Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 20 aprilie 2016

Program detox primavara

                            Am participat la Bistraw Verde Viu la o lansare a unui program de detoxifiere de primavara pentru curatarea ficatului, ''Easy Spring Detox'' in cadrul caruia am aflat informatii foarte pretioase despre ficat, unul din organele cele mai solicitate din corp ce lucreaza neincetat pentru a detoxifica sangele, produce bila necesara pentru digestia grasimilor, descompune hormonii si stocheaza vitaminele si mineralele esentiale.


          In cadrul sistemului " Celor 5 elemente" din medicina traditionala chineza, ficatul este asociat cu puterea primaverii, cea mai buna perioada pentru o cura de detoxifiere este la sfarsitul lunii martie, aprilie, mai. Domnul Alex Blenche, consultant in nutritie, ne-a explicat programul, cum trebuie facut corect si de ce este importanta o astfel de cura. Aceasta cura de detoxifiere, bazata pe sucuri proaspete de fructe sau legume, are loc in profunzime si pot exista o serie de neplaceri: ameteli, dureri de cap, greata, voma, etc...deci nu tocmai usor...si nu tocmai pentru mine :)
                ...dar, in loc de o gustare pot incerca si eu si voi aceste sucuri minunate!
Cum iti dai seama ca ficatul este plin de toxine? Oboseala permanenta, chiar si dupa odihna sau in stare de repaus, memorie afectata, somn neodihnitor, slabirea vederii, incapacitate de a pierde in greutate dupa diete, metabolism incetinit, probleme digestive, calculi biliari, pofta de zahar, infectii virale, bacteriene, parazitare recurente, mancarimi ale pielii, limba incarcata, cosuri, depresie, migrene...si multe altele. Nu toate semnele trebuiesc sa fie prezente, sunt de ajuns cateva.


   1- Apa alcalina (conduce la neutralizarea mediului acid din organism), zeolit (un produs natural pentru detoxifierea organismului), ghimbir, lamaie, tinctura muguri de magnolie (reface flora microbiana intestinala).
   2- Suc iarba de grau (curata organismul de toxine), mar, lamaie verde.
   3- Verde viu C- mar, polen, seminte de in, spirulina, coacaze- energetic, cu surplus de vitamina C.
   4- Deliciu- mar, ananas, fenicul- bogat in enzime, cu efect de calmare.
   5- Suc Fresh- pere, apio, lamaie, chlorella pudra, negrilica, turmeric- antiinflamator, creste imunitatea, digestiv.
   6- Ceai digestiv- papadie, armurariu, brusture, busuioc, giardinophyt- sustine functiile hepatice, antiparazitar.
   7- Suc alcalin- mar, castravete, kale- echilibreaza corpul, nutritiv.
Programul numai cu sucuri, este de 3 zile, 7 si 10 zile, timp in care se curata pielea, se scade in greutate, se imbunatateste digestia, revine pofta de viata si chiar se pot trata boli.



               Chiar daca nu toti dintre noi pot tine cure de detoxifiere, cred ca incercand sa avem o viata mai sanatoasa si consumand mai multe sucuri de legume si fructe proaspete, dupa o iarna in care am consumat multe grasimi animale, ne ajutam organismul...ca sa ne ajute si el pe noi!!! Un pic sunt speriata, am inteles ca se pot acumula in timp si 2,5 kg de toxine si 1,5 kg de paraziti :(

 
     Nu puteam sa ma abtin, bucata mea de tort cu zmeura si ciocolata. Ingrediente: migdale, nuci, caju, zmeura, smochine, curmale, ulei de cocos, lapte de cocos, miere, cacao, vanilie...si dragoste!
                            Suuupeeerrr!!!


15 comentarii:

  1. Cred ca e mai bine sa avem mereu o alimentatie cat mai echimibrata decat sa mancam haotic si apoi sa ne chinuim doar cu sucuri.
    Suc iarba de grau chiar are un gust fain, am gustat de la soacra mea, si de orz. Dimineata.
    Sa fim sanatosi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vaaai, mi-a plouat in gura! :)) E greu sa ne adaptam la un stil de viata si de alimentatie cu care nu am fost obisnuiti, dar nu e imposibil, trebuie doar sa vrem. Incep sa fiu invidioasa pentru articolele de pe blog. :) Asta apropo de jurnalism vs tabele in excel. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant articol, l-am citit si m-am gandit la kilogramele mele in plus si la toate alimentele nesanatoase pe care le mananc...dar la sfarsit mi-a revenit zambetul pe buze cand am vazut felia de tort...delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Primăvara e vremea pt salate,tot ce ne pune primăvara im grădini, in Weekend grătar sau peste, supe creme in timpul săptămânii..cre ca putem sa fim atenți si fara detoxifieri (uneori) prea dure :)
    Rontzi știe sa facă un tiramisu raw de vis,așa ca știu ce bune pot fi deserturile raw :) a fost bun? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Hello,
    m-ai amuzat teribil la final cu prajitura :)) si mai e si cu ciocolata yummy
    Lasand gluma la o parte intr-adevar ar trebui sa fim atenti la alimentatie, macar cu masura.
    Cand mai sunt probleme atunci trebuie sa si actionam si asa cum ne-am obisnuit sau stim verdeturile, sucurile din legume si fructe au devenit si la noi retete comune
    Cred ca a fost interesant la eveniment

    RăspundețiȘtergere
  6. :)))))))))) Dacă tortul e din cura de detoxifiere, mă înscriu și eu!

    Seară plăcută, Coco!

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesant produsul, n-am facut niciodata o detoxifiere ca lumea. Dar stii tu, cea mai buna pastila e ciocolata, cum bine constati in final.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ar trebui sa incerc si eu o astfel de cura,dar nu prea ma tin de traba cu aceste sucuri.Mai bine iau o bucata de tort!

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte interesant articolul !
    si noi realizam anual o detoxifiere de primavara, anii trecuti am realizat-o cu suc din orz... anul acesta inca nu am realiyat-o, ne-a cam incurcat vremea schimbatoare...
    apetisanta felie de tort !!!
    cu drag, iti doresc multa, multa sanatate !

    RăspundețiȘtergere
  10. Si mult sport. Am citit ca un ficat gras poate fi slabit doar prin sport regulat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bucata de tort nu contine nimic rau, nu are faina, grasime sau altceva, doar fructe uscate, asa ca nu este o incalcare tocmai rea :)

    RăspundețiȘtergere
  12. M-a înfricoșat puțin bucata de tort până mi-am dat seama ce e dar yummy, ce-aș gusta! :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Interesant acest articol!!! Chiar azi vorbeam cu prietena mea despre modul cum ne alimentam si ce e bun si ce nu e bun pentru noi. Torticul arata superb.

    RăspundețiȘtergere
  14. ce bine arata parjitura aceea...ingrozitor cu toxinele acestea, pana la uram daca ne uitam ce mancam nici nu e de mirare

    RăspundețiȘtergere