Totalul afișărilor de pagină

marți, 7 februarie 2017

Cosmetice preparate acasa

                            Multitudinea de produse cosmetice si de ingrijire de pe piata, ne copleseste si sperie cateodata prin componenta substantelor adaugate in ele, deseori doar chimicale de sinteza si ingrediente de origine animala. Chiar si acelea care pretind ca nu sunt testate pe animale, pot contine ingrediente animale, grasimi in special, otinute in conditii de neimaginat...nici nu vreau sa continui cu explicatiile :(.  In special producatorii de rujuri si farduri, utilizeaza aceste grasimi, ''imbracand'' in culoare, parfum si rafinament, o substanta provenita de la animale moarte.
     O alternativa, cosmeticele preparate acasa, la costuri mici si in conditii de siguranta, poti prepara o multitudine de produse de ingrijire a pielii, de igiena si frumusete pentru toata familia.

     Cartea scrisa de Jakuszeit Jinaika, tiparita de Editura Casa,  o gasiti la sectiunea hobby creativ, va ajuta eficient in prepararea acestor cosmetice fara chimicale. Ingredientele naturale cu efecte binefacatoare, sunt usor de gasit in magazinele specializate.  Este o carte care merita investitia, promite o lectura interesanta si captivanta, gasiti o multitudine de retete usor de facut si descrise amanuntit, pe intelesul tuturor.


                Este o sursa valoroasa pentru cei dispusi sa-si investeasca timpul si fantezia in crearea personala a produselor pe care le vor folosi cu cei dragi. Chiar si un incepator va gasi informatii valoroase care il vor ajuta pe parcursul intregului proces, de la alegerea ingredientelor, ustensilele folosite, metodele...pana la produsul finit!



               ''Prepararea produselor cosmetice acasa reprezinta unul dintre cele mai frumoase hobby-uri din cate exista. Preparandu-ne singuri cosmeticele de ingrijire si igiena, vom obtine cele mai potrivite produse, adaptate necesitatilor pielii noastre si avand posibilitatea de a alege ingredientele perfecte.''
                Cartea ne invata despre notiunile elementare, tipuri de piele, notiuni de baza ale prepararii cosmeticelor, masuri de siguranta, notiuni despre ingredientele folosite, retete simple explicate pas cu pas, retete delicioase pentru corp, ten si par.


 suna tare bine, nu-i asa? aceasta este prima reteta pe care o voi incerca!




       De cativa ani de zile, acest hobby m-a captivat, sa zic asa...am incercat cateva amestecuri de uleiuri, unturi si o crema. Acum am de unde sa ma inspir si abia astept sa ma pun pe treaba!


                              Lasati frau liber creativitatii si bucurati-va acasa de retete inedite, este foarte distractiv si folositor pentru sanatatea proprie!

23 de comentarii:

  1. La un moment dat imi trecuse si mie prin cap sa fac o afacere din asta dar am lasat-o balta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie imi e groaza sa fac ceva simplu gen masca de fata sau de par, nu as avea rabdare sa fac un produs mai elaborat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred c-aș avea răbdare sincer, la fel nu aș trece la un regim vegan decât dacă mi-ar găti careva. Nu mă văd pregătindu-mi ruj în baie :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu am rabdare pentru asa ceva. Prefer sa ma duc sa cumpar ce imi place, incerc sa aleg branduri cat mai sanatoase.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu adevarat trebuie sa-ti placa sa mesteresti chesti cosmetic! Mie sincera sa fiu mi-ar place de exemplu "origami" :))
    Bucura-te de retete si sa ne arati si noua rezultatele!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu prea ma incanta foarte mult sa pregatesc acasa cosmetice, dar stiu ca sunt mult mai sanatoase decat cele din comert :)

    RăspundețiȘtergere
  7. desi ador produsele preparate in casa, recunosc ca nu as avea rabdarea si nici talentul de a le prepara eu

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu chiar îmi prepar săpunul,deodorantul, bombe de baie în casa. Sunt absolut încântata de ele !

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce mega mi se pare :)) eu as incerca. Asa gustoase imi par imaginile cu cosmetica :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Spor la treaba! Mi se pare o alegere buna, ai de pe ce lucra

    RăspundețiȘtergere
  11. O carte utila. Mi-as prepara si eu sapun de casa. Cand ma duceam la bunica, la tara, facea sapun de casa si ma trimetea sa adun pelin.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am avut ocazia sa probez un kit pentru testarea unei creme facute in casa. Am primit toate ingredientele si eu trebuia sa folosesc cantitatile potrivite prea acea crea.

    Din experienta iti spun ca nu se merita sa faci doar pentru tine. Ca sa faci o crema iti trebuie 3 picaturi din nu stiu ce ulei si multe alte produse in cantitati mici. Acestea au un termen de expirare si de asta este de preferat sa folosesti pentru mai multe creme. altfel risti sa expire

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu abia sunt in stare sa prepar o amarata masca de par...dar sa fac produse atat de elaborate :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi plac cartile de acest gen, dar nu stiu daca ma descurc sa fac singura coemetice.

    RăspundețiȘtergere
  15. Suna interesant, e bine de citit, doar ca eu sunt tare comoda si nu stiu daca as avea rabdare

    RăspundețiȘtergere
  16. O ciocolata din aia m-ar interesa si pe mine. Are si retete de sapunuri?

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu imi prepar 75%din cosmeticele pe care le folosesc .Voiam sa vad ce-ai preparat!:)Cartea o am si eu.Este foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din aceasta carte inca nu!
      incercarile sunt mai vechi!
      http://krmenslife.blogspot.ro/2012/12/briosa-pentru-ten-sau-corp.html
      http://krmenslife.blogspot.ro/2011/08/ulei-nuantator.html
      si inca vreo 2-3, le gasesti pe blog!

      Ștergere
  18. Mie imi plac "preparatele in casa" - am cateva retete pe care le "execut". :) Mai trebuie sa-mi fac rost de "instrumentar" specific, sa-mi fie mai usor.
    Nu stiu cum se face ca n-am rabdare - si nu-mi place sa gatesc - dar la astfel de produse am rabdare si o placereeee mare-mare! :)
    Sunt sigura ca e o carte interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  19. Asa cum,zic eu,e bine sa gatesti in casa tot la fel e bine sa prepari si cosmetice in casa.

    RăspundețiȘtergere
  20. E un hobby interesant, dar... câtă răbdare să ai?...

    RăspundețiȘtergere
  21. Am si eu cartea aceasta... dar nu stiu daca o sa ma apuc vrodata sa fac ceva din ea :))

    RăspundețiȘtergere