Totalul afișărilor de pagină

marți, 17 octombrie 2017

Biciclete electrice la malul marii







              Am avut placerea sa incerc o bicicleta electrica, o puteti face si voi pe platoul din fata Universitatii Ovidius, este o experienta frumoasa. Un pic de teama la inceput, pana am prins miscarea, apoi m-am distrat pe cinste. Sa va spun in mare cam cum functioneaza: are 3 mari componente- baterie, motor si tren de rulare si alte 2 mai mici- incarcatorul si controllerul. Motorul poate fi pozitionat pe roata din fata, pe cea din spate sau chiar in zona pedalelor. Bateria este cea care influenteaza pretul uneia, autonomia poate fi de la 20 km la 100 de km. Ai avantajul ca poti ajunge repede intr-un anumit loc fara sa obosesti, dar o poti folosi si ca o bicicleta normala.





          Principiul de functionare este relativ simplu: acumulatorul se conecteaza la motor, pe care il pornesti cu cheia de contact. In fuctie de distanta pe care o ai de parcurs, alegi modul in care te deplasezi cu bicicleta. Pe distante scurte te poti baza pe motorul electric, pe cele mai lungi este indicat sa pedalezi simultan, pentru o autonomie mai buna. Pentru reincarcare, acumulatorul se detaseaza si poate fi incarcat de la o priza obisnuita din casa in 5-7 ore, costurile de intretinere fiind cele cu curentul electric cu care incarci bateria, dar este o suma infima raportata la avantaje.




       Si daca tot vom avea in oras, mergeti la o mica plimbare de relaxare neaparat, o sa va placa!!!


18 comentarii:

  1. Poate baga si in Brasov biciclete electrice ca din alea normale avem deja,

    RăspundețiȘtergere
  2. A mea se încarca în timp ce pedalez fara sa folosesc motorasul. Cum pentru mine bicicleta este mijlocul principal de transport, este ideala asa, mai ales cand este vant! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu stiu sa merg pe biciclea, stiu, e rusinos dar sper macar sa invat odata cu fiica-mea ;)
    paolaivan.ro

    RăspundețiȘtergere
  4. Am tot citit despre beneficiile unei biciclete electrice. Cred ca mi-ar placea sa incerc si eu una.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici eu nu stiu sa merg cu bicicleta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce tareee!! Imi place sa merg pe bicicleta insa nu am mers niciodata pe una electrica.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu stiu sa merg pe bicicleta, insa fiica-mii sigur i-ar placea aceasta bicicleta electrica...pentru ca da, ea stie sa mearga! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred că de trei ani tot spun că am să învăț să merg pe bicicletă. Cred că am nevoie de un astfel de eveniment și la Iași pentru a mă mobiliza în acest sens.

    RăspundețiȘtergere
  9. mi-ar placea ca si la noi sa introduca bicicletele normale, nu mai zic de cele electrice... voi chiar aveti un oras dezvoltat si deschis!

    RăspundețiȘtergere
  10. M-ai atins intr-un punct sensibil.Nu vreau,hani de blana,masina,s-au altele,vreau o bicicleta.Daca este si electrica,cum o descii tu e ideala pentru mine.Mai ramane bugetul.Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ioi, ce tare e treaba asta. Și ce bine că o astfel de bicicletă poate fi folosită în două moduri: când nu mai poți tu, te duce ea, când se descarcă ea, o duci tu. :D

    RăspundețiȘtergere
  12. De ceva vreme visez ca ma voi muta la mare, cu totul! Uite inca un motiv!!!
    Norocosilor!

    RăspundețiȘtergere
  13. cred ca e foarte practica pentru cei care nu au carnet, pe langa asta te poti strecura prin trafic. Colegul meu de lucru isi luase si venea la lucru cu ea, era foarte incantat

    RăspundețiȘtergere
  14. Cred ca o bicicletă din asta mi-ar placea si mie. Faci si miscare, dar esti si ajutat de motor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ar fi tare interesant s-o încerc și eu. Îmi place sa merg cu bicicleta și asta ar fi potrivită pentru mine ca as face mai puțin efort :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Super fain, cred ca toti locuitorii orasului sunt incamtati. Mi-ar placea si mie o astfel de bicicleta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Se inchiriaza deja sau era o expozitie de prezentare a lor?

    RăspundețiȘtergere
  18. Faină, bicicleta electrică! Mai, mai că mi-aș lua și eu una! ☺

    RăspundețiȘtergere