Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 20 martie 2019

Ziua Mondiala a Apei 2019


       Se sărbătorește anual în data de 22 Martie și are drept scop aducerea în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă. Un semnal de alarmă, trebuie sa lăsăm copiilor și generațiilor viitoare resurse suficiente și mediu sănătos.


         Apa este unul din pionii principali în viața de zi cu zi și odată cu creșterea populației și a modernizărilor care au succes acesteia, în unele zone a devenit o adevărată problemă, lipsa ei devenind un adevărat pericol pentru oameni, plante și animale. O realitate a devenit faptul că peste 1 miliard de oameni trăiesc în condiții de subnutriție, resursele de apă dulce sînt în scădere constantă și trebuiesc dezvoltate obiective eficiente pentru protejarea vieții pe pământ. Cantitațile de apă folosite în ultimii 100 de ani au crescut de peste 4 ori și continuă sa crească vertiginos.


        Un comunicat al UNESCO ne anunță ca pînă în 2050 circa 5 miliarde de oameni vor trăi în zone cu acces redus la apă... deci numai 30 de ani ne mai despart de această dată. Schimbările climaterice au afectat volumul de precipitații sau de topire a zăpezii, rezervele subterane de apă necesită mai mult timp să se regenereze, în comparație cu anii trecuti. Activitatea umană face dificilă această regenerare a rezervelor subterane iar poluarea produsă de om face inutilizabilă mare parte din aceste rezerve. În concluzie, apa chiar poate deveni o problemă majoră, nimic nu poate fi conceput în economia planetei fără apă.

   
          Cum am putea rezolva problema... nu...rezolva cred ca este mult spus, nu știu dacă mai există cale de întoarcere, cum am putea participa la protejarea cât mai mult timp a acestei resurse?
Tu te-ai gândit cum? Ecologiștii ne îndeamnă să nu mai risipim apa, măcar atât putem face noi, sa nu lasam robinete stricate sau apa curgand, sa încercăm tot ce ne stă în putere. Specialiștii ar putea încerca reciclarea apei utilizate de orașe, să capteze apa de ploaie sau să desalinizeze sărurile din apa de mare. 


            
       Planeta Albastră suferă, încercă sa o ajuți și tu cumva, pînă nu este prea tîrziu!!!

22 de comentarii:

  1. multi dintre noi nu realizam ca risipa de apa e o mare problema. asta e un mod de a stopa consumul. ar trebui sa inchidem mereu robinetul cand nu folosim apa, sa alegem sa facem baie in loc de dus si sa facem tot ce putem pentru a stopa poluarea

    RăspundețiȘtergere
  2. Într-adevăr, problema risipei de apa aduce multe consecințe negative, greu de controlat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant articolul tău!
    dacă fiecare dintre noi ar prețui și cu o secundă mai mult natura și ceea ce ne oferă, dacă am fi un pic mai mult responsabili pentru acțiunile și risipa noastră, tot am reuși ceva.
    mulțumim!

    RăspundețiȘtergere
  4. Este o problema majora pe care multi nu o inteleg sau nu o constientizeaza. La fel ca si reciclarea, poluarea etc

    RăspundețiȘtergere
  5. Apa inseamna viata ! Sa avem grija de apa noastra !

    RăspundețiȘtergere
  6. Uitasem complet de ziua apei, cand eram la scoala mereu faceam activitati legate de aceasta zi...

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiam ca e atat de grava situatia, oricum ar trebui sa luam atitudine la nivel mondial, nu asa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiam de aceasta zi, foarte bun articol!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sincera sa fiu, spre rusinea mea, nu stiam ca se sarbatoreste ziua apei. De ceva vreme incerc sa am grija sa nu mai fac risipa de apa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Din pacate nu realizam cat de importanta e apa pentru noi. Avem impresia ca e vesnica si nu o apreciem..

    RăspundețiȘtergere
  11. Clar trebuie luata atitudine. Chiar nu stiam ca lucrurile sunt atat de grave.

    RăspundețiȘtergere
  12. daca am avea cu toti grija sa nu mai facem risipa de apa, ar fi fost bine.

    RăspundețiȘtergere
  13. De la un an la altul apar din ce in ce mai multe probleme ce tin de planeta noastra. Eu de fel incerc sa nu risipesc prea multa apa si am grija de mediul inconjurator cand am posibilitatea. Sper sa auzim vesti bune pe viitor! 🌍

    RăspundețiȘtergere
  14. Atata timp cat inca o avem din belsug, cu greu realizam cat de greu ne-ar fi in lipsa ei, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte interesant articolul tau. Nu stiam nici eu ca sunt atat de mari problemele

    RăspundețiȘtergere
  16. Planeta are de suferit in urma indiferentei noastre. Asta e pacat! trebuie sa invatam sa fim responsabili :(

    RăspundețiȘtergere
  17. Acea statisitca de la UNESCO e chiar ingrijoratoare. Ar trebui sa fim mai constienti de ceea ce se intampla in jurul nostru si sa luam masuri pentru a ne proteja planeta 😁

    RăspundețiȘtergere
  18. Idea ca ar trebui sa constientizam fiecare cat de mult avem nevoie de apa si cat de mult o risipim, este super buna. Insa problema mare este ca sunt diverse firme, fabrici etc., consumatori enormi care nu tin cont de asta. Iar prioritatea tarilor nu este de a pune accept pe acest lucru. Cum nici pe poluare sau pe reciclare nu pun. Pentru ca se castiga bani din asta. Rezolvarea e mult mai presus de noi, consumatori de 2L pe zi, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu stiam de aceasta sarbatoare si nici la scoala nu cred ca le-au spus copiilor pentru ca altfel Jasmien mi-ar fi spus :P

    RăspundețiȘtergere
  20. Si eu incerc pe cat posibil sa nu risipesc apa. Nu las apa sa curga degeaba cat ma spal pe dinti,fac dusuri mai scurte si am grija sa nu ramana nimic deschis in urma mea.
    Apa este o resursa foarte importanta a planetei,fara ea nu am putea trai.

    RăspundețiȘtergere
  21. Si eu incerc pe cat posibil sa nu risipesc apa. Nu las apa sa curga degeaba cat ma spal pe dinti,fac dusuri mai scurte si am grija sa nu ramana nimic deschis in urma mea.
    Apa este o resursa foarte importanta a planetei,fara ea nu am putea trai.

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu, fiind in domeniu oarecum, am invatat din mers. E drept, m-au indemnat si facturile :)) Stii cum e cu copil mic. Masina spala des, copilașul spalat in cada la robinet, nu cu șervetele, etc.
    dar am gasit moduri sa economisesc, de exemplu cand spal vase sau ma spal pe dinti. Si apoi, de cand il am pe Teo fac zilnic dus, inainte umpleam cada de apa si mai leneveam

    RăspundețiȘtergere