Totalul afișărilor de pagină

marți, 19 februarie 2019

Ai carte, ai parte!

      Desi, in ziua de azi, nu este chiar usor sa iti faci timp de citit, acesta este foarte important. Calculatorul ne ofera multe informatii si pierdem contactul cu universul cartii, versiunea digitala se substituie celei tiparite, dar din punctul meu de vedere nimic nu este mai linistitor decat o carte nou inceputa, mirosul de proaspat tiparita si fosnetul filelor. Bineinteles si subiectul este foarte important, fiecare din noi avand preferintele lui. In copilarie si adolescenta, pasiunea mea era cititul. Nu de putine ori mi-a stins mama lumina exact cand actiunea era in punctul culminant dar am gasit mereu metode, citeam in baie sau sub plapuma cu lanterna si ma prindeau ceasuri tarzii din noapte. Recitesc si acum, cu mare drag clasici ai literaturii noastre, precum si clasici francezi, care au fost preferatii mei mereu. Trebuie numai sa prinzi gustul si nu mai ai scapare!


             Te ajuta in alegerea ta carti online, fie ca esti un impatimit al romanelor politiste, al literaturii clasice ca mine sau a cartilor romantice. Cititul are numeroase beneficii, in afara de cunoastere- de imbogatirea culturii generale-, intareste sanatatea mintala, reduce stresul, extinde vocabularul, dezvolta abilitati de scriere, creste capacitatea de gandire analitica, creste calitatea somnului, dezvolta abilitati de concentrare si nu in ultimul rand, ofera momente de relaxare si distractie gratuita. Cititorii inraiti pot confirma acest lucru. Nimic nu se compara cu momentele cand adormi cu o carte in mana.
           Gasesti carti bestseller de la numeroase edituri, la preturi mai mult decat excelente si iti poti oferi clipe minunate in compania uneia dintre ele. Un sezlong la iarba verde sau pe malul marii sau un colt calduros la gura sobei si nici nu stii cand trec orele. Am rasfoit categoriile si am gasit cateva titluri pe care vreau sa le plimb in parc sau in gradina cu mine.


            Cartea ramane esentiala in viata omului, chiar daca generatiile se schimba si ele, unul dintre cele mai vechi obiceiuri de pe pamant, obicei care iti largeste orizonturile si iti permite sa experimentezi situatii la care nu am fi avut acces altfel, sa visam, sa traim cu mai multa intelepciune si bunatate!
    Hai sa nu mai gasim scuze ca nu avem timp pentru asta si sa gasim calea de a insufla copiiilor nostri dragostea pentru citit. Sa le dam ocazia copiiilor sa intalneasca cartea, sa-si formeaze un obicei din a citi, sa le indrageasca. Cartile sunt ferestre magice pentru toata lumea.
                       Un copil care citeste va fi un adult care gandeste!

24 de comentarii:

  1. Jocurile foamei vreau sa o citesc si eu, intru pe site sa vad ce mai gasesc

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bine zici! mi-ar placea ca toti copiii sa citeasca. din pacate, parca sunt din ce in ce mai putini....

    RăspundețiȘtergere
  3. noi suntem mari iubitori de carti, avem peste 600 si ne-am luat si 3 kindle-uri. Cu mare drag zic ca fiica mea prefera sa citeasca de pe hartie, nu din kindle. E un hobby, este preferinta noastra.

    Asta nu inseamna ca cei ce nu citesc sunt mia limitati/inferiori. Am cunostinte care asculta podcast-uri. Am cunostinte ce nu reusesc sa citeasca dar au un grup de prieteni cu care discuta periodic, fac schimb de idei si le aplica. Sa nu ii minimalizam pe cei ce nu sunt ca noi...

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi avem carti de ba bookster. Firma plateste un abonament pentru angajati si noi ne putem alege din biblioteca lor orice carte vrem. Cei de la bookster livreaza la birou cartile alese de noi iar noi avem 1 luna sa citim cartea. Daca o luna nu este suficient, putem prelungi perioada cu inca o luna. Este un sisitem destul de eficient care imi permite sa citesc aproape orice carte vreau fara sa o cumpar.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu de ce, am tot evitat jocurile foamei. Cred ca e timpul să o trec pe lista

    RăspundețiȘtergere
  6. Încerc să citez zilnic, chiar dacă nu am timp, măcar o jumătate de oră pe zi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Usor de spus, greu de facut ... ma refer la a transmite dragul de a citi copiilor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Deși ma tentează de ceva vreme, nu am citit deocamdată Jocurile foamei. Poate reușesc în viitorul apropiat

    RăspundețiȘtergere
  9. Am descoperit situl librăriei online cărți beletristică și mi-am ales deja câteva cărți care mi-au atras atenția.

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi place cum ai incheiar articolul. Foarte adevarat ce spui, din pacate setea pentru carte a palit de ceva timp. Frumos articolul, mi-ar placea sa am timp mai mult pentru o carte buna.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si mie imi place sa citesc, e odihnitor,relaxant !

    RăspundețiȘtergere
  12. Am citit cateva carti online, insa tot mai mult imi place mirosul unei carti!

    RăspundețiȘtergere
  13. Jocurile foamei se află si pe lista mea.

    RăspundețiȘtergere
  14. generatiile acestea cred ca au uitat sa mai citeasca o carte, majoritatea sunt cu tableta sau telefonul

    RăspundețiȘtergere
  15. Cred ca vorba asta va functiona mereu. Chiar daca in realitate poti avea parte si de surprize, este posibil sa ai parte si de experiente placute

    RăspundețiȘtergere
  16. Sunt perfect de acord cu tot ce spui. Incerc sa citesc si eu cat de mult pot, pe langa cele o mie de chestii pe care le am de facut zilnic (job, meetinguri, facultate, etc).

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu ador sa citesc. Iubesc mirosul cartilor si sa le simt paginile intre maini. E adevarat ca la ora actuala a devenit mai lesne sa citim pe telefon sau pe kindle dar pentru mine senzatia nu este aceeasi. Parca pierd din magia momentului. Dragostea de carte trebuie cultivata, indiferent de forma pe care o alegem. Consider cu tarie ca iubitorii de cunoastere isi vor cauta drumul catre ea indiferent de metoda pe care o aleg.

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu ador sa citesc si nu pierd nicio ocazie sa imi iau carti noi. :D Cred ca ma vor da afara din casa. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Si eu am citit seria Jocurile Foamei! Este o lectura foarte captivanta la care m-as intoarce mereu

    RăspundețiȘtergere
  20. Cartile mereu vor fi niste prieteni tacuti ai nostri! Copiii ar trebui mai des indreptati spre lectura. 😘

    RăspundețiȘtergere
  21. Ador sa citesc, doar ca timpul nu îmi este aliat pe partea asta. Însă, mi-am promis ca în 2019 voi citi câte o carte pe luna, indiferent de nr de pagini, important este sa citesc. Și doar ce am început-o pe a 3-a.

    RăspundețiȘtergere
  22. Suntem citoitori pasioinati, multumim de sugestie!

    RăspundețiȘtergere
  23. Aproape în fiecare seară îmi fac timp pentru citit. Am citit și eu Jocurile Foamei.

    RăspundețiȘtergere