Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 6 august 2016

Bio Oil homemade


Ingrediente: ulei de galbenele, ulei de rozmarin, ulei de lavanda, ulei de musetel, vitamina A, vitamina E, apoi...parafina, isopropyl, triisononanoin, cetearyl, bisabolol, eugenol, farnesol, linalool...ool...ool...multe ool, plus culoare, portocaliu-red 17.
Si ce m-am gandit eu, nu pot avea uleiul fara toate chestiile de dupa vitamina E?...pot!!! Zis si...preparat!!!



     Uleiul de babassu l-am folosit ca baza pentru ca este usor penetrant, protejeaza pielea de deshidratare si lupta impotriva semnelor de imbatranire cutanate. Este emolient, hidratant, antioxidant si nu da senzatie de gras, plus ca este rezistent la oxidare.


   Uleiul de galbenele, il cunoastem ca reparator si anti-inflamator, des intalnit in medicina alternativa, cu proprietati calmante, recomandat si copiilor.


   Utilizat pentru atenuarea problemelor cutanate si regenerarea pielii, uleiul de lavanda favorizeaza si calmarea sistemului nervos si deosebit de apreciat pentru parfumul inconfundabil. Florile mov-albastrui ne incanta cu calitatile lor aromatice, dar nu se foloseste ca atare pe piele, doar in uleiuri de baza.


                                        Rozmarinul este tonic si revitalizant, amelioreaza dureri musculare si stimuleaza circulatia periferica.


                        Luminita serii, sau primula, un ulei pretios, apreciat pentru efectul regenerator si antirid, reda supletea si elasticitatea pielii, netezeste ridurile, contine acid gamma-linoleic, un acid gras esential, rar gasit in uleiuri vegetale intrun procent asa mare. Intareste bariera de protectie a pielii, previne vergeturile, un adevarat panaceu.


                Vitamina E naturala, de origine vegetala 100%, un antioxidant puternic, foarte util in ingrijirea pielii mature, uscate sau deteriorate. Protejeaza pielea de daunele generate de factorii de mediu, accelereaza vindecarea oricaror probleme ale pielii.


                Uleiul de musetel este foarte concentrat in principii active precum bisabololul, ingrijeste pielea deteriorata, afectata de eczeme, iritatii sau rani, recunoscut ca cicatrizant, anti-inflamator si anti-alergic.


                  Vitamina pentru ten, esentiala pentru cresterea si dezvoltarea tesuturilor, pentru integritatea cutanata. Cunoscuta ca agent de normalizare a functiilor pielii, intervine in procesul de keratinizare. Regenerator forte, stimuleaza sinteza colagenului.


                 Am ales sa adaug si colagen, activ cosmetic apreciat pentru efectul de netezire si protectie cutanata, confera suplete pielii, mentine hidratarea optima si incetineste aparitia ridurilor. Un element esential al organismului, responsabil de structura extracelulara, de care depinde fermitatea si elasticitatea pielii.


                  Si pentru ca este vara, si trebuie sa simtim atingerea verii pe piele, am adaugat un pic de aromatic concentrat de flori de tiare, un parfum floral, exotic, paradisiac, cu note calde ce aduc aproape soarele insulelor tropicale.



                  Acum ma bucur de munca mea :), sunt foarte multumita si o sa repet prepararea lui!
                        Vara frumoasa sa avem in continuare!

14 comentarii:

  1. Foarte interesant si felicitari pentru initiativa. Le-ai pus in proportii egale?

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesante toate!
    Duminică plăcută îți doresc,Coco!
    Pupici și îmbrățișări!

    RăspundețiȘtergere
  3. Super produse, sa te bucuri de ele !

    RăspundețiȘtergere
  4. Super! Un nou link "de salvat"! Multumesc pentru idee! Sper sa le gasesc pe toate la micul magazin "naturist" din apropiere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce de "mayam-uri" ai! Chiar sunt curioasa cum miros florile de tiara.

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari! E super cum ai preparat tu singurica! O idee chiar buna :)

    RăspundețiȘtergere
  7. bravo-uri!
    Ce idee minunata ai avut sa citesti eticheta produsului preferat si sa il faci acasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Aaa super...ai inceput sa creezi propriile retete!!!
    :)
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  9. Esti foarte creativa, draga Coco, felicitari pentru idee si curaj!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte bine ca ai rabdare sa prepari diverse! Eu am avut Bio-Oil-ul original, nu am vazut sa faca nimic special, dar recunosc ca nici nu l-am folosit constant.

    RăspundețiȘtergere
  11. ai avut o idee foarte buna! ma bucur sa vad ca se pot prepara produse din comert cu ingrediente simple, fara a folosi tot felul de conservanti, etc. bieninteles, termenul de valabilitate e mai scurt, dar macar ai o siguranta!

    RăspundețiȘtergere