Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 30 martie 2016

Femeile sustin turismul balnear românesc

               Am avut placerea sa particip la o dezbatere cu o tema de interes natinal privin promovarea turismului balnear, in cadrul Sanatoriului Balnear Techirghiol. Statiunile balneare din tara noastra sunt un potential urias de care nu beneficiem datorita lipsei unui plan de promovare, lipsei investitiilor in unele locuri si faptului ca nu prea constientizam partea de preventie, care este foarte importanta!
                  Statiunile balneare ar putea fi salvarea turismului autohton!


     Invitata de onoare: Anca Nedea Pavel, Presedinte Autoritatea Nationala pentru Turism a deschis dezbaterea si a prezentat strategii guvernamentale privind promovarea turismului balnear românesc. Au vorbit dna Manuela Cernat, Vicepresedinta a Societatii Europena de Cultura Venetia, dna Georgeta Adam- presedinta asociatiei Femeilor Jurnaliste, dna dr. Olga Surdu- presedinta celui de-al 41-lea Congres Mondial al Soc. Int. de Hidrologie Medicala, dna conf. univ. dr. Aurelia Lapusan, Dna Daniela Palade Teodorescu- redactor sef revista Avantaje si primarul orasului Techirghiol Iulian Soceanu. Mesajul de salut a fost prezentat de dna Elena Roxana Almasan- omul care nu doarme, nu mananca- doar face!.. si dna Mihaela Belcin- presedinta ASOAF-BOW Constanta.








 un inviatat surpriza, dl. Vasile Stratulat- cercetator- fizician, ne-a prezentat frecventa Shumann, cheia bunastarii noastre.


               D-le dr. Elena Ionescu-director medical si dr. Carmen Oprea- director ingrijiri medicale- gazdele noastre-, ne-au condus intro vizita in baza de tratament a sanatoriului. Despre aceasta vizita va voi povesti alta data, si o scurta legenda interesanta.
Avand acelasi nume si prenume ca doamna director ingrijiri medicale, am produs putina confuzie la venire si prezentare :))

                       A fost o expunere foarte interesanta, cu oameni de calitate, care lupta impreuna pentru un crez, anume turismul balnear, singura forma de turism din tara noastra care se bazeaza pe un potential permanent, de mare complexitate, practic inepuizabil. Avem un fond balnear remarcabil, 1/3 din apele minerale si termale de pe continent sunt la noi in tara. Turismul balnear nu se adreseaza numai celor cu probleme medicale ci si celor care vor sa se relaxeze, sa-si regseasca vitalitatea, conditia fizica si mentala. O cura balneomedicala este excelenta pentru ingrijirea sanatatii si prevenirea unor boli.
Ma gandeam la faptul ca legea aceea cu voucherele de vacanta va permite oamenilor sa faca aceste cure balneare pe care parintii nostrii le faceau de 2 ori pe an, sa speram!


   Cum a zis si Cristina dupa dezbatere: viitorul turismului balnear românesc suna bine! O sa va povestesc despre namolul din lacul Techirghiol in detaliu si sigur o sa vreti sa veniti la o cura!
             Coco




6 comentarii:

 1. PLus ca vor aparea locuri de munca...

  RăspundețiȘtergere
 2. Esti atat de vesela in ultima fotografie :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Da, daca ne axam imediat dupa revolutie pe mentinerea si modernizarea acestui soi de turism, acum eram departe, ar fi venit strainii puhoi, pacat ca am pierdut startul atunci. E bine ca exista oameni care lupta pentru reinvierea acestei traditii.

  RăspundețiȘtergere
 4. Succese!
  Cand aud despre "strategii guvernamentale" tind sa o iau la fuga, dar cred in perseverenta si daruirea "particularilor" care vor sa dezvolte aceasta ramura a turismului si... medicinei :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Super ! Multe successe si realizari!
  Se pare ca tendinta acestor tip de actiuni este una benefica tuturor ...

  RăspundețiȘtergere