Totalul afișărilor de pagină

luni, 29 noiembrie 2010

SFANTUL ANDREI 30 NOIEMBRIE

                               A FOST UN APOSTOL, FRATE CU SIMON PETRU,INTAIUL UCENIC A LUI IOAN BOTEZATORUL,DERIVA DIN GRECESCUL ;;ANDREAS'' CARE INSEAMNA ;;VITEAZ'', ;;BARBATESC''.ESTE OCROTITORUL ROMANIEI,GRECIEI, SCOTIEI (STEAGUL SCOTIAN REPREZINTA CRUCEA SFANTULUI ANDREI),RUSIEI,SPANIEI, VENERAT DE INTREAGA CRESTINATATE.
                             PESTERA SFANTUL ANDREI DIN DOBROGEA , CONSIDERATA PRIMUL LACAS DE CULT DE PE TERITORIUL TARII NOASTRE , POARTA DE INTRARE A CRESTINISMULUI PE ACESTE MELEAGURI. MANASTIREA ESTE CONSTRUITA IN JURUL PESTERII UNDE TRADITIA POPULARA SPUNE CA A TRAIT SI CRESTINAT APOSTOLUL.                                    TRADITII DE SFANTUL ANDREI:
                   -TURTA DE SFANTU ANDREI,DIN FAINA DE GRAU,FOARTE SARATA,COAPTA PE PLITA SOBEI SI MANCATA INAINTE DE CULCARE. BAIATUL CARE VINE IN VIS SA ADUCA APA, URMEAZA SA O CEARA DE NEVASTA IN CURSUL ANULUI.
                   - BATRANII OBSERVA CERUL IN NOAPTEA DE SANTANDREI SI NOROCESC ANUL,PREVESTIND DACA ESTE BOGAT SAU SARAC, PLOIOS SAU SECETOS.
                   -OBICEIUL DE A SEMANA GRAU INTRO OALA INTERPRETEAZA RODNICIA OGOARELOR IN NOUL AN.
                   -IN BUCOVINA EXISTA CREDINTA CA IN ACEASTA NOAPTE BANTUIE STRIGOII SI LUPII SUNT MAI FIOROSI CA ORICAND.FEMEILE INTORC TOATE OALELE SI CANILE DIN CASA CU GURA IN JOS PENTRU CA SPIRITELE RELE SA NU SE CUIBAREASCA IN CASA, AGATA LA INTRARE CUNUNI DE USTUROI SI LASA APRINSA CANDELA DE LANGA ICOANE.

       PARE UN FEL DE HALLOWEEN NEAOS,NU? AM FOST SI EU LA PESTERA ACUM 2 ANI, AS FI VRUT SI ANUL ACESTA ,DAR NU S-A IVIT OCAZIA.
                          LE DORESC CELOR 3 ANDREI SI CELOR 4 NICOLETE CARE-MI SUNT PRIETENI SA FIE SANATOSI SI SA VINA MOSUL LA EI....PUPICI!
   

2 comentarii:

  1. multumesc pentru urari zise una din nicolette adica aia cu doi de ,,t'',pentru ca m-ai suportat atitia ani si n-ai incotro nici de acum in colo,imi place noua infatisare a bloggului succes in tot ce ne prezinti si de asemenea si tie muuuuuuuuuulta pace-n suflet,sa fi sanatoasa si iubita.

    RăspundețiȘtergere
  2. ...ALOOOOO...AM INTELES ANDREII CA ANDREII...DAR SI NICOLETELOR?...SIGUR, SUNT CU GANDUL LA MOS NICOLAE...NU-I NIMIC, AM FACUT URARILE PRIMA...PUPICI!

    RăspundețiȘtergere