Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 6 noiembrie 2019

Rețetele Bunicii Agafia

            O poveste care începe în copilăria Agafiei Ermakova, cunoscută ca vindecatoarea din Siberia, de fapt, secretele plantelor siberiene pe care le-a moștenit de la mama sa, care la randul ei le-a moștenit de la bunica și tot așa. Rețetele s-au transmis din generație în generație pînă în zilele noastre, cînd întrec pînă și realizările moderne. Sînt rețete testate în timp!


              Am ales 2 produse din multele rețete ale bunicii, un șampon și un balsam pe care le folosesc cînd părul necesită o împrospătare și nu este foarte murdar. Am hotărît ca din cînd în cănd să folosesc pentru păr produse mai puțin agresive, naturale și cu mai puține componente, parabeni, silicon sau SLS. Am zis să găsesc o formulă eficientă pentru a nu-l agresa cînd nu este neapărată nevoie, părul este o carte de vizită pentru toată lumea și, de aceea, trebuie să îl menținem într-o bună stare de curățenie... și bine am făcut că am încercat aceste 2 produse. Multe dintre noi aleg să își spele des părul, poate în fiecare zi. Șampoanele normale conțin multe substanțe care degresează puternic și în timp acesta se usucă. Balsamul, și el, este un fel de ''asistent personal'' al părului, ajută firul de par să se mențină în formă bună și îl folosim de fiecare dată.


           Șamponul Tradițional Siberian împotriva căderii părului, cu propolis de brusture, este special conceput pentru părul slabit și fragil, cu tendințe de cădere. Are o formula creată pe baza unei rețete tradiționale, îmbogățit cu o concentrație ridicată de propolis obținut din polen de brusture, urzică, hamei și rășină de muguri de salcie, miere de tei și uleiuri esențiale de chimen și salvie. Pare mai degrabă un cocktail pentru păr, nu? :). Curață delicat, îndepărtează excesul de sebum și impuritățile, hrănește fibra capilară, consolidează rădăcina și este foarte potrivit, cum am zis, pentru uzul zilnic. Excelent pentru firul de păr subțire, cum este al meu.



           Balsamul Siberian împotriva căderii parului este un balsam delicat, pe bază de propolis de brusture, inițial l-am cumpărat pentru că arăta bine setul cu șampon și balsam. Apoi am văzut că la prepararea lui s-au utilizat concentrații mari de propolis obținut din polenul adunat de albine din brusture, urzică, musețel, conuri de hamei și rășină de muguri de salcie, miere de tei cu adaos de extract organic de nalbă mare, uleiuri esențiale de chimen, salvie, lăptișor de propolis, alte multe substanțe active, cum ar fi rășina de pin, extract de polen, ceară de albine. Conține multe produse folositoare, miroase a plante și trebuie folosit în cantitate nu foarte mare, altfel îngreunează puțin părul. Se lasă să acționeze 2-3 minute și se limpezește foarte bine.


            Materiile prime vegetale provin din zonele curate ale Siberiei și din regiunea Baikal. Certificarea Bio atestă faptul că produsele sau ingredientele din compoziția acestora provin din agricultura ecologică, promovează metode sustenabile și practici agricole în armonie cu natura, ce au ca scop protejarea mediului înconjurator și protejarea sănătății publice. Termenul Bio este echivalent cu ecologic, denumiri folosite în spațiul european, precum și cu termenul organic folosit în Anglia, Sua și Canada. Dacă le întalniți, folosiți produsele cu încredere!



18 comentarii:

  1. Sa le folosești cu plăcere!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place mult ca e natural si imi place mult si ambalajul. E asa mai vintage ... Poate il caut si eu

    RăspundețiȘtergere
  3. În ultima vreme a inceput sa ma manance foarte rau scalpul, cred ca ingredientele din samponul pe care il folosesc sunt de vina.
    Am sa incerc șamponul de la rețetele Bunicii Agafia poate mă va ajuta si cu caderea parului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am mai auzit de aceste produse dar par tare bune! Ma faci curioasa sa le încerc si eu!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am auzit de aceste produse pana acum. Parul meu e atat de sensibil incat trebuie sa folosesc produse cat mai naturale, iar produsele prezentate in acest articol par sa fie exact ceea ce am nevoie. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiu ca am. Incercat și eu o data un șampon din aceasta gama și am fost destul de incantata de el

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat de draga îmi este gama asta de produse, și eu aveam câteva de la ei. 😊 😊

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-ar placea sa incerc produsele pentru regenerarea parului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Le am tot vazut prin magazin, dar nu eram sigura daca merita sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu auzisem de ele până acum, dar mă încântă că sunt bio.

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar as avea nevoie de astfel de produse, care să fie eficiente.

    RăspundețiȘtergere
  12. Este pentru prima dată când aud de aceste produse, din păcate eu nu le pot încerca, au propolis în componență (mereu am avut mancărimi de la el).

    RăspundețiȘtergere
  13. Am incercat si eu samponul fortifiant de la Bunica Agafia si stiu ca am fost tare incantata de el.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu stiu daca parul meu este diferit sau problema vine din interior, dar sunt tentata sa incerc si eu aceste produse

    RăspundețiȘtergere
  15. Pare ca au ingrediente tare faine, am sa le caut si eu.

    RăspundețiȘtergere
  16. Sa stii ca intr-un timp le foloseasm si eu. Sunt bune intr-adevar!

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte interesante aceste produse. Le-as incerca si eu, dar din pacate nu ma prea inteleg cu produsele naturale pentru par, simt ca nu curata asa cum imi doresc eu.

    RăspundețiȘtergere
  18. Pentru caderea parului am si eu nevoie de produse, am sa le caut pe acestea.

    RăspundețiȘtergere