Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 18 octombrie 2014

Missy - regina Romaniei

                   ...de Guy Gauthier - Copiilor Romaniei , acest portret al celei mai frumoase si celei mai curajoase dintre mamele romane....

             
   ... cred a stiti ca sunt putin obsedata si subjugata de castelul de la Balcic si de personalitatea marii Regine Maria, de cate ori am ocazia nu ezit sa merg in minunatele gradini si cred ca nu ma voi satura niciodata !


       In anii de dupa eliberare , poporul roman i-a oferit Reginei sale minunata resedinta la malul Marii Negre, la Balic, teritoriu romanesc atunci. Maria il transforma intr-un paradis in care gradini parfumate coboara pana la mare, resedinta favorita a Reginei Romaniei Mari. Acolo, pe terasele pline de flori, in aerul placut al serilor de o blandete unica, Regina- se retrage pentru a medita la viitorul sau, al tarii sale, al copiilor sai. Ei ii datoram cresterea enorma a teritoriului tarii noastre, cea mai importantanta consecinta a primului razboi mondial, din 1920 si pana in 1930, Romania Mare este cel mai puternic stat din Balcani, cel mai activ pe plan diplomatic, cel mai respectat. Nepoata Reginei Victoria  ,, Bunica Regina '' si a tarului Alexandru al 2-lea din partea mamei, era de o stralucitoare frumusete, o minte sclipitoare, foarte hotarata, senzuala si pasionala, un fin simt al umorului, o noblete maiestoasa, cea mai atragatoare suvrana a secolului XX -lea ...intr-un cuvant...o Regina -iubita si adorata de poporul pe care la adoptat!
        Daca va cade aceasta carte in mana, nu ezitati! Este la fel de fermecatoare ca si personalitatea descrisa de ea!
                  De la Balcik...va pup!
                             Coco

19 comentarii:

  1. Missy, regina Romaniei nu am citit-o, dar am citit "Povestea vietii mele" plus volumul ulterior "Capitole tarzii din viata mea" (foarte impresionant de altfel).
    Si mai este o carte, Ultima romantica de Hannah Pakula.
    Nu-mi mai ramane decat sa ajung si eu candva la Balcic :))

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am fost niciodata la Balcic , însa am o admiratie profunda pentru Regina Maria a României. Am vizitat ultima data acum 2 ani, castelul Bran si Castelul Peliș-Sinaia - Pelișorul era închis... si aici va trebui sa ma întorc cândva.
    O sâmbata placuta si o toamna blânda sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti impartasesc admiratia pentru Regina si pentru Balcic, eu nu am ajuns inca acolo dar imi inchipui ca este un loc la fel de fascinant ca stapana sa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am fost la Balcic de vreo trei ori,e minunat acolo !

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoase fotografii draga mea,din păcate nu am văzut Balcicul
    doar din poze și m-a fascinat acest loc!
    Îți doresc o duminică frumoasă și plină de bucurii!
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumoase fotografiile. Nu am fost inca acolo, dar mi-ai facut pofta :)
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  7. Toata lumea vorbeste la superlativ de Balcic si de Regina Maria. Vad ca si tu esti impresionata de personalitatea ei. Si de acele gradini minunate. Nu am ajuns inca, poate intr-o buna zi...

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumos articol, frumoase fotografii, mi-ar place să vorbesc şi eu aşa de Balcic şi Regina Maria, dar n-am fost niciodată atât de impresionată, o zi frumoasă să aveţi şi mulţumesc de vizită.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am citit cartea si nici acolo nu am ajuns, insa am inteles ca e o zona superba. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce frumusete!
    Am vazut si un doku despre ea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu,care sunt tare neumblata prin lume,am reusit sa merg la Balcic.Imi doream sa vad castelul dupa ce am citit mult despre Regina Maria.E un loc superb.

    RăspundețiȘtergere
  12. In vara asta am reusit sa ajung si eu sa vizitez aceste locuri, cu toate ca am trecut pe langa Balcic de foarte multe ori, dar.... In vara asta am plecat la mare si i-am spus prietenului meu: Facem putina plaja dimi si apoi mergem la Balcic si noi ca doar e aproape si...am bifat si acest loc. Te pup! Imi plac blugii tai, look-ul tau! Esti frumoasa foc! pupicei

    RăspundețiȘtergere
  13. Pare super interesanta cartea si gradinile sunt superbe, poate la un moment dat o sa am ocazia sa le vad si eu Pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce frumos! Nu am fost niciodata la Balcic dar pozele tale sunt superbe...chiar zilele astea am dat peste un blog de istorie, de unde am citit cateva articole tare interesante legate de acest subiect. ...istoriiregasite.worpress.com parca se numea

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu am fost niciodata, am trecut doar pe langa, dar din pacate nu m-am oprit. Imi place cum ai povestit, iar pozele sunt tare frumoase.
    P.S. Imi plac jeansii. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Ferice de tine, că ești aproape și te poți duce la Balcic mai ușor decât noi !

    Zi frumoasă, dragă Coco !

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi doresc sa ajung acolo primavara.

    RăspundețiȘtergere
  18. Cine a ajuns o data la Balcic, isi doreste sa revina acolo cat mai repede. Un loc de vis, care te incarca de o energie minunata. Am fost de doua ori si tot mai vreau sa merg la locul de suflet al Marii Regine a romanilor.

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere