Totalul afișărilor de pagină

marți, 5 iulie 2011

PRODUCTIA PROPRIE

 NU E CINE STIE CE....DAR....BINE SI ATAT...





       ZMEURICILE...CAM PUTINE...POATE LA ANUL...



  ORICUM , AU FOST DELICIOASE....CE SA LE MAI PREPAR IN DIVERSE MODURI...PUR SI SIMPLU LE-AM MANCAT ASA ....


                  Zmeura, atat de cunoscuta si apreciata pentru dulceata si aroma ei, are numeroase intrebuintari si beneficii asupra ntregului organism. Pe cat este de mic si aromat acest fruct, pe atat este de bogat in substante si elemente necesare bunei functionari a organismului.
Cunoscuta si sub denumirea de "rug de munte", zmeura este renumita pentru parfumul, gustul si proprietatile sale hranitoare si curative. Acest fruct cu un gust dulce-acrisor reuseste sa acopere necesitatile nutritive ale organismului uman datorita continutului mare de vitamine, minerale, pectine si substante de natura flavonoidica. Zmeura, consumata proaspata, contine si un nivel ridicat de vitamina C (aproximativ 50 mg/%), reusind astfel sa acopere o mare parte din necesarul zilnic din aceasta vitamina.

Datorita proprietatilor sale, zmeura reprezinta un adevarat dezinfectant, reducand aciditatea de la nivelul stomacului. O cura cu zmeura reuseste sa amelioreze simptomele neplacute ale constipatiei, dar ajuta si la mentinerea siluetei datorita continutului redus de calorii. Astfel, zmeura poate fi introdusa fara retineri in curele de slabire.

Beneficii


Reprezentand un adevarat izvor de vitamine, minerale si substante nutritive, zmeura ajuta la tratarea mai multor afectiuni:

previne hipertensiunea arteriala; scade febra; imbunatateste digestia; incetineste evolutia celulelor canceroase; trateaza afectiuni genitale feminine; are proprietati expectorante; reduce considerabil foamea fiind folosita in tratarea obezitatii; amelioreaza diferite afectiuni oculare; trateaza cistita; are un rol important in tratarea diabetului.

Remedii cu zmeura

De la zmeur se folosesc atat fructele aromate si racoritoare, cat si frunzele sau mugurii tineri.
Frunzele de zmeur sunt folosite adesea ca depurativ. Ceaiul din frunze reuseste sa elimine toxinele din organism si sa-i ofere acestuia vitalitate. Sub forma de gargara, ceaiul de frunze de zmeur contribuie la tratarea afectiunilor faringiene, avand actiune antispastica. Mugurii de zmeur au un rol important in tratarea afectiunilor ovariene, reprezentand un ajutor in ameliorarea simptomelor menopauzei (dureri de cap, usturimi in zona genitala etc.). Pe de alta parte, acestia ajuta la reglarea indicelui glicemic si previn imbatranirea. Femeilor le este indicat un tratament cu ceai de muguri de zmeur, deoarece el contribuie la resorbirea chisturilor ovariene sau a nodulilor mamari.
Conform cercetarilor, gelul obtinut din zmeura uscata poate contribui la incetinirea evolutiei diferitelor forme ale cancerului.
S-a descoperit ca zmeura contine xilitol, un indulcitor artificial folosit pentru prevenirea si tratarea cariilor.
www.farmaciata.ro


                      Capsunile sunt fructe de sezon parfumate si gustoase, cu o multitudine de beneficii terapeutice si nutritive. Pot fi consumate ca atare, in stare proaspata sau sub foma de inghetata, sufleu, dulceata, compot si spuma.
Fructele congelate isi pastreaza proprietatile nutritive. Lasate intregi, netaiate, capsunile conserva o cantitate mai mare de vitamina C.
Substantele antioxidante (antocianinele) sunt prezente in capsunile proaspete si in cele congelate, dar dispar in produsele conservate, cereale sau produse speciale pentru copii.

Capsunile contin o cantitate mare de vitamina C, E, B1, B2, B6, K, PP, antioxidanti (fenoli-antocianine si elagitanine) si acid folic (indispensabil pentru femeile gravide, deoarece contribuie la dezvoltarea fatului). De asemenea, capsunile contin fier, calciu si magneziu, dar si fibre, care usureaza procesul de digestie. Gratie acestei compozitii, ajuta la mentinerea integritatii tesuturilor, a unghiilor si parului, dar si a sanatatii pielii.

Capsunile, benefice in anemii, astenii si insomnii
Capsunile asigura buna functionare a sistemului nervos, intaresc oasele si dintii, cresc imunitatea organismului, au efect antibacterian si protejeaza inima si vasele. Totodata, capsunile au proprietati antitumorale (reduc riscul aparitiei cancerului gastro-intestinal), diuretice (scad tensiunea arteriala, favorizeaza eliminarea acidului uric, a toxinelor si a excesului de colesterol) si antiinflamatoare. Ofera protectie impotriva degenerescentei maculare, tonifica si vitaminizeaza organismul, fiind benefice in anemii, astenie si insomnii. De altfel, capsunile stimuleaza vezica biliara si contin putine zaharuri, dar si vitamina E, care este hipoglicemianta. Pot fi consumate si de persoanele care au diabet, dar in cantitati mici. Capsunile sunt excelente in curele de slabire, deoarece au in compozitie apa, in proportie de 90% si au putine calorii, inducand senzatia de satietate.

Atentie, desi sunt delicioase, capsunile pot fi un aliment alergen, provocand urticarie. De aceea, este bine sa nu fie consumate de copiii sub 4 ani si de persoanele cu predispozitie la alergii.

Faceti cure cu capsuni! 
Cure numai cu capsuni, timp de 10 zile: ½ -1,5 kg de capsuni, in amestec cu miere. Aceasta cura este benefica in caz de hipertensiune, obezitate si constipatie cronica; Cure de 300-500 g, pana la 1/1,5 kg pe zi, timp de 7 zile: in caz de obezitate, reumatism articular, guta, litiaza urinara si biliara, constipatie cronica si diabet. Dupa o pauza de o saptamana, cura se poate relua pe o durata de pana la 14 zile; In caz de oxiuri, se consuma 500 g de capsuni dimineata, pe stomacul gol, fara a consuma altceva pana la pranz; Benefic este si sucul natural de capsuni, pentru persoanele care au anemie. Este indicat ca sucul de capsuni sa se amestece, in cantitati egale, cu lapte sau cu oua de prepelita. 500 g de capsuni si 10 oua de prepelita se amesteca foarte bine cu mixerul sau cu telul. Crema obtinuta poate fi imbunatatita cu 2-3 linguri de miere, scortisoara si vanilie, dupa gust.

Capsunile hidrateaza tenul si redau luminozitatea
In cazul unui ten gras, se poate folosi:
Masca din capsuni zdrobite, amestecate cu putin talc sau caolin, la care se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. Se lasa 20 de minute, dupa care se clateste fata cu apa calduta; Masca din capsuni zdrobite, amestecate cu albus de ou. Se tine pe fata 20-30 de minute, dupa care se clateste cu apa; Masca anti-acnee: capsunile contin acid salicilic si vitamina C, avand rol de exfoliere; o jumatate de cana de capsuni, proaspete sau congelate, la care se adauga 3 linguri de argila si 1 lingura de iaurt. Se zdrobesc bine capsunile cu furculita, pana cand se formeaza o pasta omogena. Se amesteca cu celelalte ingrediente si se aplica pe fata, gat si decolteu, timp de 15 minute. Se spala cu apa calda. De asemenea, frunzele de la capsuni pot fi folosite sub forma de ceai aromat si purificator. Local, este util in caz de inflamatii si abcese ale gurii si gingiilor.
dr.Ruxandra Constantina , medic de familie

INTERESANTE SFATURI SI DEMNE DE LUAT IN SEAMA...DACA NU AR FI ASA DE SCUMPE...AR FI SI MAI BINE...MAI CA NE-AM TINE DE ELE...NU ?


 

6 comentarii:

  1. foarte utile informatii Coco!! ca de fiecare data ofc.. cat despre zmeurica, capsunici.. ce bunatati ar iesi din ele.:)).. dar citind articolul nu pot decat sa-ti zic ca si eu le-as manca tot asa simplu in starea lor naturala.. asta daca as avea proviziile tale;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. le-as manca eu...in toate felurile posibile...dar daca-s putineeee...:) le impart eu...si cu tine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Those berries look delicious.

    RăspundețiȘtergere
  4. dap...era bine sa fie mai multe...nici caise nu am in pom....productie proasta...:))

    RăspundețiȘtergere