Totalul afișărilor de pagină

duminică, 23 februarie 2014

Masa de cacao nerafinata

                     Astazi o sa va solicit cu ceva retete in care as dori sa folosesc masa de cacao nerafinata. Am cumparat o punga de 1 kg si vreau sa incerc o reteta de ciocolata de casa foarte simpla, dar daca mai aveti ceva idei, as aprecia! Cateva cuvinte despre masa de cacao :


            Masa de cacao este atat produs intermediar cat si produs finit al industriei ciocolatei. Masa de cacao se obtine prin macinarea foarte fina a boabelor de cacao prajite si apoi decojite, eventual usor alcalizate inainte, in functie de destinatia produsului finit. Este in esenta un amestec de unt si pudra de cacao. In fapt, pudra de cacao se obtine prin eliminarea untului din masa. Masa de cacao poate fi livrata atat in forma lichida cat si ca solid, obtinerea celor doua variante facandu-se prin extragerea unei cantitati mai mici sau mai mari de unt din pasta de baza. Este un antioxidant de exceptie, cu efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, a proceselor inflamatorii, a cataractei,  asupra memoriei si ca aliment anti-aging. Se poate folosi si ca ingredient de infrumusetare, ca masca de corp, in produse de corp-singura limitare este faptul ca pateaza, si pentru asta o voi folosi la vara pe plaja, ca autobronzant-, in fabricarea sapunurilor.
Acestea fiind zise, gata si ciocolata! Simplu, cu nuci- preferatele mele- unt de cacao, lapte praf - din rezerva Evei...un lapte care nu i-a priit si pe care vroiam sa-l aruncam, apoi ne-a luminat ideea cu ciocolata..., zahar, putin rom.
Am facut un sirop gros din zahar cu putina apa, am adugat masa de cacao in siropul fierbinte pentru a se topi repede, am adaugat laptele praf, rom, putin unt de cacao, pentru ca aveam, dar nu trebuie neaparat,  am pus compozitia in vas Yena, nuci deasupra si la frigider! Pana am venit din oras, era numai bunaaaaaa!!! O sa repet reteta, dar parca as incerca si altceva...daca aveti idei, astept! Va cedez o bucatica de ciocolata de casa!
   
                             
                                            Coco

37 de comentarii:

  1. ✿•̃‿•̃✿
    Merci coco ! ça doit être très BON ! hum !!!! ❤

    RăspundețiȘtergere
  2. Iaai,arata incredibil de bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Waaaaaaaaaa super tare. Si arata super delicosssss! O sa incerc si eu reteta ta, este sanatoasa si pun pariu delicioasa. Cu menta? ce zici? ;))

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, buna ideea ta!
    Eu nu am retete de dulciuri..... maferesc de ele ca dracu de tamaie! :))
    Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. It looks so tempting. Yummy
    Happy Sunday
    www.beingbeautifulandpretty.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Am salivat instant cand am vazut produsul finit. Arata excelent!

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata super :) mie nu mi-a iesit ciocolata de casa niciodata, adica nu s-a intarit desi am lasat-o si peste noapte la frigider. Din pacate, nu-mi vin in minte retete cu ciocolata chiar acum, poate e prea tarziu pentru a gandi :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca nu fierbi suficient siropul, fierbe-l pana se ingroasa ca la dulceata, sigur o sa reusesti!!!

      Ștergere
  8. Buna, de unde ai luat-o, cumva din DM?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e posibil sa aiba si acolo, dar eu am luat de aici :
      http://www.driedfruits.ro/index.php?route=product/product&path=39&product_id=226
      am luat mai multe..bunuturi :)

      Ștergere
    2. Ms de raspuns! Intrebasem pentru ca au si la DM o multime de produse de la Fruit Orchard.

      Ștergere
    3. o sa ma uit mai bine, sa cumpar direct, la noi in Constanta nu prea au mare lucru in partea cu acest gen de produse!

      Ștergere
  9. Foarte interesanta ideea ta, arata delicios, sa ai o zi a iubirii plina de surprize placute!

    RăspundețiȘtergere
  10. Hmmm, cine m-a pus sa intru aici inzr-o zi cand mi-am impus sa nu nananc nimic dulce?!? Super delicioasa pare a fi ciocolata ta! Sa-ti fie de bine! :)
    O saptamana faina!

    RăspundețiȘtergere
  11. Uai, mor! Ciocolata de casa e printre preferatele mele, as manca non stop.. totusi, nu fac prea des, desi acum ca am vazut in poze, s-ar putea sa ma pun pe treaba, maine.

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca amestecul e maleabil initial, as face bilute de ciocolata tavalite prin nuca de cocos sau fulgi de migdale. Ar iesi niste bomboane super :)

    RăspundețiȘtergere
  13. That looks absolutely delicious, I'm hungry now!

    http://www.mursway.com/

    RăspundețiȘtergere
  14. Coco, ce vrei să-mi faci ?! Eu mi-am luat bandă de alergare și tu mă ispitești cu ciocolata de casă ?! Nu e drept !

    Să ai zile frumoase !

    RăspundețiȘtergere
  15. Din întamplare am dat de reteta asta si ma intreb daca nu poti inlocui cacao cu ciocolata!

    70 g pudra de cacao
    70 ml ulei de cocos
    120 ml sirop de agave
    1 lgt lecitina (granule)
    1 sfecla mica (cruda, spalata bine, curatata de coaja si taiata cubulete)
    2 lingurite goji
    4 linguri caju crud
    4 linguri stafide aurii
    4 lgt seminte de floarea soarelui, crude
    6 linguri fulgi de ovaz (simpli, fara miere)

    Mod de preparare

    Tapetam o tavita (aprox 10 x 10 cm) cu hartie de bucatarie.
    Punem sfecla in blender si o transformam in piure, adaugam pudra de cacao, uleiul de cocos, siropul de agave si lecitina. Mixam bine, pana obtinem o crema densa.
    Transferam crema de ciocolata intr-un vas, adaugam goji, caju, stafide aurii, seminte de floarea soarelui si fulgi de ovaz.
    Amestecam usor, pentru a nu sfarama ingredientele.
    Transferam ciocolata in tava pregatita in prealabil si o pastram la frigider pana a doua zi.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. foarte interesanta, Minnie...iubesc sfecla rosie tare mult dar nu am folosit inca in dulciuri! pup!

      Ștergere
  16. Ador ciocolata de casa!

    Stay in touch with me on BLOGLOVIN

    Love,
    FASHIONHYPNOTISED

    RăspundețiȘtergere
  17. très intéressant merci beaucoup
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  18. Bună Coco!
    Arată delicios de bine,mi-ai făcut poftă!
    O zi dulce să ai draga mea!
    Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  19. arata tare bine, nu am mai facut ciocolata de casa... de ani!

    RăspundețiȘtergere
  20. As manca si eu acum ciocolata de casa!

    RăspundețiȘtergere
  21. MMMM that looks DELISH :) your blog is always so fun and inspiring.

    Check out my new post ...designer brands with up to 70% discount :)

    Have a wonderful weekend dear.

    LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

    RăspundețiȘtergere
  22. ce dor imi este de ciocolata de casa! arata delicios !
    xoxo

    www.mychoicebysorana.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  23. mmmm :p arată minunat ..
    http://doinasfashiondiaries.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  24. E prima oara cand aud de masa de cacao. Si cum arata preparatul....

    RăspundețiȘtergere
  25. N.am mai mancat ciocolata de casa de cativa ani...dar acum chiar mi ai facut pofta.arata demential, s.o savurati cu placere (daca mai e)

    RăspundețiȘtergere
  26. Ultima oara cand am comandat de la dried fruits am primit o masa de cacao trasa cu gust neplacut, patisem cu ulei rancezit de la ei dar se pare ca "vechiturile" s-au extins si la alte produse din pacate, nu prea am gasit prea multe magazine online care vand masa, poate cineva sa imi recomande un magazin care sa aiba masa de cacao de calitate (netrasa)?

    RăspundețiȘtergere
  27. http://www.bio-superfoods.ro/masa-cacao-1kg?search=masa%20de%20cacao

    Tate produsele ce le-ma comandat de aici sunt de calitate. Eu insa nu preastiu cum safolosesc masa de ciocolata fiindca nu are adaos de zahar si grasimi.Eu eram in cautare de proportiile de zahar si unt ce trebuiesc adaugate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai eu cred ca poti adauga cata doresti, eu asa am facut de fiecare data, in retetele unde era cacao pudra, am pus cat am crezut de cuviinta si nu am gresit! zahar eu oricum pun jumatate din cantitatea scrisa in retete, asa procedez eu, nu-mi plac chestiile prea dulci!

      Ștergere