Totalul afișărilor de pagină

duminică, 18 ianuarie 2015

Oldies but goldies :)



     Batranica glicerina citrica de la Farmec promite sa fie ideala pentru ingrijirea mainilor foarte uscate, hidratand in profunzime pielea, facandu-le catifelate si placute la atingere, si chiar se tine de cuvant! Este de fapt o solutie hidro-alcoolica bogata in glicerina fiind foarte usor absorbita de piele. Glicerina este un ingredient foarte folosit in produsele pentru ingrijirea pielii, actionand ca umectant, adica are capacitatea de a atrage apa din derma (straturile inferioare ale pielii) in straturile de suprafata, mentinand bariera naturala a pielii, si nu functineaza doar pe piele, ci are aceleasi beneficii si pe par. Desi multi se intreaba daca este sigura pentru piele, raspunsul se pare ca este calitatea glicerinei folosite, daca este naturala sau derivata din surse sintetice. Chiar imi place si folosesc!


    Emulsie Doina, nu-mi spuneti ca nu ati auzit sau vazut :), intrebati mamele, bunicutele :) Unul din cele mai cunoscute demachiante din Romania. Un produs ieftin si daca nu citim lunga lista de componente, este destul de bunut. Ce ma deranjeaza este ca are si parfum :( , dar trebuie sa-i recunoastem longevitatea, macar! Am folosit candva cand nu existau alternative prea multe.
                                   Pupi, Coco

12 comentarii:

  1. Erau produse de baza pe vremuri.Am avut Doina ,pana acum ceva timp.Ne utam dupa altele si uitam de ele.Asa mi se intampla deseori.Te pup,

    RăspundețiȘtergere
  2. Laptele Doina nu este doar un demachiant. Are calități nutritive pentru piele, mai ales acela cu vitaminele A și F. În plus, este un excelent protector al tenului împotriva frigului. Multe dintre produsele la modă, străine, desigur, nu întrunesc atâtea calități.

    Săptămână excelentă, dragă Coco ! ☺

    RăspundețiȘtergere
  3. Am tastat extraordinar, fiindcă acele produse au dobândit calificativul excelent, dat de proba timpului. Nu aveau ambalaje sofisticate ca cele ale prodeselor cosmetice actuale, dar aveau tot atât de multe virtuţi cosmetice, dacă nu chiar mai multe! Iţi aminteşti de cât era de eficient piramidonul în scăderea temperaturii? Dar era mult prea ieftin ca să fie pe placul industriei farmaceutice!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum să nu ne amintim de laptele Doina şi de glicerina Farmec, că noi am crescut cu ele în casă. Chiar nu le-am mai luat demult, dar parcă nici nu le prea mai văd.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu stiu laptisorul acela roz de la Doina. Tare ii mai placea mamei mele.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, stiu erau la moda candva. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum sa nu stim de Doina :) si am folosit Doina la intretinerea incaltamintei din piele sau inlocuitor, pana acum cativa ani pana cand a inceput fiica mea sa cumpere o solutie speciala. Deci Doina foarte bun!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce amintire! Habar n-aveam ca se mai fabrica! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. ce bine mi-ar prinde! de 4 luni tot incer diferite creme de maini...nici una nu-i ''aceea''!

    RăspundețiȘtergere
  10. tin minte ca folosea mama in fiecare seara emulsia Doina si -mi placea a nebunie cum miroase!

    RăspundețiȘtergere
  11. Intotdeauna produse de nadejde :) Ador laptele Doina, are proprietati extraordinare, it never gets old ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Am folosit in anul 1 de facultate laptele Doina, dar glicerina citrica desi mi-e cunoscut ambalajul nu am folosit-o inca. Dar suna bine!

    RăspundețiȘtergere