Totalul afișărilor de pagină

joi, 28 septembrie 2017

Ulei hidratant, reparator si bronzant homemade

                Initial am vrut sa profit de oferta 1 plus 1 Bio-Oil din farmacii, apoi m-am razgandit dupa ce am aflat compozitia lui si m-am hotarat sa incerc sa-l prepar acasa, fara adaosuri, doar cu produsele bio. Mi-am facut bine tema, am ales componentele, si ca intotdeauna, am apelat la Elemental care nu m-a dezamagit niciodata. Dupa ce am primit tot ce aveam nevoie am trecut la prepararea uleiului. Va sfatuiesc sa incercati si voi, este foarte hranitor, repara pielea dupa agresiunile de asta vara si o si coloreaza frumos.



         Am pregatit o sticla mare in care am pus initial un ulei de baza, am folosit ulei de masline de cea mai buna calitate, cunoscut pentru binefacerile pe care le aduce pielii. In el am pus la macerat pudra de urucum, o pudra obtinuta din semintele unui arbore amazonian, folosita de catre indieni pentru colorarea alimentelor si a pielii. Pielea devine un portocaliu radiant si este protejata impotriva intepaturilor de insecte si a razelor solare. Este bogata in carotenoide, favorizeaza productia de melamina si ajuta bronzul sa dureze mai mult.


           Am adaugat o pudra de mimoza, un activ cosmetic ce regenereaza pielea, folosita in arsuri solare, vergeturi, rani, cu puternic efect antioxidant, obtinuta dintr-un copac vesnic verde, un arbust din Brazilia, supranumit si arborele pielii.


           Siliconul vegetal este un emolient uscat inovativ cu excelente beneficii senzoriale pentru piele. Nu lasa pelicula grasa, se absoarbe usor, confera o senzatie de prospetime si lasa pielea fina, catifelata, ingrijita. Imbunatateste repartizarea pe piele a cosmeticelor in care este inclus.


       Pentru miros, ca trebuie si asa ceva, nu?... am folosit un parfumant natural, feminin, ce da senzatia ca ai aterizat intro insula tropicala ce abunda in flori albe si lapte de cocos. Are un buchet de note vanilate, migdalate, mieroase, cu subnote lemnoase. Este un parfum bogat, bine conturat, potrivit in special pentru creme si unturi de corp, lotiuni si lapte de corp, pentru adulti si copii.


         Acesta este un produs de origine vegetala potrivit pentru conservarea cremelor, lotiunilor si compozitiilor cosmetice cu miros subtil, dulceag, cu note de vanilie si migdale. Inhiba proliferarea microbiana, permite conservarea cosmeticelor, are actiune antibacteriana, antifungica cu spectru larg, suporta incalzirea si nu are influenta asupra PH-ului compozitiilor.


   Dupa un timp, cam 2 saptamani in care am intors sticla pe toate partile pentru a patrude bine pudra in acele uleiuri, am adaugat unt de cacao pentru continutul bogt in substante nutritive, polifenoli, antioxidanti si vitamine, care, cu aroma sa fina si textura foarte placuta, aduce reale beneficii pielii.


    ... apoi unt de shea, unul din cele mai apreciate unturi cosmetice ce faciliteaza regenerarea pielii deteriorate, foarte bogat in acizi grasi ce ii confera calitati de necontestat: hranirea tesutului cutanat, protectie impotriva factorilor de mediu, reducerea iritatiilor, calmarea pielii.


      Cicatrizant, fotoprotector, calmant, emolient, reparator, decongestionant, cu efecte terapeutice recunoscute inca din antichitate, bogat in vitamina E, uleiul de galbenele nu putea lipsi.


                    M-am folosit de acest ulei reparator toata vara, am un bronz frumos... desi nu am facut decat 4 sedinte de plaja din lipsa de timp :)... il folosesc in continuare dupa baie. Sunt foarte multumita de ce a iesit si o sa repet reteta la primavara. Daca va place sa va confectionati singura cosmeticale, gasiti tot ce doriti in magazinul Elemental, la preturi foarte bune, o gama larga de ingrediente cosmetice naturale, retete si multe sfaturi utile. Trebuie sa recunosc ca este unul din magazinele mele preferate care nu m-a dezamagit niciodata cu calitatea produselor sale.



                 Pentru pasionatii ce doresc sa imbratiseze firescul, naturalul! 

17 comentarii:

  1. Foarte interesanta reteta si bine documentata! Te pup :*

    http://www.adinananes.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. La prima vedere mi se par super multe ingrediente, dar vad ca fiecare are scopul ei bine definit. Nu am incercat niciodata sa fac o reteta cosmetica asa "complicata", eu am amestecat maxim 2-3 uleiuri si le-am folosit asa. Paote pe viitor o sa incerc si eu mai multe. Tot de la Elemental am luat si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit de produsele MAYAM dar nu le-am incercat. Super reteta pt ulei ,,, trebuie incercata

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar foarte utila reteta! Am nevoie de hidratare, deci a picat la fix articolul tau :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand eram mai tanara visam si eu sa ma apuc de facut cosmetice homemade : creme si sapunuri dar a ramas doar un vis si acum le cumpar dea gata.

    RăspundețiȘtergere
  6. cat imi place cand te apuci sa "mesteresti"!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna reteta, o sa o notez si eu! :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Produsele hand made sunt cele mai bune insa eu, din lipsa timpului le aleg pe cele din comert. Mai rapid, dar nu neaprat mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  9. Un adevarat cocktail pentru ingrijirea pielii. Si pe mine ma fascineaza ingredientele de la Elemental, imi place baza de sapun, o personalizez cu tot felul de chestii.

    RăspundețiȘtergere
  10. WOW! interesanta reteta! Am sa incerc si eu la anul reteta ta miraculoasa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi plac produsele homemade, tot timpul imi iau cand am ocazia. Chiar ieri mi-am luat un sapun si o lumanare parfumata homemade, dintr-un magazin artizanal din centrul Toronto-ului. :)

    Sa ai un weekend frumos draga Coco. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce tare! De unele ingrediente nici nu auzisem, daramite sa-mi vina ideea sa le combin astfel.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce bine o să ne hidratăm/reparăm/bronzăm pielea!!! Mi-ar plăcea să încerc, dar cred că trebuie să ai și oarece talent pe lîngă răbdare și ingrediente la îndemînă. Mulțumim pentru rețetă!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Tare bine suna!:)
    Da cum noi nu prea avem ocazia sa ne usuce soarele,e si vreun produs pt prea multe ploi si umiditate? :)

    RăspundețiȘtergere
  15. da, ai muncit ceva timp !!! felicitări !
    pupic !

    RăspundețiȘtergere
  16. bravo, Carmen! eu folosesc biooil si imi place. nu stiu daca m-as apuca sa fac combinatia asta, dar cine stie.pupp

    RăspundețiȘtergere