meleagurile unde am descoperit minunatia...imprejurimile castelului Bran!
Am fost foarte intrigata de aceastaaaa...dulceata!....cand am vazut borcanele...chiar am glumit...normal, daca pui zahar poti face dulceata si din bocanci...dar am retinut ideea si m-am documentat acasa, ce vreti...m-a urmarit ideea !
Vreau sa va zic ...este pur si simplu delicioasa , asa ca nu pierdeti ocazia :
- am folosit jumatate de kilogram de ardei iuti, din cei mari... de fapt cam iuti :) - sa nu uit ideea, spun acum...nu faceti ca mine...curatati de samburi cu manusi...si cu asta am spus tot :))), 500 gr zahar si 500 ml otet de 9 grade. Incalzim otetul, adaugam zaharul si fierbem pana se leaga apoi adaugam ardeii taiati sub orice forma dorim, fara seminte si fierbem din nou 30 minute , turnam in borcane si servim cand dorim ... ... seamana cumva cu un sos chutney , merg foarte bine la o ciorbita fierbinte, la fripturi, la paste nu am incercat.....urmeaza :)
.....cam asa arata opera mea......si vreau laude.....da'!!!......ca nu ma trazneste asa des experimentu' culinar :))) si chiar seamana cu originalul!
Coco
P.S. am folosit aseara la o friptura de porc la tava...sosul din ardei este demential si caramelizeaza putin carnita...data viitoare voi face mai mult sos, deci voi mari cantitatea de zahar si otet!
Ce idee buna, mersi Coco! xo
RăspundețiȘtergereMie imi plac ardeii iuti la ciorbe, dar numai putin, de abia ii gust!oricum , trebuie sa reconusc ca nu am avuzit niciodata de astfel de dulceata, dr sigur e interesanta :D
RăspundețiȘtergereAm avut niste tentative de a gati vara asta si mi-au zis ai mei ca le-a placut, dar sa nu mai fac :)))
RăspundețiȘtergereCu siguranta cea mai ciudata dulceata din cate am auzit:)) Sunt curios cum este. Frumoasa imaginea cu Castelul Bran!:)
RăspundețiȘtergeresupeeerrr taaree...in viteza nici nu am vazut ce poza am ales...oricum, sunt aceleasi meleaguri :))))))))))
Ștergeree super dulceata!
oh,oh, chiar delicatesa. neaparat trebuie incercata.pupp
RăspundețiȘtergereMammaaaa.....ce bine arata!
RăspundețiȘtergereWow, ce pofta am! Super idee!
RăspundețiȘtergerewow! asta trebuie sa testez si eu, neaparat! hmmmm, ce idee! Am notat reteta! multumesc!
RăspundețiȘtergereE prima data cand aud de dulceata de ardei iuti!
RăspundețiȘtergereTrebuie s-o incerc pentru ca arata foarte bine la tine in fotos.
Pupici si week-end placut!
Mama, imi lasa gura apa...am mai auzit de ea, dar nu stiam cum s-ar putea manca.
RăspundețiȘtergereDulceata de ardei iute?!Wow.Eu curat ardeiul iute de samburi dupa ce m-am dat in prealabil cu ulei de floarea soarelui pe degete si nu mi se intampla nimic.
RăspundețiȘtergereMie imi plac ardeii iuti si la prajituri! :)) Glumesc! Dar imi plac foarte-foarte ardeii iuti! Dar iata ca invat ceva nou: dulceata de ardei iuti! Si cand ma gandesc ca Bran e la... o aruncatura de bat! :)
RăspundețiȘtergereVenit, citit, bagat la cap! :)
Felicitari pentru reusita dulcetii! :)
Numai de bine!
ce bine arata! si chiar mi-o imaginez pe o friptura de porc cu sos de miere si mustar, inabusita in bere! si cu wedges....sa fie dezmat pana la capat! :)
RăspundețiȘtergereN-am mai auzit! Felicitari Coco pentru dulceata!
RăspundețiȘtergereSa ai o duminica placuta!
La Bran am fost chiar de 2 ori, dar dulceata din aia n-am incercat!
RăspundețiȘtergereTrebuie să recunosc că m-ai făcut curioasă.
RăspundețiȘtergereCred că este bestială dulceața de ardei iute. Sper să am și eu șansa să o încerc.
Anul asta nu-mi mai complic existenta cu ea, dar la anul sigur o incerc. Pentru cand mai curati ardei iuti fara manusi da-ti mainile cu lapte, cazeina din el intra in reactie cu capsaicina, sau ma rog asta cica este explicatia, ideea e ca ajuta :P
RăspundețiȘtergeremultumesc mult, sigur mai fac si sper sa tin minte!
Ștergereanul viitor probez si eu, mi se pare mai soft decat harissa si nu strica sa ai alternativa:) ce lapte ulei, manusi chirurgicale, bandana pe nas/gura. eventual si ochelari de protectie la curatat :)
RăspundețiȘtergereacum tot patitu-i priceput! :))))))))
Ștergere