Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 27 mai 2015

Deodorante fara continut de aluminiu si parabeni

          Astazi vreau sa va arat 3 deodorante prietenoase cu corpul nostru. Am citit multe despre folosirea deodorantelor, m-am speriat, un timp nu am folosit, dar simteam ca-mi lipseste ceva, asa ca am cautat variante sanatoase. 

      Prima alegere a fost piatra de alaun, sau piatra acra, o sare minerala, translucida si inodora, un produs hipoalergenic ce neutralizeaza bacteriile care cauzeaza mirosul transpiratiei, lasand pielea sa respire. Se usuca instantaneu si nu lasa urme deloc. Am folosit un timp, dar neavand miros, ma nemultumea, vroiam ceva proaspat.

 se consuma foarte greu si se foloseste pe pielea umeda, nu stiu daca face fata sau nu la transpiratie abundenta, eu transpir doar daca este exagerat de cald...si daca ma enervez :)

           Si asa am trecut la aceste deodorante, comandate pe Iherb, deoarece miros foarte proaspat, a citrice, grapefruit...miresmele mele preferate! Aroma este data de sarurile minerale infuzate cu esenta de rodie sau grapefruit. Creeaza o bariera de protectie impotriva bacteriilor de lunga durata, sunt nelipicioase, nu coloreaza si nu lasa reziduuri albe. Contin apa purificata, sare minerala naturala, bicarbonat de sodiu, uleiuri esentiale.






      Mirosul este proaspat si curat, componentele sunt naturale, sunt o buna alternativa! 
      Pentru poseta, am aceste servetele umede, infuzate cu uleiuri esentiale naturale, hipoalergenice si biodegradabile, sunt excelente in caz de nevoie. Si super comode!!

 scuzati faptul ca va chinui cu poza, nu vrea sa se intoarca si pace...:)))




               Am aici cateva date despre folosirea cosmeticelor cu aluminiu, ar trebui sa ne preocupe!
Aluminiul este cel mai abundent metal de pe scoarta terestra. Deoarece este foarte reactiv nu exista in stare pura, ci doar sub forma combinata cu alte minerale. Se extrage in principal din bauxita. Rezistent la oxidare si bun conductor electric, aluminiu a devenit un produs industrial important. Este o prezenta curenta in viata noastra si pentru ca se gaseste, de asemenea, in apa, ambalaje alimentare, produse cosmetice si alimentare.

O sursa importanta de expunere o reprezinta deodorantele si antiperspirantele. 9 din 10 deodorante contin saruri de aluminiu (clorhidrat sau/si clorura de aluminiu) in concentratie de pana la 20%. Unii cercetatori considera ca aluminiul traverseaza pielea si se raspandeste in organism. Sarurile de aluminiu au capacitatea de a opri activitatea glandelor sudoripare, dar se pare ca interfera si cu receptorii de estrogen. Se cunoaste ca estrogenul este implicat in aparitia si dezvoltarea cancerului de san. Alti cercetatori sustin ca pielea este o bariera eficienta impotriva aluminiului si ca acesta este absorbit in cantitate neglijabila, nepericuloasa pentru organism. De asemenea, ei afirma ca nu exista nici o legatura intre aluminiu si cancer. Un studiu recent realizat de cercetatorii din Geneva, Elvetia, demonstreaza ca produsele cosmetice cu saruri de aluminiu, intr-adevar, influenteaza in vitro celulele cancerigene, fara a se putea, insa, preciza daca sunt in mod clar responsabile de aparitia diferitelor tipuri de cancer la san. In asteptarea dovezilor este bine sa fii precaut si sa folosesti cosmetice fara aluminiu. 
sursa

             Voi folositi orice fel de deodorant, sau din acestea fara aluminiu?
                               Coco


10 comentarii:

  1. Eu nu prea tin cont...zic in gluma ca oricum nu vreau sa apuc 100 de ani...dar serios vorbind totul conteaza si ar trebui sa fim mai atenti la alegerile legate de corpul nostru...multumim pt info ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am folosit unul cu piatra de alaun in compozitie insa nu face fata. Folosesc doar dimineata in ziua in care plec de acasa, in rest pauza cu o igiena riguroasa. Bicarbonatul e de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu folosesc cand cu ,cand fara.Depinde de toane si influente.Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. fara aluminiu e mai bine , desigur. culmea, eu folosesc rar asa ceva,pentru ca nu transpir deloc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesanta postarea, mai ales ca am ajuns sa folosesc....vechiul bicarbonat ! Dar, evident, nu-mi place !
    Te rog spune-mi unde le pot gasi, pentru ca pana acum n-am dat de ele !

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu folosesc piatra de alaun de câteva luni și sunt mulțumită de ea. :)
    Îmi poți scrie, te rog, unde ai găsit șervețelele?

    RăspundețiȘtergere
  7. Folosesc din cel obisnuit, piatra de alaun m-a plictisit ingrozitor, cred ca ma tinea pana la adanci batraneti asa greu se consuma. Sunt lucruri interesante pe iHerb, vad ca toata lumea lauda site-ul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Piatra de alaun mi-ar placea, pentru ca nu are miros si nu "interfereaza" cu parfumul. :)
    Servetele se gasesc numai pe iHerb?

    RăspundețiȘtergere
  9. fetele, toate sunt cumparate de pe Iherb!
    nu stiu daca se gasesc si in alte parti, probabil ca da, dar nu le-am gasit eu :)
    va pup!

    RăspundețiȘtergere