Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 23 iulie 2011

REDBULL - ARIPI SPRE ...????????

                               
                      IERI ERAM PE PLAJA SI UN BAIETEL...DE 15-16 ANI BEA O DOZA DE.....ENERGIE.......ZICEA EL......FOARTE FERICIT......IAR PARINTII......NU AVEAU NIMIC IMPOTRIVA !!!!!!
AM GUSTAT ODATA , DE CURIOZITATE...UN GUST...DE PIPI...CRED, SCUZATI....BAREM DACA AVEA UN GUST MINUNAT , INTELEGEAM...
                   
                                     ,, BAUTURA CARE ITI DA ARIPI ''
SPRE ????????



 Red Bull este numele unei bauturi energizante de provenienta thailandeza si este o versiune adaptata gusturilor austriecilor, in prezent cunoscuta in intreaga lume.
Bautura este vanduta de catre Red Bull GmbH ca o bautura energizanta pentru a combate oboseala mentala si fizica, contine peste 250 ml doza si aproxomativ 27 de grame de zahar, 1000 mg de taurina, vitamina-B complex si 80 mg decofeina. Cofeina detinuta de o cutie este mai mica decat cofeina pe care o contine o ceasca medie de cafea (100mg/250 ml) sau de doua ori mai multa cofeian decat intr-o doza de cola (40mg/330 ml). O versiune sugar-free Red Bull este indulcita cu aspartam ca inlocuitor al glucozei.

In forma sa naturala taurina deriva din tesut animal, fiind mai intai izolata din bila taurului (Bos taurus bile); taurina folosita in produsul Red Bull este obtinuta pe cale sintetica.
Vanzarea acestui produs este interzisa in unele tari de cele mai multe ori din cauza continutului de taurian sau a nivelului ridicat de cofeina. Multe tari care au interzis pentru inceput comercializarea acestui produs si-au revizuit legislatia pentru a permite tuturor bauturilor o cantitate mai mare de cofeina sau taurina inclusiv Suedia (1994), Finlanda (2005). In 2007 Red bull consumul acestui produs ramane interzis in tari precum Danemarca, Norvegia, Franta si Islanda.
 In 2001, bautura a fost investigata de Institutul National Suedez al Produselor Alimentare dupa ce aceasta a jucat un rol importan in decesul a trei consumatori. A facut subiectul mai multor probleme cu privire la continutul de GLUCURONOLACTONE, un derivat la taurinei. G este un produs al glucozei in mod natural de catre ficatul uman. Circula zvonuri cum ca in timpul razboiului din Vietnam a fost produs si folosit ca drog de catre guvernul american .
Glucoza - Red Bull este ca majoritatea bauturior racoritoare apa cu zahar. Dar sa nu credem ca glucoza ne da aripi.
 Cofeina - aici putem sune ca se afla aripile, tot ceea ce promite aceasta bautura ca face, imbunatateste viteza de reactie si starea emotionala, se afla in aceasta pudra alba o ruda indepartata a cocainei .
 Niacin  cunoscuta si ca vitamina B-3, imbunatatestste formarea colesterolului bun
prin prevenirea formarii trigliceridelor, facandu-l un puternic drog. Din nefericire nu este destul niacin aici pentru a beneficia de acest tratament si nici indeajuns de pur.
 Citrat de sodiu  de cele mai multe ri folosit ca conservant in bauturi racoritoare sau in branzeturi, ajuta de asemenea la convertirea glucozei in acid lactic, avand un efect semnificativ in performantele atletice.
 Inositol  un carbohidrat gasit in tesutul muscular animal neori numit carne de zahar, inositol devine un drog care reduce semnificativ depresiile si atacurile de panica. Are si un rol importan in lupta impotriva cancerului. Din nefericire sunt necesare aproape 360 de cutii zilnic pentru a beneficia de acest avantaj.

GLUCURONOLACTONA este un produs chimic de inalta periculozitate, folosit de catre Departamentul de Aparare din Statele Unite in anii 60 pentru stimularea moralului trupelor cantonate in VIETNAM, si actiona ca un drog halucinogen care calma stressul de razboi. Totusi efectele sale in organism au fost devastatoare si a fost intrerupt datorita numarului mare de cazuri de migrene ,tumori cerebrale si boli ale ficatului manifestate la soldatii care au consumat asa ceva.

In plus, pe cutia de RED BULL se poate citi continutul:
GLUCURONOLACTONA, catalogata intre madicamente ca un stimulent.

Ce NU SPUNE cutia de RED BULL, sunt consecintele consumului, care ar obliga la o serie de AVERTIZARI:

1. ESTE PERICULOS SA-L BEI CHIAR DACA DUPA ACEEA NU FACI EXERCITII FIZICE, pentru ca prin functia sa energizanta accelereaza ritmul cardíac si iti poate provoca un INFARCT FULGERATOR.


2. Esti in pericol de a suferi o HEMORAGIE CEREBRALA, pentru ca RED BULL contine compusi care diluati in sange fac inima sa pompeze mai putin, si faci efort fizic simtindu-te mai putin epuizat.

3. Este interzisa combinarea RED BULL cu alcool, pentru ca amestecul se transforma intr-o 'bomba mortala' care ATACA DIRECT FICATUL, distrugand anumite zone care nu se mai refac niciodata.

4. Una dintre componentele principale ale RED BULL-ului este vitamina B12, utilizata in medicina pentru recuperarea pacientilor intrati in coma alcoolica. Astefel consumul energizantului produce hipertensiune si o stare de excitabilitate, ca si cum ai fi in stare de ebrietate, fara a fi baut alcool .

5. Consumul frecvent de RED BULL duce la aparitia unei serii de afectiuni nervoase si neuronale ireversibile (nu se pot recupera).

CONCLUZIE: Este o bautura ce ar trebui interzisa in toata lumea. Venezuela , Republica Dominicana, Puerto Rico si alte tari din Caribe avertizeaza celelalte natiuni ca, amestecul acestui lichid cu alcool creaza o bomba cu ceas pentru corpul omenesc.


 In timp ce cafeina ofera cu siguranta creierului beneficii, la fel ca si vitamina B, care ajuta metabolismul, zaharul si taurina nu fac decat sa anuleze efectele primelor doua.

Un studiu realizat in Noua Zeelanda a aratat ca cele 27 de grame de zahar din Red Bull reprezinta o cantitate indeajuns de mare ca sa inhibe complet capacitatea organismului de a arde grasimi.

Cat despre taurina, un amino-acid care lucreaza ca si neurotransmitator, acesta are efect mai mult de sedativ decat de stimulant, conform cercetatorilor de la Weill Cornell Medical College

codexalimentarius.info
 un produs profund dezechilibrat din punct de vedere nutritional, fara valoare biologica, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Apa carbogazoasa este principalul ingredient, in ea dizolvandu-se o serie de aditivi alimentari sau alte substante cu potential daunator asupra organismului. Dintre acestea, cei doi indulcitori chimici de sinteza sunt cei mai periculosi, amandoi fiind incriminati in aparitia cancerului.

In lucrarea “Biblia Alimentara”, prof. Mencinicopschi scrie despre aspartam: “Doza zilnica admisa este de 40 mg/kg corp, raportandu-se de-a lungul timpului efecte adverse ca oboseala, ameteli, halucinatii, iritabilitate, dureri de cap, palpitatii, anxietate, dureri articulare, spasme musculare, pierderea memoriei si cancere de creier”.

La fel de periculos este si acesulfamul K, despre care specialistul nostru spune ca poate induce stres metabolic, avand potential cancerigen.

Taurina poate afecta buna functionare a ficatului si a inimii, ducand chiar la deces, se arata intr-un studiu realizat in urma cu un an de Institutul Federal pentru Evaluarea Riscurilor din Germania. Specialistul nostru atrage atentia ca nu este indicat ca acest produs sa fie consumat in combinatie cu alcoolul, pentru ca acesta ii potenteaza efectele nocive. Vitaminele adaugate in Red Bull Sugar Free nu au nici o valoare biologica, din cauza multitudinii de aditivi alimentari adaugati.

In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, prof. Mencinicopschi ne spune ca produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, cardiacilor, celor care sufera de maladii renale, hepatice, gastrointestinale,bolnavilor de cancer.

www.wall-street.ro
Ministrul francez al Sanatatii, Roselyne Bachelot, care in iunie declara ca are "mari retineri" in ceea ce priveste Red Bull, a cerut ca bautura sa fie monitorizata in continuare si ca publicul sa fie informat despre posibilele efecte nedorite ale acesteia.


Compania Red Bull, de origine austriaca, a fost de acord ca mesaje de avertizare - precum atentionarea asupra continutului ridicat de cofeina, recomandarea consumul moderat si semnalizarea faptului ca bautura nu ar trebui sa fie consumata de femei gravide si copii - sa apara pe ambalajul produsului.

 AM MULTI PRIETENI CARE CONSUMA...CUM AS PUTEA SA II OPRESC ?




10 comentarii:

  1. Ciudat!-nu am vazut in aceasta bautura nimic altceva decat o doza de aluminiu cu un altfel de lichid in interior dar dupa cele scrise de tine, se pare ca nu este chiar asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. vaiiii mie!!!!!sa fiu sincera mai consum si eu doar atunci cat calatoresc dintr-o tara in alta si sunt foarte obosita.ultima calatorie de acest gen a inceput pe Otopeni,trecut prin Milano apoi Barcelorna.de aici in Zurich si apooi in Bangkok.si cred ca am consumat vreo 3 doze :D.sincer nu m-am gandit ca atat de daunator este.in Thailand,tara de origine se vinde in sticlute mult mai mici decat doza si nu este bautura carbo-gazoasa.multam de articol.am sa incerc sa evit.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca ocazional, adica rar...mai merge...daca nu abuzezi , dar copii astia...zic ca este gluma..de la o asemenea varsta..e chiar periculos, plus ca li se pare ca sunt interesanti si beau mai multe doze !

    RăspundețiȘtergere
  4. taurina sintetica...cum suna ? plus alte rahaturi...fiecare face cum crede...pe mine m-au socat parintii...care erau chiar fericiti de alegerea pustiului !

    RăspundețiȘtergere
  5. eu consum foarte rar dar acum nu voi mai consuma deloc pntru ca nu pot spune ca imi place in mod deosebit si nici nu m-am simtit mai fresh dupa ce am consumat.chiar nu stiam ce contine.m-am gandit ca doar o doza ceva mai mare de cofeina.si normal ca parintii care lasa plozii fara bultin sa consume asa ceva sunt inconstienti dar am vazut destul mame care isi impart ceasca de cafea cu copile de gradinita deci nimic nu ma mai mira.pupic

    RăspundețiȘtergere
  6. imi pare bine Sarah...daca macar o singura persoana am reusit sa o conving...e bine bine...!! si ai dreptate , am vazut parinti care inmoaie degetul in bautura si le da bebeilor...ca..le e pofta...!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. n-am baut niciodata pentru ca mi se pare ca miroase a tuica bleah. si apoi, nu inteleg de ce as bea asa ceva. chiar daca e o bautura austriaca :))

    RăspundețiȘtergere
  8. cica asa...de fitze...foarte bine faci ca nu bei ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Ceva imaginaţie,sunteţi învăţaţi după nişte tipare ceea ce e jalnic.de ce sa trăieşti mult?Te ataca la inimă,şi ce dacă?

    RăspundețiȘtergere
  10. fiecare e liber sa faca , sa manance , sa bea...etc...dupa...cum are imaginatia... aia...despre care zice...anonim...eu nu opresc pe nimeni...eu am spus ce contine acea bautura , cine vrea o bea , cine nu...nu !

    RăspundețiȘtergere