sâmbătă, 11 aprilie 2020

Banana Bread cu de toate

            O rețetă foarte simplă și gustoasă, ușor de făcut cu diverse de prin casă și cu bananele care se înnegresc și nu le mai vrea micuța domnișoară. Cînd nu sînt banane în casă cere, cînd sînt nu mai vrea, iar acum erau negre, așa că am hotărît să fac această rețetă. Vreau să vă arăt pe cea folosită de mine, pentru ca în general experimentez și nu țin cont de rețete așa la fix.


             Am folosit 4 banane foarte coapte pe care le-am pasat bine și le-am amestecat cu 3 sferturi de pachet de unt frecat în prealabil cu 150 de grame de zahăr brun, pentru că așa am în casă dar puteți folosi și alb. Am pus 2 ouă, o cană de făină amestecată cu un pliculeț de praf de copt, cana folosită la făină, plină cu lapte, plus în jur de 150 grame de nuci trase puțin în tigaie pentru un gust mai pronunțat, stafide, merișoare, niște fulgi de migdale, așa, la ochi, cam cît am crezut eu. Cam 2 linguri de cacao puse și ele, dar numai dacă doriți.
           Am uitat un lucru foarte important, stafidele, merișoarele, le-am ținut cîteva ore în 2-3 linguri de rom cubanez și  esență de lămîe de bună calitate... yummyyy... o minunăție!



 stafide, merișoare și struguri uscați


            Tapetată o tavă sau formaăde cozonac și la cuptor pînă aluatul nu mai este umed în interior, cam 40 de minute la cuptorul meu.  Aveam niște cips-uri de ciocolată tare bune din unt de cacao și portocale, le-am aruncat înauntru și am păstrat cîteva pentru model. Data viitoare o să pun fructe confiate, caise și prune în compoziție și o să o împart cu cine pot, ca să nu trebuiască să o mănînc eu toată, că tare bună este!


       Este perfectă cu o căniță de lapte sau ceai, fiecare îmbucătura conține bucățele de ceva bun și nu vreau să știu cîte calorii are, neam! Poftă buna!
       P.S. Cît pot să fiu de disperată dacă a dat bucătăriseala peste mine? :). Cine știe? Poate îmi descopăr talente noi!


12 comentarii:

  1. Te asteptam si cu alte inovatii! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred că este ceamai faină și cea mai complexă rețetă de banana bread pe care am văzut-o! :D Rețeta simplă nu prea mă atrăgea, dar aceasta a ta e tare tentantă și cu siguranță o voi prepara și eu cât de curând! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Statul în casă ne îndeamnă la multe nebunii! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu atîtea bunătăţi adaugate lîngă banane e normal să fie super bună!

    RăspundețiȘtergere
  5. Faina reteta! Sigur a fost delicioasa!
    O Sarbatoare de Florii care sa-ti aduca idei pline de bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Să știi că nu am încercat niciodată banana bread, deși se pare că în această perioadă toată lumea a făcut-o.:) Rețeta ta pare simplă și rezutatul arată foarte bine deci o voi face șî eu.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am facut si eu banana bread acum ceva timp, iar in interior am pus un mix de nuci, migdale si niste fructe confiate, a fost un deliciu! Sincer nu stiu de ce nu am mai refacut reteta, dar dupa articolul asta mi s-a facut pofta! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. N-am incercat, dar daca tot ma plictisesc acasa, o sa fac reteta asta a ta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am incercat banana bread pana acum. Cand mi se mai coc bananele foarte tare ii mai fac fetitei clatitute cu banane :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa stii ca o sa incerc si eu reteta saptamana asta! Cred ca are destule calorii judecand dupa ce ai bagat in ea si dupa cum arata! Mi-ai facut pofta si uite ca e 11.30 seara...nu e bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pfuai! Chiar cred ca este o reteta pe care as putea s-o incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere