toate cele de mai sus devin inca mai confuze daca luam in considerare faptul ca 15 – 20% dintre barbati au un creier tipic feminin, si aproximativ 10 % dintre femei au un creier tipic masculin, ceea ce inseamna ca un anume procentaj dintre femei si barbati sunt partial programati sa aiba comportamentul si modul de a gandi al sexului opus…
       ACUM , LASAND LA O PARTE GLUMA...CUM FACEM SA NE INTELEAGA , DACA NU VOR SA NE ASCULTE ???
  A MURIT ROMANTISMUL ?????????

4 comentarii:

  1. Sincer, nu am inteles niciodata ce e asa de greu? Doua persoane, ca sa se inteleaga, trebuie sa aiba cat mai multe in comun, si sa se placa. Ma refer si la prietenii si la dragoste. Mie imi plac lucrurile simple, nu am batut pe nimeni niciodata la cap, nu impun lucruri altora, nu consider gandirea mea superioara, nu detin adevarul abosult, respect oamenii si alegerile lor si ma astept sa fiu tratata la fel.

    Eu m-am inteles mereu extraordinar cu sexul masculin, fie ei iubiti sau amici.

    Logic este ca barbatii si femeile sunt diferiti, dar daca stam sa analizam in profunzime nu mai intelegem nimic si nu ajungem la nici o concluzie decat ca nimic nu se pupa. Nu putem fi pustinici. Totul se rezolva prin deschidere si acceptare.

    Ps... eu cred ca romantismul nu isi mai are locul in zilele noastre decat in filme . E trist, dar chiar cred ca e un lucru apus din cauza multor factori care nu mai permit manifestari de genul asta.

    Dragut articol.

    PS2 :)) Aplicatia ta cu harta da scroll direct finalul paginii de blog de fiecare data cand intrii si treci la postarile urmatoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. da , ai dreptate...ne mai suparam si noi...dar , totusi..putin romantism , ar trebui ! ...aaa...ma dispera harta aia..dar , nu ma pot sa o scot ! :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) e ca raia...nu mai scapi de ea

    RăspundețiȘtergere
  4. banuiam,,:))) de aia nu incerc sa o scot sa nu fac cine stie ce prostie...!

    RăspundețiȘtergere