Totalul afișărilor de pagină

joi, 10 octombrie 2019

Incursiune în Istoria Modei din secolul trecut


             Efemeră și capricioasă, fermecătoare sau generatoare de controverse, moda rămîne subiect fierbinte în toate epocile. O expoziție foarte interesantă, expoziție temporară- eu aș numi-o temporală, drept să zic :))), numită ''Incursiune în Istoria Modei", vă invit să vă delectați și să admirați păpușile îmbrăcate după moda fiecărui deceniu la rînd, o incursiune în lumea eleganței, reprezentată prin piese autentice de costum și accesorii vestimentare în miniatură.


           La începutul secolului XX-lea, apărea conturul literei S, bustul scos în evidență, talia strînsă în corset și fusta clopot, pălării împodobite, evantai și pantofi cu toc jos. Treptat dispar corsetele și apar rochiile prințesă, pentru un scurt timp. In 1910 sînt la modă rochițe strîmte și bluze largi, decolteuri rotunde, mîneci kimono, apare bolero-ul, cocurile înalte cu o mică pălăriuță cocoțată în vîrf și împodobită cu pene. Dar aici  era deja poveste, înainte vreme crinolina fusese la putere, apoi fusta a fost drapată în spate, purtînd denumirea de turnură, au urmat mînecile tip balon, umflate pe braț și mulate pe antebraț. Una peste alta, o mini-colecție tare dragută de admirat, nu știu prin ce muzee o să călătorească și dacă vă ve-ți întîlni cu ele, așa că vi le arăt eu, știu că sînteți amatoare de modă.

            Moda se schimbă foarte repede, apare ceva nou și toată lumea vrea acel ceva. Interesul pentru modă a existat mereu dar se pare ca ''vinovatul'' datorită căruia apar astazi tendințe noi în fiecare sezon, este Ludovic al XIV-lea, care avea un simț aparte și un ochi educat pentru estetică, astfel că acesta a schimbat croiala hainelor masculine de 63 de ori în timpul domniei sale de 72 de ani. Precis s-a reîncarnat în Louis Vuitton, numa zic :)18 comentarii:

 1. Un bel post sulla moda del secolo scorso, quelle statuette mi piacciono tantissimo.
  Una buona serata a te.

  RăspundețiȘtergere
 2. M-au amuzat tare aceste miniaturi de la expozitie. Interesanta idee, mi-ar fi placut sa le admir si live, mai ales ca eu si moda nu avem nimic in comun. :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Moda vine, pleaca si revine. Eu de obicei nu imi cumpar tinute dupa trendul actual ci cumpar articole care imi vin si in care ma simt bine.

  RăspundețiȘtergere
 4. Foarte frumos si subiectul dar si articolul tău!

  RăspundețiȘtergere
 5. Cat de faina e expoziția! Mi se pare tare draguta ideea de e reprezenta moda cu păpuși

  RăspundețiȘtergere
 6. O joaca admirabila cu papusile! :))

  RăspundețiȘtergere
 7. Superbe! E ceva munca sa faci costume pentru papusi!

  RăspundețiȘtergere
 8. Ce de lucruri interesante am aflat din articolul tău! Mă bucur mult că am dat peste el.

  RăspundețiȘtergere
 9. Ce interesant! Totodată și inedit, deoarece nu întâlnești des așa ceva. Mi-ar plăcea să admir și eu acele ținute de-a lungul istoriei.

  RăspundețiȘtergere
 10. Ce minunat arata costumele alea in miniatura!

  RăspundețiȘtergere
 11. Ce frumos este articolul, faina este ideea cu păpușile. 😊 😊

  RăspundețiȘtergere
 12. Foarte frumos! Mi-ar fi placut si mie sa vizitez. Ma bucur ca am putut vedea pozele tale :)

  RăspundețiȘtergere
 13. Vai ce frumoase sunt aceste exponate! Superb!

  RăspundețiȘtergere
 14. Imi plac tare mult acele creatii si cred ca mi-ar placut sa traiesc in acei ani pentru ca hainele sunt fabuloase

  RăspundețiȘtergere
 15. :O vaaaaai ce minunata expozitie! Si cu istorie si cu moda si cu ... papusi <3.
  Oare au si o carte / brosura cu papusile si tinutele lor? :D
  Pupici si multumesc pentru doza de bucurie :D

  RăspundețiȘtergere
 16. Ce simpatice sunt aceste papusi si creatiile vestimentare in care sunt imbracate! Mi-ar placea sa le vad si eu in realitate. 😘😍

  RăspundețiȘtergere