Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 9 iulie 2011

AZI IMI PLACE...

CE AVETI DE ZIS ? CRED CA SI VOUA...NU ?


www.descopera.ro
WOWWWW...SUPER...!!!!!!!

Datorită cercetătorilor britanici, iubitorii de ciocolată vor putea în curând să-şi imprime propriile creaţii tridimensionale.
Cercetătorii de la Universitatea din Exeter au creat o imprimantă 3D care imprimă pelicule de ciocolată în locul celor de plastic sau cerneală. Deşi este încă un prototip, câteva lanţuri de magazine şi-au exprimat deja interesul pentru achiziţionarea dispozitivului.
Imprimarea 3D cu plastic şi metal este deja utilizată pe scară largă în industrie pentru a spori productivitatea în domeniul construcţiilor.
Liang Hao, coordonatorul echipei de cercetare, a declarat că imprimarea cu ciocolată este asemănătoare cu orice altă tehnică de imprimare 3D, începând cu o imagine plată similară cu produsul unei imprimante obişnuite. "Apoi se realizează un format 3D, peliculă cu peliculă, imprimând ciocolată, nu cerneală. Se procedează ca în cazul obţinerii unei forme tridimensionale prin stivuirea hârtiei 2D. Odată ce o peliculă este completă, aceasta se solidifică, iar mecanismul trece la următoarea peliculă".
Au mai existat şi alte încercări de dezoltare a unor imprimante pentru produse alimentare. De exemplu, cercetătorii de la Universitatea Cornell din SUA au utilizat în 2010 alimente lichefiate drept cerneală pentru o maşină special concepută pentru a imprima tridimensional.
Pe lângă interesul pentru materialul folosit la imprimare, ciocolata, şi mai atrăgătoare este ideea că fiecare client îşi poate alege formele pe care să le dea produsului obţinut. Cu atât mai interesant este faptul că modelele pot fi desenate cu ajutorul computerului înainte de a fi imprimate. Se pot crea inclusiv chipuri de ciocolată 3D.


2 comentarii:

  1. Ce fain! Super!
    Imi place de mor fetita cu pisica din dr jos :)) Haioaseee, cum se uita!!

    RăspundețiȘtergere
  2. da...sunt haioase...multumesc de vizita !

    RăspundețiȘtergere