Totalul afișărilor de pagină

vineri, 26 octombrie 2012

Ce-am mai mesterit :)

Pentru ca am avut ceva...timp liber...de fapt am fost obligata sa stau in casa 2 zile , ca a 3- a am evadat...in urma unei interventii chirurgicale...ca altfel nu stateam neam...:)))...am mesterit o cremita de corp pentru care aveam ingredientele pregatite dar nu reuseam sa gasesc timpul necesar amestecarii si mazgalirii mobilei din casa :)
Primul ingredient , ingredientul vedeta este untul de shea , il stim toate , dar o sa fac copy-paste din magazin , pentru a ne aminti : Untul de shea sau untul de Karité este hidratant intens, promoveaza reinnoirea pielii, accelereaza cicatrizarea, calmeaza pielea iritata, combate ridurile si semnele de imbatranire, ajuta la vergeturi, dermatite, par deteriorat si scalp uscat.
 ...un ingredient de nelipsit din tratamentele cosmetice naturale din intreaga lume, atat in zonele de bastina, cat si in cele mai luxoase saloane occidentale. A fost utilizat in multe parti ale Africii, in special in Ghana si Mali din generatii in generatii pentru proprietatile sale de hidratare si vindecare, pentru a proteja si conditiona pielea si parul deteriorat de soare, vant si alti factori externi.
Compozitia sa in acizi grasi si fractiuni semnificative de nesaponificabile confirma calitatile de necontestat ale acestui unt: vindecarea leziunilor, stimularea epitelizarii, hranirea tesutului cutanat, protectie impotriva razelor solare, calmant pentru iritatii.



 Glicerina vegetala

  Glicerina este unul dintre emolientii clasici folositi la prepararea produselor cosmetice, derivat din hidroliza grasimilor si fermentarea zaharurilor.
Se poate include in toate tipurile de produse de ingrijire a pielii, produse de ingrijire a parului, sapunuri, pasta de dinti, emulsii, odorizante, hidratante si diverse creme.
Este prezenta si in tesutul celular subcutanat, astfel nu este straina organismului uman si nu va genera iritatii sau alergii. Glicerina are capacitatea de a absorbi apa din straturile profunde ale pielii pe care o aduce in straturile superficiale. Pentru evitarea deshidratarii si prevenirea evaporarii in exces a apei, glicerina trebuie insotita de uleiuri vegetale emoilente pentru ca straturile profunde ale pielii sa nu fie secate si se va evita supradozajul.
Glicerina este un bun solvent vegetal pentru diferite substante, fiind utilizat in gemoterapie, fitoterapie si homeopatie pentru extragerea unor principii active de origine vegetala.


 Ulei de musetel
Un ulei esential foarte bland, fin si tolerat in mod exceptional, este anti-inflamator, antiseptic si vindecator, deosebit de util pentru iritatiile pielii, pentru artrita si dureri musculare. Calmant si linistitor, uleiul esential de musetel roman ajuta in situatii de stres si insomnii cronice sau acute, faciliteaza relaxarea si reducerea tensiunii musculare, este util in tratarea inflamatiilor, cistitelor, alergiilor cutanate, eczemelor si eruptiilor, este cicatrizant cutanat.



   Pentru parfum - Ulei esential de ylang-ylang cu o aroma senzuala, dulce si intensa cu note voluptoase optimiste. Ideal pentru parfumarea cremelor, masaje, aromaterapie si crearea de parfumuri.
Floarea florilor, ylang-ylang emana un parfum dulce, exotic, deosebit, cu proprietati antidepresive, afrodisiace, euforizante. Datorita efectului sedativ si calmant asupra sistemului nervos, favorizand relaxarea . Pe plan psihologic, alaturi de proprietatile descrise mai sus, uleiul esential de ylang ylang ascute simturile si amelioreaza, frica, gelozia, mania si frustrarile.
Se recomanda o dozare atenta a uleiului esential de ylang-ylang, deoarece aroma dulce si puternica poate provoca dureri de cap sau greata.



  Am topit untul de shea care este solid , l-am diluat cu ulei de masline pur pentru a nu se mai solidifica la temperatura camerei , am adaugat 2 lingurite de glicerina si cate 20 picaturi de ulei de musetel si 20 picaturi ulei de ylang-ylang , am amestecat foarte bine si am obtinut o crema de corp naturala si foarte emolienta . Eu am pielea uscata , ii face foarte bine , pare putin gras in momentul aplicarii dar intra foarte repede in piele si o hraneste in profunzime . Se poate folosi si pe post de masca de par , aplicat cu jumatate de ora inainte de spalare ( cand nu ti-e lene...ca mie , uneori ).
                  Atentie :
                  Atunci cand se utilizeaza pentru prima data un ulei esential, este necesar un test de 24 ore cu un plasture. Puneti o cantitate mica de ulei esential diluat in ulei vegetal in zona antebratului (de unde se ia de obicei sange pentru analize) si aplicati un plasture. Asteptati 24 de ore pentru a vedea daca exista vreo forma de reactie. Daca observati o reactie a pielii, nu utilizati uleiul esential respectiv si stergeti zona de piele afectata cu un ulei vegetal, de pilda galbenele.

....si pentru interior....ca trebuie sa ne si indulcim...natural...mmmmmmm




medicii naturisti recomanda consumul de faguri cu miere in tratarea afectiunilor respiratorii, ajutand in special la refacerea mucoasei aparatului respirator.
Consumul de faguri cu miere intervine si in curatarea dintilor si insanatosirea gingiilor. Prin masticatie, substantele continute in fagurii de miere (implicit si principiile active din ceara si propolis) ajung in intreg organismul uman si intervin activ in reglarea metabolismului si cresterea imunitatii.

   Si daca ...din intamplare... va este dor....







                                                            Xo ! Coco

27 de comentarii:

  1. Micuta farmacista a facut minuni! :))
    Marea era agitata! Sau nu? Insanatosire grabnica îti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. era potin...o sa incerc sa ajung si in acest weekend care se arata superb ! :)

      Ștergere
  2. Bună Coco!
    Este foarte interesantă crema ta!
    Un weekend excelent îți doresc!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multa sanatate,doamna harnica si priceputa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-ai facut un dooor de mare..:X

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiam ca faci si potiuni magice. Descantece, de deochi, de potentza, de castig la loto nu stii?Ai multa rabdare sa mesteresti maclavaisuri de-astea, eu ma ung cu ce-mi iese in cale, sper sa nu nimeresc crema de ghete sau ceara de parchet :))

    RăspundețiȘtergere
  6. ma trazneste asa cate-o harnicie sa mesteresc...da'...nu des :)
    cu toate astea am incercat sa consum din cosmeticele pe care le am si sa le inlocuiesc cu chestii homemade !

    RăspundețiȘtergere
  7. Faina crema diy :). Si faguri de miere, mmm <3

    S., The Hearabouts

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce inventiva esti Coco!
    Minunate imagini!
    O zi minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  9. E frumoasa marea, chiar si acum ;) Si da, ai fost harnica foc!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Hi!! How are you my dear friend? :P
    long time since I was here, sorry, but I have a lot of work!!
    by the way, you look amazing, love your jeans, and I like the pics on the beach!:)
    Kisses from México city!
    ajúa Ü

    RăspundețiȘtergere
  11. Amazing casual look & nice pics!

    Have a wonderful weekend, dear!

    xxx

    Tatiana

    http://www.bonnie23blog.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  12. Crema e super, macar de-as face si eu ceva de genul asta, da nu ajung sa-mi iau materie prima :) La faguri mi-a lasat gura apa. Iar pozele m-au dat gata, felicitari fotografului si modelului !

    RăspundețiȘtergere
  13. Sa o folosesti cu placere. :)
    Sanatate multa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  14. I love your blue manicure and your photos on the beach! Do you want to maybe follow each other?

    -Nico

    www.SatinAndSalt.com

    RăspundețiȘtergere
  15. Cred ca a iesit o super 'yummy' crema :) iar pozele din finalul postarii,,,sunt superbe !
    SandraB.ro

    RăspundețiȘtergere
  16. beautiful shots,try the Argan Oil.

    RăspundețiȘtergere
  17. Dla lekiem i kosmetykiem na wszystko jest morze, które kocham. Pozdrawiam.
    Pentru droguri si cosmetice, la toate este mare, pe care o iubesc. Al tău.

    RăspundețiȘtergere
  18. Love the post!The pictures are great and i love your outfit!
    Kisses.

    http://blogdavicm.blogspot.com.br/

    RăspundețiȘtergere
  19. Beautiful pictures. Love the sight of crashing waves.Very cool scarf color :)

    xx
    Heel in Mint

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce idei bune cu crema preparata acasa :D mai ales acum in sezonul rece , pare a fi solutia perfecta :)
    btw Insanatosire grabnica ! :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Fotografiile de la mare sunt superbe! Mai uitasem, de cand a venit toamna, ca mi-e foarte dor de mare pe care n-am vazut-o de 3 ani... Foarte dor.

    RăspundețiȘtergere
  22. ..ce păcat că marea e departe...mi-au plăcut pozele.

    RăspundețiȘtergere
  23. Hello Coco!
    Following you!
    Follow me back?
    Coco :-)

    RăspundețiȘtergere