joi, 30 aprilie 2020

Cosmetice și îngrijire personală bio- darul naturii de la Biocart

       O groază de produse pe bază de extracte naturale din plante, uleiuri fine și uleiuri esențiale din cele mai diverse ce acoperă o îngrijire completă, creme pentru ten și corp, loțiuni, săpunuri, geluri de duș, șampoane, uleiuri naturale, toate la un click distanță în magazinul online Biocart. Cosmeticele naturale sînt fabricate folosind materii prime naturale și organice, fundamental mai sigure pentru corpul uman și pentru mediul înconjurător. Sunt certificate ECOCERT, au ambalaje sustenabile, reciclate ;i reciclabile. Puteți comanda produse cu 20% reducere de la ei folosind codul FLAWLESS20, datorită parteneriatului dintre revista online Flawless.ro, blogul meu și Biocart.


             Gama Detox, special creată pentru femeia activă care trăiește într-un mediu urban, poluat, sînt produse care au rolul de a elimina impuritățile, de a hidrata în profunzime și de a lupta împotriva radicalilor liberi. Gama oferă  un ritual complet de îngrijire cu următorii pași:
  - Spuma de curățare facială, în fiecare dimineață și seară
  - Apa micelara iluminatoare, seara
  - Loțiunea tonică, seara și dimineața sau de cîte ori simți nevoia pentru un refresh, chiar și peste machiaj
  - Exfoliant, se aplică de 2 ori pe săptămînă, înainte de a aplica masca facială, cu o textură cremoasă, exfolierea se realizează datorită particulelor de sîmbure de caisă, foarte fine, exfoliind delicat
  - Mască facială, conține cărbune care elimină toate impuritățile, se folosește de 2 ori pe săptămînă, după folosire se aplică obligatoriu crema hidratantă.
  - Serumul regenerant cu acid hialuronic ce hidratează și regenerează țesuturile lăsînd pielea catifelată
  - Crema Oxigen Light, o emulsie ușoară ce nu încarcă pielea, cu efect antioxidant, folosită după mască
  - Crema contur ochi, excelentă pentru pielea subțire din jurul ochilor, o zonă unde nu sunt mușchi, cu efect de revigorare și decongestionare, conținut de acid hialuronic și rozveratrol.



          Am încercat serumul, un amestec concentrat de principii hidratante și revigorante sub formă de gel, cu absorbție ultra-rapidă și fără senzație de gras. Conține extract de alge rosii cu efect instant de lifting, acid hialuronic ce îmbunătățește fermitatea pielii și extract de violete pentru microcirculația feței. Poate fi folosit și de barbați.


             Aceasta este o cremă matifiantă pentru un ten gras și predispus la acnee dar nu conține ulei, tocmai din acest motiv. Conține o combinație de extracte naturale, fucus și iederă, cunoscute pentru proprietățile lor astringente, amidon de orez și aloe vera organică. Se masează pe fața curată pînă cînd produsul se absoarbe complet. La fel, este unisex.


            O minunație aceasta apă micelară, recomandată pentru toate tipurile de ten, pentru o curățare delicată și eficientă. Este multifuncțională, îndepărtează machiajul, purifică și pregătește pielea pentru hidratare. Conține ceai verde și zmeură ce protejează împotriva poluării, lămîie verde pentru controlul excesului de sebum și luciu, salvie și aloe vera ce rehidratează și calmează pielea. Apa micelara iluminatoare-curățare, demachiere, îngrijire, trebuie să o încercați neapărat!




marți, 21 aprilie 2020

Invață să te hrănești sănătos- curs de nutriție cu DallesGo

           Vă spuneam aici în februarie că am participat la un eveniment marca DallesGo- o platformă de cursuri after-work-, cea mai cunoscută din București și din țară, ce oferă contextul și oprtunitatea de a învăța, crește și duce hobby-urile creative la nivel de start-up și bussines. Cursurile sînt interactive și au o finalitate concretă- fie o expoziție, fie un proiect specific, campanii de PR și online, implicarea în evenimente partenere. Atunci, înainte să înceapă această perioadă care ne-a schimbat viața, am ales un curs de nutriție pe care doream de mult să-l parcurg, vorba ceea: sîntem ceea ce mîncăm!


              Acum, pentru că viața noastră se petrece numai în casă, am început cursul online, pe Skype și merge foarte bine. Avem timp destul să începem cursurile pe care ni le doream de multă vreme și nu ne găseam timp. DallesGo a venit în întîmpinarea mea cu module ce se desfășoară pe parcursul a 20 de săptămîni, prin intermediul cărora am început să obțin informații prețioase de la Elena Pavlicu, nutriționist autorizat și antreprenor, membru în Ordinul Practicienilor de Medicină Complementară și Alternativă, cea care este profesorul de nutriție în orașul meu. Nu am reușit să ne vedem, doar online, dar sigur vom reuși la sfîrșitul acestor zile grele. Sper că voi învața de la ea tot ce este nevoie pentru a mă hrăni sănătos, acum cînd frigiderul este așa de aproape de mine și vizitele la el sînt din ce în ce mai dese, spre disperarea mea. A fi sănătos nu înseamnă doar a te informa despre modul în care funcționează corpul și de ceea ce are nevoie pentru a fi sănătos, ci este nevoie să și pui în practică aceste cunoștinte, într-un mod disciplinat- spune Elena-, iar eu sper să am puterea să îi urmez sfaturile întocmai!


                                                                                     sursa Pixabay
           A învăța despre trupul nostru este unul din cele mai importante lucruri pe care le putem face, pentru că alimentația, mișcarea și disciplina, nu sînt doar cuvinte, sînt instrumente care ne încurajează sa fim mai puternici, mai încrezători și mai sinceri cu noi! Vă țin la curent cu cîteva sfaturi.
         Cursuri în București, Cluj, Iași, Timișoara, Constanța, Brașov, Oradea, Craiova, Sibiu, Galați!


sâmbătă, 18 aprilie 2020

Jurnal de stat în casă- săptămîna 4, 5 și 6 sau primavara pierdută

                      Cu toții trecem printr-o situație pe care generația noastră nu a mai experimentat-o, situație care ne-a dat viața peste cap total. Am trecut de perioada negării, perioadă în care nu puteam concepe că se întîmplă asa ceva, am trecut și de perioada de agresivitate cînd nu puteam să fac mai nimic fără să mă opresc și să fac scenarii înfiorătoare despre această perioadă, m-am tînguit cu prietenele, am plîns, am fost tristă zile în șir și nu mi-a priit mai nimic. Acum am început să accept situația, deși nu am trecut total de zilele triste. Viața dincolo de ușile închise ale apartamentelor merge înainte, chiar dacă nu ușor mereu. Incerc să mă ocup mai mult de lucruri frumoase, deși mă gîndesc des șila partea financiară, activez sau nu în acest moment, într-un domeniu mort total, un domeniu minunat pe care nu l-aș schimba cu nimic, chiar dacă voi aștepta destul pînă își revine!











        Pămîntul s-a oprit în loc, pentru noi, pentru natură în nici-un caz! Am ieșit la piață pe jos după mult timp. Cu mașina mai ieșisem dar era prea scurt drumul și prea repede. Si m-am întalnit cu primăvara peste tot în jurul meu, primăvara aceasta care îmi pare mai minunată ca oricînd, primavara aceasta furată de pandemie! Si mi-a fost greu să scot telefonul, să fac poze, dar am făcut acesta cu tot riscul, ca să o i-au în casă cu mine, să știe că am vazut-o și că știu că este peste tot în jurul meu și că o apreciez chiar dacă mă bucur de ea prin fotografii. Si că am învățat niște lecții!!!
       Asta este primăvara mea, chiar dacă nu ajung anul acesta să văd cireșii japonezi înfloriți dintr-un loc închis acum în oraș- ii privesc aici- și nici grădina mea de la țară... și nici marea decît de sus, printre blocuri!





          Sărbători binecuvântate, Paște fericit! Chiar și în aceste condiții, cînd nu ne putem îmbrățișa!


marți, 14 aprilie 2020

''Renaștere, Speranță, Bucurie''- expoziție virtuală

             Expoziția de artă tematică, "Renaștere, Speranță, Bucurie'', organizată cu ocazia sfintelor sărbători ale Invierii Domnului, o tradiție a Asociației Culturale Wild Art, la galeria de artă Virgil Coman. De data aceasta, o expoziție virtuală datorită condițiilor, o expoziție ce întărește ideea că nu trebuie să renunțăm niciodată la manifestările sufletului prilejuite de sărbătorile creștine și nu numai sau de activitățile zilnice.



Sărbătorile pascale și venirea primăverii, au în viața copiilor dar și a adulților, o însemnătate deosebită și prin lucrările expuse, privitorii sînt îndemnați să trăiască ceea ce o singură dată pe an ne este dat să trăim, și anume bucuria reînvierii Mântuitorului și a naturii ce generează bucurie și speranță. Micii artisti și-au exprimat prin artă sentimente variate, unii au pictat ouă sau au relatat artistic venirea primăverii în culori pline de speranță, iar alții au pictat chipul Mântuitorului.



Cel mai mic artist, Sibel- 4 ani, o pictură delicioasă cu ajutorul floricelelor de porumb




... nu putem să trecem peste :)...adică să nu ne lăudăm, opera Evei noastre, cu materiale reciclate, bucăți de carton, paste etc


Creațiile micilor artiști ai Palatului Copiilor Constanța, coordonați de regizorul Mitan Roxana Isabela și profesor Zoița-Nicoleta Panciu, exprimă sensibilitate, bucurie și speranță- speranță că totul o să treacă cu bine și ei vor reveni în natură, la școală, la acumulat cunoștinte pentru a clădi o viață bună în viitor, un demers artistic de admirat. Bucurie și speranță, în aceasta perioadă de grea încercare pentru toată lumea.
Mulțumim dr. Laura Stroe, președinte Asociație Wild Art și curatorul expoziției, pentru cîștigul cultural al comunității constanțene. Laura ne spune că a fost aleasă această formă de exprimare virtuală datorită perioadei fără precedent pe care o trăiește generația noastră.
#totulvafibine

 

sâmbătă, 11 aprilie 2020

Banana Bread cu de toate

            O rețetă foarte simplă și gustoasă, ușor de făcut cu diverse de prin casă și cu bananele care se înnegresc și nu le mai vrea micuța domnișoară. Cînd nu sînt banane în casă cere, cînd sînt nu mai vrea, iar acum erau negre, așa că am hotărît să fac această rețetă. Vreau să vă arăt pe cea folosită de mine, pentru ca în general experimentez și nu țin cont de rețete așa la fix.


             Am folosit 4 banane foarte coapte pe care le-am pasat bine și le-am amestecat cu 3 sferturi de pachet de unt frecat în prealabil cu 150 de grame de zahăr brun, pentru că așa am în casă dar puteți folosi și alb. Am pus 2 ouă, o cană de făină amestecată cu un pliculeț de praf de copt, cana folosită la făină, plină cu lapte, plus în jur de 150 grame de nuci trase puțin în tigaie pentru un gust mai pronunțat, stafide, merișoare, niște fulgi de migdale, așa, la ochi, cam cît am crezut eu. Cam 2 linguri de cacao puse și ele, dar numai dacă doriți.
           Am uitat un lucru foarte important, stafidele, merișoarele, le-am ținut cîteva ore în 2-3 linguri de rom cubanez și  esență de lămîe de bună calitate... yummyyy... o minunăție!



 stafide, merișoare și struguri uscați


            Tapetată o tavă sau formaăde cozonac și la cuptor pînă aluatul nu mai este umed în interior, cam 40 de minute la cuptorul meu.  Aveam niște cips-uri de ciocolată tare bune din unt de cacao și portocale, le-am aruncat înauntru și am păstrat cîteva pentru model. Data viitoare o să pun fructe confiate, caise și prune în compoziție și o să o împart cu cine pot, ca să nu trebuiască să o mănînc eu toată, că tare bună este!


       Este perfectă cu o căniță de lapte sau ceai, fiecare îmbucătura conține bucățele de ceva bun și nu vreau să știu cîte calorii are, neam! Poftă buna!
       P.S. Cît pot să fiu de disperată dacă a dat bucătăriseala peste mine? :). Cine știe? Poate îmi descopăr talente noi!


luni, 6 aprilie 2020

Jurnal de stat în casă- săptămîna 3

             Tocmai am trecut și de săptămîna 3 de stat în casă. Ce am făcut săptămîna asta? Pai cam aceste lucruri, normale de altfel dar nu lucruri pe care le făceam frecvent. Păi așa, în afara de faptul că fac pîine cam la 3- 4 zile... da' am drojdie :), am primit-o, încerc rețete noi, terminăm toate rechizitele din casă, citim maldărul de cărți care aștepta la rînd de multișor, vizităm muzee online... aaa... da' am făcut sport online, am martori, lucru bun de altfel! Si cumpărat online obiecte de care nu credeam că voi avea nevoie: aspirator cu spălare covoare- foarte util am constatat, aparat de tuns- nu pentru mine, deți mi-am ciopîrțit singură un breton de te tăvălești de rîs,  aparat de făcut iaurt, acum folosite cu succes! Si cîntă un pițigoi acum, de te lovește la inimă!

 
    pomișor cu pop corn, dublă întrebuințare, un lucru bine făcut și apoi servite floricelele la film :)
Si am făcut o chestie drăguță, am umplut o cutie a timpului cu cîteva lucrușoare dragi, am pus în ea toți ai casei cîte ceva, cutie pe care o să o primească Eva cîndva, vedem cînd, poate peste 10 ani!


Deci, sînt și lucruri bune, chiar dacă ne mai apucă panica, reușim să trecem repede peste ea, vorbim cu prietenii, ne sfătuim, facem planuri. Am observat un lucru care m-a intrigat, am ieșit la alimentara iar păsările nu se fereau de oameni, cum să spun, pur si simplu nu se sinchiseau, pomii au înflorit frumos, iarba crește, soarele strălucește, se pare ca toate se întîmplă normal, fără intervenția oamenilor, oare învătăm vre-o lecție? 
SPER!!!