joi, 29 martie 2018

32 la Clubul National de Vin-ASR













       Un eveniment premium la nivel national, organizat de Asociatia Somelierilor din România, in mai multe orase din tara: Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara si Constanta- la restaurant Toscana.
      32 de varietati de vinuri... nu am rezistat :)... Samburesti, Cotnari, Davino, Jidvei, Purcari, Sarica Niculitel si multe... cine le mai stie... dupa numarul 15 le-am pierdut sirul... toate povestite de somelierul  Ionut Radu Facalet, de la care am invatat multe lucruri de care nu aveam habar despre vinuri. ASR isi propune sa reprezinte somelierii si iubitorii de somelerie... iubitoare ce sigur am devenit degustand si tot degustand... sa promoveze valorile si calitatea in acest domeniu.





 dincolo de nori :)))


             O seara minunata intre prieteni, discutii interesante, caracteristici si arome ale vinurilor degustate... pana unde a putut tine pasul fiecare, cum am zis, promisiunea de a continua serile cu miresme deosebite si informatiile pretioase furate de la Ionut, ne-au facut sa nu realizam cum au trecut 4 ore ca vantul. Multumim si promitem sa revenim cu drag sa aflam atatea lucruri interesante!
       
        Si pentru ca imi doresc sa ajung la Letea neaparat anul acesta, am plecat cu caii...

luni, 26 martie 2018

#GetMetallic Cupio

               Love Gold, Like a Goddess, Share Beauty, Shiny Pin, Insta Glam = #GetMetallic, noile rujuri lichide cu finish mat-metalic de la Cupio. Trebuie sa le incerci, sunt in mega trend anul acesta, iar efectul este unul pretios si glamour. Iti transforma machiajul intr-unul special!





              Au o textura cremoasa, rezistente la transfer, pigmentatie mare, contin pigmenti metalici care confera buzelor stralucire si volum. Aplicatorul distribuie perfect uniform culoarea pe buze.
                    5 nuante indraznete, poti alege unul sau pe toate!



                                 #GetMetallic si fii in centrul atentiei!

sâmbătă, 24 martie 2018

Earth Hour 2018, 24 martie

            Un eveniment international, organizat in ultima sambata a lunii martie a fiecarui an, ce are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrica fata de problema dioxidului de carbon emis in atmosfera la producerea energiei electrice. Consta in stingerea luminii si oprirea aparatelor electrocasnice neesentiale timp de o ora, in mod voluntar, atat de catre consumatorii individuali, cat si de catre institutii si unitati economice. Earth Hour se celebreaza peste tot in jurul lumii si este cel mai amplu eveniment despre mediu si pentru mediu la nivel mondial.


                         Intre orele 20,30 si 21,30 stinge lunima!!!

        Va las cu imagini de la reusitul eveniment organizat de voluntarii Mare Nostrum Constanta si sper ca ati avut si voi toti un eveniment similar in oras sau ati ales sa constientizati singuri cat de pretios este aerul pe care il respiram impreuna cu planeta noastra.






            - prinde eco-ideile in plasa





         - bolul 60+ ravase pline de talc printate pe hartie reciclata




 eco cina la lumina lunii















miercuri, 21 martie 2018

Zacusca, o experienta balcanica- de la masa de post la masa boiereasca


                 Un eveniment as zice mai degraba delicios, gazduit in incinta Facultatii de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, un eveniment organizat de TourX - proiect de experiente sustinut si promovat de Inomar Cluster- si Taranii Dobrogeni,-comunitate ce promoveaza si ajuta taranii din Dobrogea.  Si se cuvine sa multumim si  doamnei dr. in istorie Laura Stroe, a carui idee s-a concretizat in acest eveniment exceptional, pentru gurmanzi si nu numai :)




           Dobrogea actuala detine o mostenire gastronomica diversa si diferita de cea a celorlalte provincii românesti, ea aflandu-se sub administrare otomana pana in a 2-a jumatate a secolului 19. Cunoscuta mancare de legume are o istorie de peste 3 secole in România, este intalnita pretutindeni in Balcani, la turci, bulgari, greci, lipoveni, tatari, români, sub diverse forme, o mancare de legume proaspete, coapte sau prajite in ulei, a carui aroma o cunoastem si apreciem toti.
          Zacusca este un fel tipic Balcanilor. Numele ei este de origine slava -zakuska- si inseamna gustare sau aperitiv. Principalele ingrediente sunt vinetele, gogosarii, kapia, ceapa, rosii, ciuperci, morcovi si diverse condimente, exista numeroase varietati.
          Noi am degustat niste minunatii cu peste afumat, cu salau, cu ciuperci, cu fasole si chiar cu mar si telina. Imaginati-va singuri aromele, da? :)




         S-au reunit sub egida acestei experiente, invitati cu istorii culinare interesante: Bianca Folescu de la gospodaria traditionala Visina- comunitatea bulgara, Enise Ali- Jade Oriental Cafe- comunitatea tatara, Valentina Koker- Suvenir din Jurilovca- comunitatea lipovenilor, Paula Vals- Grupul Angelo, Fabrica de produse traditionale Macin, Carmen Paraschivescu de la Garda Culinara, proaspat somelier- pentru ca mancarea buna merge si mai bine cu un vin pe masura, nu? Crama Delta Dunarii- vinuri dobrogene La Sapata Somova a fost prezenta cu o mare varietate de vinuri delicioase.


 Dr in istorie Laura Stroe ne-a povestit istoria acestui preparat apreciat de toata lumea

 dna Valentina, Suvenir din Jurilovca

 dna Bianca, Casa traditionala din Visina

 dna Enise, Jade Oriental Cafe... trebuie sa tineti minte adresa, mergeti sa gustati suberek neaparat!

 dna Morosanu, Taranii Dobrogeni

 Carmen Paraschivescu- Garda Culinara, proaspat somelier, felicitari!

 indragita Matrioska- simbol national, sufletul rusesc, valorile de baza ale rusilor: familie, unitate, caldura




            Am degustat traditionalul produs in variante deosebite, l-am stropit bine cu vinuri dobrogene si am incercat si aceste frumoase podoabe lipovenesti- kokoshnik, coronite traditionale rusesti- pe care le-am admirat indelung.


            Inca o data multumiri organizatorilor si vom merge si la urmatoarele evenimente, lista este lunga!