Totalul afișărilor de pagină

duminică, 22 noiembrie 2015

Atelier de dulciuri sanatoase

                Astazi am participat la un atelier despre simplitatea deserturilor sanatoase preparate de echipa de la Casa Vegetariana, care ne-a pregatit o seara minunata, intr-un loc foarte primitor. Am invatat sa preparam deserturi numai bune pentru noi si copilasii nostrii, am primit sfaturi, am ras, ne-am amuzat, am degustat, am facut primii pasi spre un stil de viata mai sanatos.




                Intr-un timp foarte scurt, ne-au pregatit cateva dulciuri gustoase, pe care va invit sa le incercati, sunt super usoare si super sanatoase. Cum de mult timp cochetez cu preparate de acest fel, nu pentru ca e o moda, pentru ca imi plac pur si simplu ingredientele, am fost foarte curioasa sa merg si sa mai aflu cate ceva nou. Intr-adevar am aflat 2 lucruri pe care nu le stiam, mi se par foarte interesante si cum le-am primit de la tonica doamnă Rodica, le dau mai departe.



  Un lapte de soia, se foloseste o cana de soia inmuiata timp de 3 zile, se adauga 4 de apa plata, cateva curmale dupa gust, o lingurita-doua de carob, vanilie, se mixeaza bine apoi se fierbe timp de 10 minute.


   Prima este o rulada excelenta, contine urmatoarele :
- orez rasnit- 2 cani
- dovleac razuit- 2 cani
- curmale pasta- 1 cana
- unt de cocos - 1 cana
- stafide nehidratate- 1 cana
- fulgi de cocos- 1 cana
si pentru ca este iarna si se potrivesc aromele ( chiar daca au fost 21 de grade azi), o lingurita de scortisoara si cuisoare. Se amesteca bine, se imparte compozitia in 2, punem intr-una din parti o lingurita-doua de carob pentru culoare, intindem prima foaie de grosimea unui deget pe o folie de aluminiu, apoi stratul 2 si se ruleaza. Putem pune si fructe intre straturi, apoi la rece la frigider.

    Avem si curmale umplute cu o crema din stafide hidratate- 1 cana, nuca macinata-1 cana si o banana, nici nu va mai spun cat de bune pot sa fie!!!
   Gemuri putem face din 1 cana de curmale hidratate, 1/2 cana apa, coaja de portocala, lamaie, mixate bine si obtinem un gem nefiert si fara zahar. Putem folosi si caisele uscate, stafide etc.

   Cel mai interesant preparat mi se par aceste bomboane gustoase care fixeaza calciul in oase si sunt excelente pentru copii si persoane cu osteoporoza. Se numesc bomboane- tonic osos si se recomanda 4 pe zi. Contin : 2 linguri seminte de susan, 2 linguri floarea soarelui, 2 linguri ovaz, 2 mei, 2 migdale, toate amestecate cu 2 linguri de miere si zeama de la o lamaie ( cu o lingura de lemn).


   Si un lucru de nota 10, pe care nu il stiam si il voi aprecia la justa valoare. Fulgii de cocos rasniti bine, rezulta zaharul de cocos, dulce si bun, pe care il voi folosi la cafea dimineata de azi incolo :)


    Multumim gazdelor pentru primire si sfaturi si sigur repetam vizita!
                      Coco

11 comentarii:

  1. Bune trebuie sa fie, iar faza cu zaharul de cocos este de retinut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce informatii utile! Mai ales cea despre zaharul de cocos. Bomboanele arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. interesante propuneri-mai ales pentru cele ce au copiii !
    cu drag, îţi doresc multă sănătate şi să participi la cât mai multe activităţi instructive !

    RăspundețiȘtergere
  4. Rontzi a mea traieste asa de cativa ani buni. Si face niste minuni in bucatarie! Arata bestial si sunt si sanatoase! ;)
    Imi place cat de mult te implici in toate! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt foarte bune dulciuri vegetariene, sunt fan. stii cum se zice, suntem ceea ce mancam. deci, trebuie sa invat sa fac

    RăspundețiȘtergere
  6. Am tot auzit de astfel de bunatati, dar nu am incercat niciodata. Chiar sunt curioasa! :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce gust are acel carob? Nu am auzit niciodata de carob :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este pudra de roscove si se foloseste ca inlocuitor pentru cacao, chiar seamana un pic la gust cu cacao amestecata cu putina scortisoara, parca! contine mult calciu!

      Ștergere
  8. Foarte interesante,mi-a lăsat gura apă!
    O zi minunată îți doresc,Coco!
    Îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesante și inedite ! Gemul nefiert și zahărul de cocos mi-au stârnit interesul și le voi încerca. Mulțumesc pentru informații, Coco!

    Zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce frumos, mi-ar placea sa particip si eu la un asemenea eveniment !
    Pupici

    RăspundețiȘtergere