Totalul afișărilor de pagină

marți, 14 februarie 2017

Viva Regina Maria

           

           Prin bunavointa librariei online Targul Cartii, am sa va prezint astazi o carte pe care doream sa o citesc de mult timp. De fapt, vreau sa citesc tot ce gasesc in legatura cu marea Regina a României Maria, cea care a adoptat noua identitate nationala, a iubit si venerat aceasta tara pana in ultima ei clipa! Cartea se numeste Viva Regina Maria de Diana Mandache si prezinta destinul fabulos in reintregirea României, contributia aparte a Reginei, reproduce fotografii si corespondenta intre Regina si mama sa, ducesa de Coburg.


                   Nepoata a reginei Victoria a Marii Britanii, ruda cu toate casele regale din Europa, tanara regina a adoptat noua identitate nationala si s-a adaptat la realitatile balcanice. A purtat corespondenta cu sefi de stat prezentand situatia politica, a vorbit despre frontiere, drepturi istorice, aliante, nu a tinut seama de epidemii, fiind alaturi de bolnavii de tifos si gripa spaniola, a vizitat si ajutat soldatii raniti, orfanii de razboi si a sprijinit Crucea Rosie cu fonduri materiale. Regina-artista a fost un diplomat excelent. Dupa semnarea pacii din mai 1918, prin care Dobrogea si Muntii Carpati erau luate de Bulgaria, respectiv Austro-Ungaria si toate terenurile statului român permitea exclusiv al Germaniei de a le folosi pentru exploatare si prelucrare a titeiului timp de 30 de ani iar România obligata sa vanda Germaniei si Austro-Ungariei surplusul de cereale si vite, regina, neimpacata cu aceasta idee, intervine cu toate puterile si reuseste unirea vechilor provincii in noiembrie-decembrie 1918, devenind cunoscuta ca ''Maria, Regina Romaniei Mari''.  Reuseste si anexarea Basarabiei, Bucovinei si Transilvaniei.              Suverana, a reusit sa puna Romania pe harta Europei, tara devenind cunoscuta drept o fortareata impotriva bolsevismului. Presa franceza o intituleaza ''regina afacerilor'', cea engleza ii remarca spiritul diplomatic numind-o ''ambasador irezistibil''. Imaginea Romaniei la acea data avea chipul Reginei Maria.


        ''Fiecare tara are idealul ei, iar tara noastra a nutrit un vis de secole, visul ca intr-o buna zi toti românii vor fi uniti sub o singura coroana- nu exista nici cel mai marunt si mai ignorant taran, care sa nu fi avut acest vis. Pentru ei acest razboi este unul sfant si isi vor da de bunavoie ultima picatura de sange pentru a-l realiza!...'' - scrisoarea Reginei Maria catre mama sa.
             
                             Viva Regina Maria, o gasiti pe Targul Cartii, impreuna cu multe volume interesante, la preturi mai mult decat avantajoase!

21 de comentarii:

 1. Interesanta cartea! Multumim de prezentare!
  Unde ai fost ieri, ti-am simtit lipsa în club! :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Si eu sunt fascinata de Regina Maria.Sper sa reusesc sa o citesc.O zi buna!

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte interesanta cartea. Regina Maria este o emblema a tarii noastre. Daca rascolim putin prin istorie, realizam cu tristete cat rau a facut Carol al II-lea acestei tari. Exilul ei la Balcic nu ne-a facut cinste. Macar bine ca in cele din urma a inchis ochii in aceasta tara pe care a iubit-o enorm.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ce bine ca stiu data viitoare ce sa aleg! Multumesc de recomandare!

  RăspundețiȘtergere
 5. as vrea sa ajung la balcic, locul ei preferat, am auzit ca e tare frumos acolo!

  RăspundețiȘtergere
 6. Interesanta carte, merita citita !

  RăspundețiȘtergere
 7. Un om complet care si-a inteles menirea. Nu cred ca vom mai avea vreodata asemenea conducator devotat.

  RăspundețiȘtergere
 8. Interesant subiectul. Nu am citit nimic despre Regina Maria.

  RăspundețiȘtergere
 9. Am intrat pe Targul Cartii de cateva ori dar nu am reusit sa comand nimic, nu am citit nimic pana acum de Regina Maria.

  RăspundețiȘtergere
 10. si eu am o carte despre viata Reginei Maria, este o personalitate fascinanta intr-adevar

  RăspundețiȘtergere
 11. Cred ca este o carte interesanta.

  RăspundețiȘtergere
 12. Cu siguranta a fost o femeie interesanta cu o poveste la fel de interesanta. Si eu sunt curioasa sa-i aflu povestea.

  RăspundețiȘtergere
 13. O carte interesanta si demna de notat pe lista de dorinte

  RăspundețiȘtergere
 14. WOW! Super prezentare! De mult imi doream sa-i stiu povestea!

  RăspundețiȘtergere
 15. O carte cu un subiect interesant care ani de zile a fost tabu.

  RăspundețiȘtergere
 16. Wow ... o carte pe care trebuie să o ai neapărt in casa. Super interesanta si mi=-ar place sa o citesc si eu

  RăspundețiȘtergere
 17. Imi aminteste de Balcic..un loc superb!

  RăspundețiȘtergere
 18. Fascinantă această personalitate din istoria țării noastre! Frumoasă prezentare, mulțumim,

  RăspundețiȘtergere
 19. Imi plac cartile despre istoria tarii, o sa o pun pe lista data viitoare.

  RăspundețiȘtergere
 20. Spre rusinea mea stiu mult prea putine lucruri despre acest personaj. Trebuie sa imi iau si eu cartea..

  RăspundețiȘtergere