Totalul afișărilor de pagină

luni, 4 aprilie 2016

Gradina botanica Techirghiol


      Proiectul ''Arta gradinaritului transfrontalier la Marea neagra'', isi propune printre altele, sa dezvolte turismul tranfrontalier prin diversificarea atractiilor naturale si culturale din zonele Techirghiol, România si Balcic, Bulgaria, prin finantarea unei investitii in Gradina Botanica Techirghiol, proiect inaugurat in aceasta luna. Gradina Botanica s-a realiazat pe un teren situat pe malul lacului Techirghiol in suprafata de 55.636 mp si are urmatoarele componente: sera si platforma pentru evenimente, alei pietonale si alei pentru biciclisti, mobilier urban-pergole, banci, chioscuri, foisoare, un mic lac artificial, iluminat cu proiectoare si cu lampi decorative. Un proiect de care aveam nevoie, este prima gradina botanica din judetul Constanta, o gradina ce se vrea o replica a celei de la Balcic. Bineinteles ca este munca multa pana acolo, plantele sunt de mici dimensiuni si nu arata ca in mirifica gradina din Balcic, dar inceputul este bun si cu munca, chiar cred ca o sa fie o gradina superba de care ne vom bucura in...nu stiu...cred ca 10 ani, dar bun si asa!




     Si cladirea administrativa aduce putin cu cea de la Castelul din Balcic, care este o atractie turistica de mare valoare, inconjurata de celebra gradina a Reginei Maria, amenajata de designerul francez Janine Jules.









                   Maxi-sah...chiar interesant!




   A fost o zi a portilor deschise, mai este mult de munca si deschidera pentru public o sa fie prin luna iunie-iulie. Sunt convinsa ca o sa fie un loc minunat de recreere, desi Cristina a fost un pic dezamagita la inceput...nu vedea plante...sunt atat de mici...dar sunt...si vor creste!!! Au fost sadite peste 20000 de plante, arbori si arbusti din peste 100 de specii botanice. Are o priveliste superba spre lac, se vede perfect farul de la Tuzla si chiar cred ca o sa fie un loc de vis. Pretul biletului este de 10 lei si am inteles ca se poate vizita si noaptea, avand proiectoare...in noptile calduroase...un vis!!!



      O imagine de final...va place??? Eu sunt un mare fan al gradinii din Balcic, sper ca si a noastra sa devina la fel de minunata in cativa ani. Sincere felicitari Primariei Techirghiol si partenerilor Palatul Balcic, Bulgaria, Universitatea Ovidius Constanta, Municipalitatea Balcic si Universiatea Sofia.
               

19 comentarii:

  1. La voi viitorul suna bine! :)
    Esti așa cool :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie timp si rabdare ca sa creasca o gradina, dar in cativa ani peisajul o sa se schimbe si sunt sigura ca o sa atraga multa lume. Bravo !

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca personalul va fi ales cu grija si va trece ceva vreme,poate va fi o gradina de vis.Sper sa o vad si eu,dar la Balcic chiar mi-am programat o vizita in viitorul apropiat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa ne tii la curent cu acest subiect. Imi place tare mult ideea. La Techirghiol nu am mai ajuns de ani de zile. Cred ca ar cam trebui...
    Zile excelente de aprilie!

    RăspundețiȘtergere
  5. De n-ar ramane toate la stadiul de proiect, ar fi super!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos! Zona cred ca chiar avea nevoie de ceva de genul!
    Cand ajung prin zona sigur voi vizita!

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar esti cool si esti peste tot, draga Coco! Am vazut si articolul despre turismul balnear, pe cuvant daca stiam ca avem 30% din potentialul termal? Cat despre Balcic si gradina din Techirghiol, acesata initiativa nu poate decat sa ne bucure. Vor trece anii, ca ei trec repede si va fi o gradina frumoasa acolo!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hai ca sunteti pe drumul bun, arata frumos de pe-acum! Si in Ploiesti este inceputa una, se munceste la ea in salturi pe masura ce se aloca bani. Gradinile botanice sunt uimitoare si te invata sa iubesti plantele in diversitatea lor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Super! Ma bucur mult la astfel de proiecte, sa speram ca vor rezista in timp dupa finalizare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte frumos pe la voi :) Asa de cald pare la voi hehehe

    RăspundețiȘtergere
  11. Trebuie să așteptați până când plantele cresc și vor fi acordate frumos. Unii, cu toate acestea, va dura. Cu respect.

    RăspundețiȘtergere
  12. Vai ce idee geniala!! O veste care chiar ma bucura :)!! Se mai fac si lucruri faine la noi!! :D
    Si va arata superb - numai sa se ocupe de ea si oamenii sa o viziteze cu drag si sa nu distruga.

    RăspundețiȘtergere