Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 8 iunie 2019

#plajecurate

          5 iunie, Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Inconjurător, instituită în 1972 de Adunarea Generala ONU, un principal mijloc prin care se încearcă stimularea preocupării oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător și pentru a sensibiliza factorii de decizie politică să acționeze în acest sens. Fiecare Zi mondială a mediului înconjurător este organizată în jurul unei teme, temă ce pune accentul pe o preocupare deosebit de presantă în ceea ce privește mediul. Anul acesta se desfășoară sub 2 slogane, primul este #faradeseuridinplastic, care conturează eforturile de a avea #plajecurate și #orascurat. Cel de-al doilea este slogan internațional, sub egida European Maritime Day, care marchează odată în plus activitățile organizate internațional privin reducerea deșeurilor marine și constientizarea publicului privind acest aspect. 




        Sînt organizate multe evenimente în orașe din țară. In orașul nostru problema plajelor este cea mai gravă, dar și curatenia orașului. Fiind voluntar Mare Nostrum am ajutat la confectionarea unor pancarte cu mesaje, cele de mai sus sunt opera mea, si am vizitat un veritabil ''muzeu'' al deseurilor in aer liber. 




                           Vă las spre cugetare, sper că v-am pus pe ganduri! și multumiri voluntarilor Mare Nostrum care au stat azi in soare pentru o cauză importanta!


18 comentarii:

  1. In trecut am luat si eu parte la activitati de acest gen. M-am saturat sa vad plajele pline de sticle de plastic, tigari si alte minuni. Sper ca oamenii sa invete sa isi arunge gunoiul in locurile special amplasate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Curatenia si poluarea ar trebui introdusa ca materie de baza în scoli! Sau mai bine zis ... oamenii ar trebui reeducati în privinta asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. E păcat ca în secolul 21 încă nu știm sa punem deșeurile în coșul de gunoi și sa le reciclam selectiv!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca se schimba lucrul asta incep sa cred iar in schimbarea mare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-as dori ca oamenii sa aiba mai multa grija de plaje si natura, in general.

    RăspundețiȘtergere
  6. Parerra mea e ca ar trebui investit mai mult in educarea populatiei. Sa intelegem ca nu este normal sa aruncam la voia intamplarii. Apoi,administatia ar trebui sa asigure mai multe spatii amenajate pentru deseuri. Dar cea mai eficienta metoda cred ca ramane amenda. Da-mi o data amenda si o sa.vezi ca ma gandesc de 2 ori inainte sa arunc pe jos.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumoasa aceasta initiativa si ma bucur ca incep oamenii sa constientizeze aceste probleme si chiar sa ia masuri!🥰

    RăspundețiȘtergere
  8. Mă oftic tare rău când văd oameni inconștienți care aruncă gunoi pe jos, când coșul de gunoi este la doi metri de ei.
    În ultimii trei ani am început să reciclez plasticul și hârtia.

    RăspundețiȘtergere
  9. O initiativa foarte frumoasa! Ce bine ar fi daca lumea ar fi mai constienta de cat rau fac aceste deseuri!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred că cea mai bună și funcțional metodă este amendarea tuturor astfel de fapte care duc la distrugerea planetei. Când îl ustură la buzunar, când va vedea că trebuie să plătescă, nu știu, o sumă mare, gen câteva sute - o mie euro, pentru un plastic aruncat, pentru gunoaie etc. cu siguranță va învăța să fie ”responsabil”.
    În alte țări se practică asta și funcționează.

    RăspundețiȘtergere
  11. Minunate acest gen de initiative. Mi-as dori sa aiba impactul scontat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma bucur ca exista astfel de initiative!! Eu inca sper sa se introduca amenzile pentru cei care arunca pe jos. Poate asa o sa reusim sa ne educam si sa avem grija si de planeta. 😘😘

    RăspundețiȘtergere
  13. Cetateanul nesimtit il corijezi cu amenzi, celui care vrea sa stranga, sa ajute la reciclat sa i se ofere de catre administratii spatii de colectare si prelucrare. Degeaba strangem munti de deseuri daca nu sunt prelucrate.
    Ieri m-am plimbat cu doua sacose cu sticle din sticla si nu au fost primite, nu mai colecteaza sticla pana nu se va deschide nu stiu ce fabrica.

    Traim si generam inevitabil gunoi, protestam si generam extra gunoi... Mda, nu suna frumos, dar face parte din realitate. Eu incerc sa elimin, sa nu mai folosesc/cumpar, articolele din categoria optionale.
    Inainte de a le arunca sa le folosesc pana la deteriorare.

    RăspundețiȘtergere
  14. E foarte frumos proiectul si nu pot decat sa ii felicit pe cei care se implica. Problema este ca defapt nu lucram unde trebuie.. trebuie obligata populatia sa pastreze astfel curatenia.

    RăspundețiȘtergere
  15. Oh Doamne in ce hal arata Cazinoul :(.
    Am fost (dupa zece ani) la mare in trecere in toamna trecuta. Ce mizerie era :(.
    Eu chiar nu inteleg de ce nu pot sa isi duca la cos mizeriile. Unde mai pui ca sunt unii care fumeaza si mananca seminte pe nisip... oare asa fac si acasa?
    Va felicit pentru initiativa :*!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu inteleg oamenii care arunca gunoaiele pe jos si nu respecta natura, De mic mi-am invatat copilul sa duca deseurile de cosul de gunoi si sa le selecteze dupa categorii

    RăspundețiȘtergere
  17. Cat am fost în gimnaziu și liceu ma implica mereu in proiecte legate de protecția mediului înconjurător. Tare mult mi-aș dori să mai am si acum timpul necesar pentru asta..

    RăspundețiȘtergere