Totalul afișărilor de pagină

duminică, 13 decembrie 2015

Omul gospodar isi face iarna...sanie

                Exista un loc in România in care sunt bani pentru toate. Dupa vorba din batrani ca '' omul sfinteste locul'', primarul din comuna Pestera judetul Constanta a pus localitatea pe harta minunilor zilelor noastre. In Pestera copii primesc tablete si biciclete de ziua lor, bani pentru rechizite la inceput de an, li se deconteaza cheltuielile de transport, au sisteme de proiectie si sali de clasa dotate modern, internetul este la discretie pe ulita, tinerilor li se da loc de casa, metru cub de apa costa de zece ori mai putin decat in restul tarii si alte multe minuni pe care sigur le-ati vazut la stiri.
                Poate ca suna incredibil dar a devenit comuna cu cel mai mare venit pe cap de locuitor din tara. Eu vreau sa va arat numai luminitele de Craciun, feeria de lumini si culori care a invaluit comuna incepand cu seara de Mos Nicolae. Mii de beculete multicolore creeaza o atmosfera de basm specifica sarbatorilor. Este cel mai frumos parc de sarbatori vazut la noi pana acum, investitie derulata pe parcursul a 8 ani, care a ajuns in total la 300.000 de lei, cumpararea si montarea lor. Comparativ, municipiul Constanta cheltuieste in 2015 aproape 2 milioane de lei (sursa) doar pentru INCHIRIEREA iluminatului festiv, care la ora actuala este ca si inexistent...




































      Asa se circula seara spre Pestera, parca e vara si vine lumea la mare :)



                      Si marea dezamagire de 2 milioane de la noi :(, oras cu 300.000 de locuitori...







                       Dupa cum am zis, omul sfinteste locul!!!
              P.S. Aseara, viceprimarul cu atributii de primar Fagadau... a fagaduit...s-a intarziat montarea luminitelor dar tragem tare sa recuperam si speram sa le dam drumul cat mai repede.
Pai...trageti tare ca se termina luna!!!

16 comentarii:

  1. Chiar azi am vazut la ROMANIA, TE IUBESC... reportajul cu acest loc. Deci se poate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dovada ca se poate daca se opresc imbuibatii din furat! Pana vine randul oraselor mari...mai pleaca o generatie din tara!!....

    RăspundețiȘtergere
  3. Vazusem la un moment dat un titlu despre un sat unde... si-am zis ca revin cand am mai mult timp, dar am uitat. Iata ca-mi dai tu stirea. :) Superbe decoruri. Hm... E dovada ca se poate mai bine cu mai putini bani, cand nu se umfla preturile pentru a umple mai multe buzunare. E o minune pentru RO, e cert.
    Foarte faine si pozele. Copiii se bucura si cu mai putine luminite. :)
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos e în comuna Peștera!

    RăspundețiȘtergere
  5. Wowww ce frumos!!! Nu pot sa crec asa ceva, ma bucur ca sunt oameni cinstiti in Romania si se gandesc la oamenii de rand. Nu am auzit de aceasta comuna. Respect pentru acest primar! Foarte frumoase decorurile. As vrea si eu sa ma plimb pe acolo hehee. Pupicei Liuba x

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte frumos! eu abia astept sa plec in vacanta si sa nu mai stiu de nimic.puppp

    RăspundețiȘtergere
  7. Am fost si eu in comuna Pestera si m-am simtit ca un copil :D Foarte dragut a fost!

    RăspundețiȘtergere
  8. Wow!!Tare ca mai exista asa oameni pe pamant!!faine pozele

    RăspundețiȘtergere
  9. Si fac pariu ca de pe urma turismului comuna are numai de castigat. Te duci sa vezi luminile si bei si un pahar de vin fiert, iei o prajitura copiilor etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt total de acord! Bravo lui, nu ar fi bine sa mai scoleasca si alti primari din tara, ai altor sate, comune si chiar orase. Primii at putea fi cei din Constanta, ca sunt si aproape...

      Ștergere
  10. Bravo lor, sa se molipseasca toti ca intr-o boala incurabila, de frumos, de actiuni sanatoase...

    RăspundețiȘtergere
  11. incredibil - în ţara noastră ?! ei nu fură ?! oftez ! câtă frumuseţe - am văzut şi eu la tv imagini din acest spaţiu feeric luminat ... mă bucur pentru tine că ai ajuns şi tu acolo ca să ne poţi arăta mai multe imagini de acolo ! mulţumesc frumos !

    RăspundețiȘtergere
  12. minunat parcul plin de luminite! distactie faina!

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte frumos exemplu da Pestera! In primul rand prin educatie! Degeaba se fac investitii insa daca oamenii nu pretuiesc ce au si nu pastreaza ceea ce se realizeaza.
    M-am bucurat sa vad ca (cel putin in poze) era foarte curat. Nu gume lipite pe asfalt, nu chistoace, nu hartii ....
    Cat despre luminite - da e feeric. Mie imi place si la Constanta cum arata (mai ales plasele acelea. Cred ca mai degraba costul este deranjant.

    Pupici si multumiri pentru inca o excursie faina :D!!
    cu drag
    rux

    RăspundețiȘtergere