Totalul afișărilor de pagină

marți, 31 martie 2015

Driftwood sau ....iata ce pot face...2 maini dibace! :)

                  Aceasta este o postare musafir- Guest post-
-iar musafirul de astazi este prietena mea Dana care locuieste pentru un timp cam departe, dar ne vom vedea curand. Sa va arat ce minunatii a realizat.          
                            Tehnica se numeste Driftwood, adica ramasite de lemn spalate de oceane, mari, lacuri, rauri, ca urmare a inundatiilor, vanturilor puternice, naufragii etc. Eroziunea si actiunea valurilor pot face dificil sau imposibil de determinat originea unei anumite bucati de lemn. Pot fi folosite ca mobilier decorativ sau pentru creearea unor altor forme, si ca element in peisajul acvariilor. Se mai pot folosi si alte materiale gasite, plase de pescuit, pietre, scoici etc. Bineinteles ca este o munca destul de mare de depus, de curatat si tratat lemnul si iti trebuie si mult mult simt estetic. Pe care, prietena mea Daniela il are din belsug...sper ca nu ati uitat gradina ei :), daca da, o sa va amintesc curand de ea cu niste fotografii! Habar nu aveam de aceasta tehnica, admiram bucatile mai ciudate de lemn spalat de valurile marii, dar artistul din mine tacea malc :))). Acum am aprofundat si am vazut ca multa lume se ocupa cu asa ceva si chiar se pot vinde.
                              Va las cu fotografiile, drept sa va spun, eu am ramas cu gura cascata cand le-am primit, chiar daca stiam ce lucruri minunate ii ies din maini, tot m-a uimit! Ideea a pornit de la un perete gol, pe o veranda...care, cica...ii statea pe creieri...pardon...asa a zis :)))





 un superb suport de lumanari







 scaunelul si vasla, au fost gasite pe plaja, curatate si vopsite, scaunelul este perfect acum ca si suport pentru  un terrarium- un ecosistem de plante in miniatura pastrat ca obiect decorativ sau ornamental, la fel ca un acvariu.


 
este ca merita tot efortul???




 acesta este urmatorul proiect, o rama de oglinda din driftwood, nu este gata dar sigur o sa fie superba!
Multumesc Danutei pentru aceste minunatii!
Ce parere aveti? va incumetati??
Coco

16 comentarii:

  1. Nu stiam de aceasta tehnica dar este o idee fantastica de a utiliza ceea ce poti gasi in natura. Unele bucati sunt atat de lustruite incat seamana cu coarnele de cerb. Mi-a placut enorm ideea cu fluturii din scoici, dar si rama de la sfarsit.

    RăspundețiȘtergere
  2. (^‿^)✿

    C'est très BEAU !

    MERCI Coco !!!

    BISOUS d'Asie

    et bonne journée !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Woow, toate arata genial!Foarte interesant, mi-ar placea si mie o rama de genul, am vazut una in magazin la un pret destul de piperat!
    xoxo

    http://fashionablestreets.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt superbe, Coco! Dar n-am atata talent ca sa ma apuc de asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vaai, este exact pe sufletul meu. Am o lada intreaga in mansarda cu resturi de lemn culese de pe marginea Dunarii, iar o radacina este pastrata fix pentru un suport de lumanari.
    Vaza asta este facuta din sticla culeasa din Vama, http://imgur.com/KGHH7vP, iar radacina de la Dunare http://imgur.com/jBamYvt

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte tare! Felicitări prietenei tale!

    RăspundețiȘtergere
  7. Toate ca toate, dar rama e superba !!! Adun si eu lemne spalate de apa, dar n-am ajuns la o cantitate destul de mare ca sa ma apuc de ceva :) Ma gandeam la un ornament in forma de stea pentru veranda sau pentru semineu ... Bravo prietenei tale ! Si multumim ca ne-ai arata si noua si ne-ai dat idei :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte creativa si talentata prietena ta. Felicitari! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata foarte bine, trebuie sa fii foarte creativa sa faci asemenea minunatii din ele :D
    http://butterfly9999.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  10. talentata, clar!:)
    incerci si tu?

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt deosebite, implica multa munca si destul talent.Sunt curioasa cum va iesi rama. PUpici!

    RăspundețiȘtergere
  12. super. apreciez oameni talentati.puppppp

    RăspundețiȘtergere
  13. Vai, ce fain! Ce n-a da sa fie si mainile mele asa dibace.. de fapt, poate ar fi, cu rabdarea nu stau prea bine, si acum nici cu timpul liber.

    RăspundețiȘtergere