Totalul afișărilor de pagină

duminică, 11 octombrie 2015

De ce Kale si nu alta cale?


             O sa va spun o poveste cu...o varza...nu orice varza, varza Kale, mai putin cunoscuta la noi, foarte consumata in Statele Unite, Asia si Europa, o leguma ce contine mai multa vitamina C decat o portocala si mai mult calciu decat laptele. Consumata regulat, intareste sistemul imunitar, protejeaza organismul impotriva cancerului, diminueaza nivelul de colesterol si de zahar din sange, incetineste procesul de imbatranire al creierului, protejeaza impotriva tumorilor si sclerozei.


             Am intalnit-o pe Alina, la un eveniment la Camara cu Merinde unde a impartit cu drag buchetele de sanatate si am savurat smoothie-uri din kale, ananas si mar. Am primit si eu si am fost foarte intrigata de aceasta planta pe care nu o cunosteam, i-am aflat calitatile, am savurat-o intro...maaaree salata :) si va spun si voua povestea curajoasei care produce varza Kale.




                                „De ce kale și nu altă cale?”  - Alina Stancu, tânăra care a transformat un experiment într-o... „kale” către succes.


       ....si de aici o las pe ea sa va spuna...

                 Îmi amintesc cu emoție momentul în care m-am decis să  mă implic în agricultură.  Toată lumea din jurul meu îmi spunea că acest domeniu nu este pentru mine, că este o muncă pentru bărbați, că nu este cazul să mă implic, că nu o să-mi placă, că mie îmi trebuie un domeniu în care să stau numai la birou, că de aceea am învățat, etc.Nu pot să spun că acum nu mai am parte de astfel de reacții. La conferințe sau la diverse întâniri, persoanele cu care intru în contact îmi spun că se așteptau să fiu o „româncuță binefăcută, cu mâinile arse de soare, fără ruj pe buze și cu cizme de cauciuc, apropiată de vârsta a doua” și nicidecum o „tânără entuziastă, minionă și energică”.Acum mă amuză de fiecare dată genul acesta de replică și le răspund că nu există un domeniumai puțin potrivit pentru o femeie și că totuși este vorba despre o afacere.

                Dintr-un experiment ... într-o „kale” către succes! Ciudat sau nu, am fost hotărâtă să o cultiv, fără să fie cunoscută pe piața din România, fără să avem niciun potențial cumpărător.... tatăl meu  inițial mi-a spus: „Ție îți place să riști ... cine crezi că o să-ți cumpere o iarbă verde ce nu este cunoscută pe piață? ”N-a putut să mă facă să mă razgândesc, mi s-a alăturat experimentului, m-a ajutat la plantarea ei, iar la puțin timp era gata de a fi recoltată. Am promovat-o la diverse restaurante cât și la persoane fizice, obținând mai repede decât mă așteptam câteva contracte ferme de care avem nevoie.
                               Sfatul meu pentru cititori este:
               „Fii ca un timbru poștal. Lipește-te de „scrisoare” până când ajungi unde ți-ai propus.”Alina Stancu, Kale România
 


                    Supa cu kale si broccoli, o gasiti pe pagina de FB https://www.facebook.com/Kale-Romania-622570861132562/timeline/, impreuna cu multe alte preparate
 .....salata mea a fost simpla, dar tare gustoasa!


             Regina legumelor, cum este numita kale, are un gust excelent, este bogata in antioxidanti, combate stresul oxidativ si detoxifiaza organismul.
            Puteti sa o comandati, sa o incercati si sa o faceti cunoscuta mai departe celor dragi!

18 comentarii:

  1. Interesant, nu auzisem de aceste Kale. Am intrat pe link sa vad mai multe dar... 50lei/ kg, plus transport, destul de mult pentru unele buzunare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este foarte usoara si banuiesc ca 2 kilograme este o cantitate mare!
      probabil, in viitor se va gasi si la market, acum mai greu, cred ca cumpara restaurante, etc

      Ștergere
  2. Noi aici o avem in supermarket, e tare faina ;)
    am facut si varza calita cu ea, a iesit crunchy ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa incerc si eu, chiar mi-ai trezit curiozitatea! Te pup!

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  4. Super povestea, nici nu stiam de existenta unei asemenea plante, m-ai facut curioasa :)

    RăspundețiȘtergere
  5. noi o consumam destul de des. cunosc beneficiile ei . te pupp

    RăspundețiȘtergere
  6. N-am mancat niciodata kale, nici nu stiu ce gust are leguma asta :))))

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu obisnuiesc sa fac smoothie din Kale, sotul meu le adora!
    xoxo

    www.sorananistor.com

    RăspundețiȘtergere
  8. La fix ai venit cu aceste informații! :-)
    Chiar zilele trecute am văzut într-o emisiune (nu mai țin minte care :D) o rețetă cu varză Kale și tot am zis că o să caut mai multe informații despre ea. E folosită cu succes în dietele raw-vegane.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiam de varza asta, mie imi place varza in general. Imi pare bine ca exista astfel de curajosi care se apuca de afaceri mai inedite.

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am tot vazut, dar nu stiam anunte.Poate o sa incerc.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am citit despre ea anul trecut, dar nu am cumparat-o pana acum. Pentru ca am citit aceasta poveste a unei fete curajoase, de care mi-a placut mult, o voi cumpara. Promit!

    RăspundețiȘtergere
  12. Nici nu stiam despre ea! Merci draga mea! Acum unde o gasesc, ca banuiesc ca in supermarket-urile obisnuite nu este, nu am remarcat-o! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  13. eu am 2 fire pe balcon/in gradina. E un fel de varzo-spanac. Sau spanaco-varza. O mai pun prin mancare :)

    RăspundețiȘtergere