Totalul afișărilor de pagină

joi, 25 aprilie 2013

Ingrijirea unghiilor

             Nu vreau sa vorbesc despre manichiura in general , vreau sa stiu numai cate din voi ati renuntat la taierea cuticulelor . Toate stim ca sunt o bariera impotriva bacteriilor , ca au rolul de a proteja unghia si ca taierea lor poate duce la aparitia unei infectii , ca ar trebui sa le impingem spre baza unghiei cu un betisor special de lemn si  ca trebuiesc hidratate permanent chiar si cand.....ne este lene.....precum mie....des ! :) .  Eu am renuntat cam de 2 ani , totusi nu sunt perfect multumita de aspectul cuticulei , manichiura nu este perfecta , desi folosesc produse foarte bune pentru hidratare  - cum am zis , nu chiar tot timpul !

 un ulei care miroase demential , de-ti vine sa-ti mananci mainile , hidrateaza foarte bine

 un complex care restructureaza unghia , o hraneste si inmoaie cuticulele , 2 faze care se amesteca intre ele 


 si totusi ..... dupa 2 ani de zile....nu sunt chiar multumita.......cer eu prea mult sau este destul de bine ???

                    As vrea sa stiu cum procedati voi , cele care ati renuntat la taierea cuticulelor , ce produse v-au multumit in mod deosebit si daca chiar ati scapat de ele.....nu de alta , dar parca ma lupt cu morile de vant ! .....si chiar nu as vrea sa incep sa le ciopartesc iar.....
                                                           Coco
                                                   

20 de comentarii:

  1. Eu încă le tai, dar aş renunţa bucuroasă. Nu din lene, ci igienă şi sănătate a unghiei.
    Poate trebuie să ai mai multă răbdare.
    Sper să găseşti o soluţie care să te mulţumescă :)
    pup, o zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu mi le-am indepartat niciodata, pt ca nu sunt late si pentru ca am vazut de mica unghii fara cuticule (maica'mea a fost coafeza si manichiurista la viata ei, a lucrat particular, acasa) si intotdeauna le-am asociat cu niste gheare crescute direct din carne, mai ales daca erau lungi. Am avut infectii foarte rar, doar atunci cand am fost nevoita sa folosesc forfecutza de ungii a altcuiva, desi o sterilizam cu spirt. In rest, no problems.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu se vad bine coco, eu le tai foarte rar, cam la o luna(sa fie?) dar doar putin, solutia pentru cuticule indearteaza doar ce-i uscat, atat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, am renuntat si eu sa le tai de ceva vreme. Mi-am cumparat betisoare din alea de lemn sa le imping, dar la fel ca tine nu sunt foarte multumita cum arata. Asta probabil pentru ca multi ani le-am taiat :D. N-am folosit produse speciale de hidratare pentru ele, doar crema obisnuita de maini. Dar o sa-mi cumpar ceva, poate asa o sa arate mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti dai seama,ca la viata mea asa se faceau unghiile,taind cuticulele.De cativa ani am renuntat.Mai greu am ajuns la forma dorita,dar acum sunt multumita cum arata.E adevarat ca-ti trebuie rabdare,ca se franjureaza un timp,apoi se rezolva.Daca as fi constiincioasa si as mai da cu un ulei,ar fi foarte bine,dar cine ma mai alege pe mine?Un weekend cat ami placut!

    RăspundețiȘtergere
  6. De retinut!Eu am taiat-o o data la o luna:).

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu refuzam si in Romania cand mergeam la salon sa mi le taie, se uitau putin "cas" la mine, dar preferam asa decat sa bage foarfeca in ele, fara mila.. acum folosesc cuticule remover de la Boots si cateodata, daca e nevoie, mai tai cate o pielicica :) Putin ulei sau crema dupa, si gata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nu le-am taiat niciodata, poate pentru ca atunci cand toata lumea le taia eram prea mica, iar cand am crescut s-a renuntat la moda asta :))
    Anyways, intotdeauna mi s-au parut un pic ciudate unghiile fara cuticule si nu folosesc decat crema de maini :)

    RăspundețiȘtergere
  9. I love using cuticle oil whenever i finish trimming. Feels better.

    RăspundețiȘtergere
  10. ale mele nu sunt late, asa ca nu le tai...:)

    RăspundețiȘtergere
  11. multumesc de motivatie, deci nu renunt, continui cu uleiul de cuticule...candva vor arata bine...

    RăspundețiȘtergere
  12. Folosesc ulei de argan pentru unghii, daca tot il am....

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu mi-am taiat niciodata toate cuticulele, se intampla rar sa mai iasa cate una la plimbare dar o rup cu dintii. :)) sau o tai frumos cu unghiera cat mai scurt. In rest sunt chiar ok, sa nu ma deochi. :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Great nailpolish, love this brand! :)
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  15. Hmmmm, eu zic ca arata bine ale tale, cel putin din ce se zareste in poza, cat despre cuticulele mele, eu am facut prostia si le-am taiat acum 2, 3 ani, de atunci trebuia sa le tot tai, dar uite ca m-am plictisit si acum le las asa, ce-i drept cand am mainile uscate se vad oribil, dar daca dau cu crema, ceva, gata, arata mai bine.

    Si oricum pe mine ma intereseaza mai mult unghia in sine, sa fie curata, cu o forma frumoasa, pictata, etc, cuticulele nu ma deranjeaza :D

    RăspundețiȘtergere
  16. La cat umblu eu cu mainile prin pamant...a le taia ar fi o nenorocire. Mai ales acum, de cand se incalzeste pana vine iarna...eu lucrez prin curte, gradina... nu ar avea sens sa le tai fiindca mi s-ar face rani l degete. Nu pot lucra cu manusi de niciun fel. Am incercat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca si eu scurm :)))
      imi place teribil Elly !

      Ștergere
  17. Prima(si ultima) oara cand am fost la un salon,manichiurista mi-a spus ca "sare" peste taiatul cuticulelor,pentru ca probabil mi le taiasem recent si nu e nevoie.Insa eu mi le taiasem doar in generala,din plictiseala si mai degraba le "cioparteam".Noroc de solutiile pentru indepartarea cuticulelor,mare inventie! :)) Ca altfel,cine stie cum ar fi aratat unghiile mele acum. :)

    RăspundețiȘtergere