Totalul afișărilor de pagină

marți, 6 decembrie 2016

In gradina castelului Peles


                    In vizita la fosta resedinta de vara a regilor României, in prezent muzeul Peles, unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din tara, cu caracter de unicat. Construit de regele Carol I, inaugurat in 1883 la Sinaia. Ne-am bucurat sa ne plimbam prin gradina, castelul si Pelisorul erau in curatenie generala, urma o vizita a Principesei Margareta care incepuse calatoria anuala cu Trenul Regal, dedicata aniversarii a 150 de ani de la intemeierea Casei Regale a României si a promulgarii Constitutiei din 1866. Nu ne-am suparat deloc, ne-am bucurat de mirificul zonei, de frumusetea terasei castelului, de aerul curat.




















 Regina Elisabeta a României, poet, scriitor, eseist, ambasadoare a valorilor traditionale românesti, face o descriere despre cum au decurs lucrarile la castel : 
'' italienii lucrau la zidarie, românii carau materialele, tiganii duceau piatra si varul, albanezii si grecii ciopleau piatra, germanii si ungurii lucrau la lemnarie, turcii ardeau caramida, se aflau maestri polonezi si vatafi cehi, francezii desenau, englezii masurau..''




















    Un loc de poveste si de istorie unic prin arhitectura sa, prin valoarea istorica si artistica, in cea mai pitoreasca zona din tara, o bijuterie turistica a tarii unde voi reveni de cate ori voi avea ocazia!

9 comentarii:

  1. La numai 60 de km de Târgoviște,am tot amânat revederea Castelului Peleș.Am revăzut aici la tine acum in prag de iarna.Se pare ca a fost destul de rece,nu?Bine ca totul a fost ok.Sărbători cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Se pare ca ati avut privilegiul de a fii singuri in gradina :) Macar de as putea trage o fuga, sa ma plimb si eu acum, iarna ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Multuuuumeeesc!! Cand eram acasa nu se putea fara un weekend in Sinaia! Tare fain e acolo :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Castelul e minunat iar tu ai facut niste poze pe masura! O vizita la Peles este mereu un prilej de bucurie!
    Salutari, Coco!

    RăspundețiȘtergere
  5. Superbe fotografii,mulțumesc pentru plimbarea oferită,Coco!
    O zi minunată îți doresc!
    Pupici și îmbrățișări!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hi Coco! M-am ntors si iti fac si cu ochiu! :))
    La cat mai multe plimbari draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine ai venit prin Prahova, sper ca ti-au placut si Sinaia si imprejurimile. Sa dai un semn daca ajungi vreodata pana in Ploiesti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Of , am fost și eu acum ceva vreme , dar din păcate nu am putut să intru nici măcar în curte pentru că era închis . Abia aștept să-l revăd . Foarte reușite pozele , te fac să-ți dorești sa fi acolo !

    RăspundețiȘtergere