Minunatia aceasta am gasit-o pe blogul lui
Dani - mergeti copii la ea - si imediat gurmanda din mine a si simtit gustul si mireasma gutuilor! Am purces la cumpararea ingredientelor pentru ca nerabdatoarea de mine nu mai putea dormi cu gandul la acele jeleuri. Calica de mine a ales sa prepare bunatatile din 2 kg si jumatate de gutui...ca tot credeam ca nu-mi ajung si vroiam sa fiu sigura. Grabita de mine, a trecut la fapte.....si cu toate ca nu aveam la dispozitie suficient timp pentru aceasta minunatie.... incapatanata de mine a trecut la fapte! Cu toate ca sunt rabdatoare in general, cand vine vorba de pape sunt tauroaica nr 1.
Reteta este extrem de simpla, dar iti consuma ceva timp : se curata gutuile, se fierb in apa cat sa le acoperi cu putin suc de lamaie, casutele samburilor legate intr-un tifon si 2 betisoare de scortisoara, se fac piure, apoi se fierb cu zahar - la 1 kg de gutui, 1 kg de zahar si sucul in care au fiert- se toarna intro forma si se portioneaza precum jeleurile...asta daca vrea pelteaua voastra, pentru ca a mea nu am vrut sa stea bomboana neam! Asa ca mergeti voi la
Dani dupa cum v-am indrumat, cazniti-va nitelus mai mult ca mine si poate reusiti!
Am indesat restul in borcane, le-am ornat frumusel...si le consum ...tot frumusel, cu lingurita!!
Ce pot sa va spun sigur....este un deliciu!!! Sociabila de mine imparte cu voi :)
Coco
deliciu! ador dulceata de gutui! te pup, draga mea!
RăspundețiȘtergereDe ce sa rad ? E buna si asta-i important, chiar daca n-a iesit sub forma de jeleuri. Sa stii, ca prima data cand am facut pelteaua asta, nu mi-a reusit nici mie perfect. Trebuie rabdare la fiert si sa storci bine bucatile fierte in tifon, eu am avut un saculet de canepa si nu mi-a fost frica sa il presez cumsecade, ca sa obtin mai multa pectina.
RăspundețiȘtergereCat timp a stat in tava ? Nu cumva, te-ai grabit sa o tai ?
Sper, ca nu te-ai descurajat, Coco ...
Te imbratisez !!!
nu, deloc! :)...dar sa stii ca nu am presat saculetul acela, probabil nu am avut destula pectina sa se inchege bine! oricum ar fi...delicios!
Ștergerechiar o sa mai fac!
Poti folosi si zahar cu pectina, cred ca exista si la noi, eventual pui si ceva coaja de gutuie la fiert impreuna cu casutele cu samburi.
Ștergereda, exista si chiar aveam :(
Ștergerebine de stiut...vreau sa incerc ceva de genul cu lamaie, imi place foarte mult!
multumesc Dani si o sa incerc tot ce vad pe la tine :)
Arata bine Coco, eu nu ma omor nici dupa dulceata, nici dupa fruct in general, dar voi gusta putin. Multumesc :)
RăspundețiȘtergereCe harnica esti! Eu am primit un bocan cu dulceata,facuta ca bunica pe vremuri,dar nu stiu cand o s-o consuman.Esti o fericita ca se mananca ,satisfactia depaseste efortul.
RăspundețiȘtergereMmmm! Arata bine! :)
RăspundețiȘtergereSa ai o seara placuta!
Fetelor vreti sa mor?
RăspundețiȘtergere1kg de zahar ptr mine este sinucidere curata! Intru in coma! :)))
Va cred pe cuvant ca e buna! :))
pupici!
la mine trebuiau sa fie jeleuri bomboane, dar nu trebuie sa le mancam pe toate odata!
Ștergeresi mie imi place tare mult dulceata de gutui! <3
RăspundețiȘtergeredaca e rost de gututi, nu am cum sa lipsesc!
RăspundețiȘtergeree bine ca esti perseverenta! si mie imi place foarte mult dulceata de gutui! toate dulceturile sunt delicioase, de fapt, dar aroma gutuilor este ceva aparte! iti doresc spor la alte retete!
RăspundețiȘtergereHmmm....delicios, multumim ca ai impartit cu noi olecuta dulceata!
RăspundețiȘtergereAdor dulceata de gutui si pelteaua. Dar eu nu mai consum zahar si anul trecut pelteaua nu mi-a iesit cu extract de stevia, o sa incerc cu agar-agar.
RăspundețiȘtergereCand faceam peltea cu zahar o puneam (dupa ce o topeam putin) pe post de topping sau glazura pe diverse tarte sau prajituri.