Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 3 august 2011

COLAGENUL



Colagenul este o proteina a tesutului conjuctiv din organism. El se gaseste intr-o cantitate destul de mare atat in tot corpul omului, cat si al animalelor. Mai mult de 25% din proteinele de la mamifere sunt constituite din colagen. Molecula de colagen are multe forme diferite si variate.

Ce este colagenul?

Colagenul are un caracter neted si nedeslusit in piele. Cand apare in tendoane, el este sub forma unor corzi fibroase dure si grele. Colagenul sprijina corpul din multe puncte de vedere, pornind de la sustinerea vaselor de sange pana la cea a pielii.

Originea cuvantului este greaca, iar tradus inseamna “producator de lipici”. Aceasta denumire a aparut si pentru ca din pielea fiarta a animalelor se izoleaza colagenul din care se fabrica lipici.

Alte parti ale corpului, cum ar fi oasele, sunt mai intai tratate si apoi fierte, urmand ca gelatina sa se ridice la suprafata.

Nedreptatea vine odata cu varsta

Organismul tinde sa produca mai putin colagen sau de o calitate mai slaba pe masura ce imbatraneste. Apar, totodata, unele incrucisari de elemente ce determina formarea unor fibre mai rigide si mai putin solubile in apa.

Pielea, de fapt, este colagen in proportie de 70%. Cand o cantitate redusa de colagen sau de o calitate necorespunzatoare este produsa, pielea isi pierde elasticitatea si incepe sa se lase.

Varsta, si deci lipsa colagenului, reduce puterea de intindere a tendoanelor. Abilitatea de a te misca liber si confortabil este redusa din aceasta cauza.

Pastreaza-l cat mai mult posibil

Fereste-te sau protejeaza-te de soare. Razele ultraviolete ale soarelui reprezinta unul dintre principalii dusmani ai colagenului. De asemenea, reziduurile ramase de la digestia zaharului au un efect nociv asupra colagenului din piele. Deci, fereste-te si de dulciuri!

Terapiile cu colagen

Oamenii de stiinta lucreaza la gasirea unor modalitati de a creste productia de colagen si a evita incrucisarea elementelor de colagen care duc la aparitia ridurilor.

Cremele tipice cu colagen nu pot patrunde prin epiderma, dar tratamentele destinate stimularii producerii de colagen sunt destul de promitatoare.

 Terapiile de inlocuire a colagenului, in cazul in care colagenul este injectat in piele, determina umflarea pielii, aratand schimbari dramatice si imediate in aspectul pielii. Noile forme de tratament nu prezinta efecte secundare negative
Să începem cu ceea ce se întâmplă cu corpul dumneavoastră la inaintarea in vârstă!... La douăzeci de ani şi mai devreme de 20, există o mare varietate de hormoni de creştere care promovează această creştere a muşchilor, a ligamentelor şi tendoanele, colagenul este utilizat la construirea de proteine pentru această creştere. Când ajungem la 25 de ani, evident, hormonii de creştere sînt in scădere şi se opreşte cresterea, iar colagenul produs de către ficat este utilizat pentru promovarea sănătatii şi muşchilor existenti, construirea de muşchi.

Cu toate acestea, de la vârsta de aproape 25 de ani cantitatea de colagen produsa de corpul nostru se reduce la o rată de : 1-1,5% pe an. Acest lucru înseamnă că la vârsta de 45 de ani avem aproximativ 75% din colagenul necesar în organism pentru o sanatate optima.
Odata cu reducerea cantitatii de colagen în ţesuturi, acestea se deterioreaza şi fac mai dificil transportul de toxine din celule spre sistemul limfatic. Este de asemenea, împiedicata circulaţia de nutriţie şi hidratare care are un efect dăunător asupra sănătăţii şi, prin urmare, aspectului pielii şi a altor celule.

Când ţesuturile,sistemul muscular si organismul in general are un deficit ridicat de colagen, trecerea toxinelor spre sistemul limfatic este mai dificilă, singura alternativa fiind impachetarea toxinelor intr-un plic de grasime. Aceasta se manifestă prin aparitia celulitei,atit la femei cit şi la bărbaţi, în general, supraponderalii. Pentru că în organism este grăsime, este folosita ca o protecţie si asta nu inseamna că persoana este supraponderala pentru a justifica celulita. De fapt,toti oamenii sunt expusi la fel de mult la riscul de a avea celulita si de a fi supraponderali.

Aici, intervine colagenul-supliment alimentar- care recompilează ţesutul, prin urmare, permite circulatia toxinelor şi grăsimii, in vederea eliminarii reziduurilor,si are rol serios de nutriţie şi hidratare a celulelor –deci o stare generala de sanatate buna.

       DACA TOT AM AFLAT , NU STRICA SA DEVIN PREVAZATOARE...ASA CA M-AM APROVIZIONAT CU COLAGEN SUPLIMENT ALIMENTAR....AAA...CRED CA AM TERMINAT A
4-A CUTIE . NU STIU CE BENEFICII ARE , NU-MI DAU SEAMA BINE PENTRU CA NU AM TENUL RIDAT ( DOAR UCAAAATTT ) DAR NU STRICA SA FI PREVAZATOR PENTRU CA  AM INTELES CA IN CREME NU FACE MARE LUCRU :
Producatorii de cosmeticale au dus la nebunie femeile credule cu includerea in reclame a unor termeni gen “colagen”, “elastina”, “acizi de fructe”, “pH natural” etc.




          ESTE DESTUL DE IEFTIN , 25 RON ...ASA CA EU IL FOLOSESC CU INCREDERE...AM AVUT INTODEAUNA GRIJA DE TEN , NU AM PROBLEME , POATE PENTRU FAPTUL CA M-AM INGRIJIT MEREU SI O SA FOLOSESC IN CONTINUARE .


         

Compozitie

per capsula:
Ingredient activCantitateDZR*
Colagen67,2 mg-
Acid hialuronic10 mg-
Sulfat de Condroitina20 mg-
*DZR = Doza zilnica recomandata
Mod de administrare:
Administrare : 1 capsula pe zi, dupa masa, fara masticatie.
Ţara de origine: Rusia Producător: Casa Herba
Continut: 30 capsule


 
                             ASA CA...EU MI-AM DAT CU PAREREA...




                                                            VA PUP !

5 comentarii:

  1. Sunteti un exemplu de urmat:) O doamna foarte frumoasa ce are grija de tenul ei:*
    Felicitari.Va pup

    RăspundețiȘtergere
  2. ce draguta esti...m-ai emotionat :)...da' e bine sa ai grija de toate , sa faci sport , sa mananci sanatos , sa-ti bucuri sufletul cu ce-ti face placere...te pup !

    RăspundețiȘtergere
  3. De unde as putea sa achizitionez acest produs?In ce farmacii se gaseste?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se gaseste la magazinele cu suplimente gen Plafar sau online cele care vand produse Casa Herba , costa 25 lei !

      Ștergere
  4. Din pacate acest supliment contine o cantitate infima de colagen. Eu mi-am comandat pe iherb acestea http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Collagen-Types-1-3-1000-mg-180-Tablets/19114 si se iau minimum 3 pe zi, adica 3000mg. (nu fac reclama,este doar un site din us de unde iau suplimente, la noi in farmacii preturile sunt f mari iar calitatea slaba)

    RăspundețiȘtergere