luni, 29 octombrie 2012

Weekend de inceput de toamna

         La noi au fost sambata si duminica 25 de grade , am vazut ca in cam toata tara era frig si ploua...nu ma invidiati , a ajuns ploaia si aici :) ....asa ca am fost sa adun ultimile poame ratacite prin pomi....







   
 ...si am fost si harnica...v-am facut o placinta cu pere si struguri o minunatie...nush ce harnicie ma trazni :)))





                                            Pofta buna si sa aveti o saptamana minunata !

vineri, 26 octombrie 2012

Ce-am mai mesterit :)

Pentru ca am avut ceva...timp liber...de fapt am fost obligata sa stau in casa 2 zile , ca a 3- a am evadat...in urma unei interventii chirurgicale...ca altfel nu stateam neam...:)))...am mesterit o cremita de corp pentru care aveam ingredientele pregatite dar nu reuseam sa gasesc timpul necesar amestecarii si mazgalirii mobilei din casa :)
Primul ingredient , ingredientul vedeta este untul de shea , il stim toate , dar o sa fac copy-paste din magazin , pentru a ne aminti : Untul de shea sau untul de Karité este hidratant intens, promoveaza reinnoirea pielii, accelereaza cicatrizarea, calmeaza pielea iritata, combate ridurile si semnele de imbatranire, ajuta la vergeturi, dermatite, par deteriorat si scalp uscat.
 ...un ingredient de nelipsit din tratamentele cosmetice naturale din intreaga lume, atat in zonele de bastina, cat si in cele mai luxoase saloane occidentale. A fost utilizat in multe parti ale Africii, in special in Ghana si Mali din generatii in generatii pentru proprietatile sale de hidratare si vindecare, pentru a proteja si conditiona pielea si parul deteriorat de soare, vant si alti factori externi.
Compozitia sa in acizi grasi si fractiuni semnificative de nesaponificabile confirma calitatile de necontestat ale acestui unt: vindecarea leziunilor, stimularea epitelizarii, hranirea tesutului cutanat, protectie impotriva razelor solare, calmant pentru iritatii.



 Glicerina vegetala

  Glicerina este unul dintre emolientii clasici folositi la prepararea produselor cosmetice, derivat din hidroliza grasimilor si fermentarea zaharurilor.
Se poate include in toate tipurile de produse de ingrijire a pielii, produse de ingrijire a parului, sapunuri, pasta de dinti, emulsii, odorizante, hidratante si diverse creme.
Este prezenta si in tesutul celular subcutanat, astfel nu este straina organismului uman si nu va genera iritatii sau alergii. Glicerina are capacitatea de a absorbi apa din straturile profunde ale pielii pe care o aduce in straturile superficiale. Pentru evitarea deshidratarii si prevenirea evaporarii in exces a apei, glicerina trebuie insotita de uleiuri vegetale emoilente pentru ca straturile profunde ale pielii sa nu fie secate si se va evita supradozajul.
Glicerina este un bun solvent vegetal pentru diferite substante, fiind utilizat in gemoterapie, fitoterapie si homeopatie pentru extragerea unor principii active de origine vegetala.


 Ulei de musetel
Un ulei esential foarte bland, fin si tolerat in mod exceptional, este anti-inflamator, antiseptic si vindecator, deosebit de util pentru iritatiile pielii, pentru artrita si dureri musculare. Calmant si linistitor, uleiul esential de musetel roman ajuta in situatii de stres si insomnii cronice sau acute, faciliteaza relaxarea si reducerea tensiunii musculare, este util in tratarea inflamatiilor, cistitelor, alergiilor cutanate, eczemelor si eruptiilor, este cicatrizant cutanat.



   Pentru parfum - Ulei esential de ylang-ylang cu o aroma senzuala, dulce si intensa cu note voluptoase optimiste. Ideal pentru parfumarea cremelor, masaje, aromaterapie si crearea de parfumuri.
Floarea florilor, ylang-ylang emana un parfum dulce, exotic, deosebit, cu proprietati antidepresive, afrodisiace, euforizante. Datorita efectului sedativ si calmant asupra sistemului nervos, favorizand relaxarea . Pe plan psihologic, alaturi de proprietatile descrise mai sus, uleiul esential de ylang ylang ascute simturile si amelioreaza, frica, gelozia, mania si frustrarile.
Se recomanda o dozare atenta a uleiului esential de ylang-ylang, deoarece aroma dulce si puternica poate provoca dureri de cap sau greata.



  Am topit untul de shea care este solid , l-am diluat cu ulei de masline pur pentru a nu se mai solidifica la temperatura camerei , am adaugat 2 lingurite de glicerina si cate 20 picaturi de ulei de musetel si 20 picaturi ulei de ylang-ylang , am amestecat foarte bine si am obtinut o crema de corp naturala si foarte emolienta . Eu am pielea uscata , ii face foarte bine , pare putin gras in momentul aplicarii dar intra foarte repede in piele si o hraneste in profunzime . Se poate folosi si pe post de masca de par , aplicat cu jumatate de ora inainte de spalare ( cand nu ti-e lene...ca mie , uneori ).
                  Atentie :
                  Atunci cand se utilizeaza pentru prima data un ulei esential, este necesar un test de 24 ore cu un plasture. Puneti o cantitate mica de ulei esential diluat in ulei vegetal in zona antebratului (de unde se ia de obicei sange pentru analize) si aplicati un plasture. Asteptati 24 de ore pentru a vedea daca exista vreo forma de reactie. Daca observati o reactie a pielii, nu utilizati uleiul esential respectiv si stergeti zona de piele afectata cu un ulei vegetal, de pilda galbenele.

....si pentru interior....ca trebuie sa ne si indulcim...natural...mmmmmmm




medicii naturisti recomanda consumul de faguri cu miere in tratarea afectiunilor respiratorii, ajutand in special la refacerea mucoasei aparatului respirator.
Consumul de faguri cu miere intervine si in curatarea dintilor si insanatosirea gingiilor. Prin masticatie, substantele continute in fagurii de miere (implicit si principiile active din ceara si propolis) ajung in intreg organismul uman si intervin activ in reglarea metabolismului si cresterea imunitatii.

   Si daca ...din intamplare... va este dor....







                                                            Xo ! Coco

joi, 25 octombrie 2012

Happy Birthday Your Majesty

Cu ocazia implinirii venerabilei varste de 91 de ani !


        A great-great-grandson of Queen Victoria by both of his parents, and a third cousin of Queen Elizabeth II, is the last King of Romania forced to abdicate by the communists .
The House of Romania is the dynastic royal house that succeeds the Romanian branch of the House of Hohenzollern-Sigmaringen that ruled Romania between 1866 and 1947.

marți, 23 octombrie 2012

True Blood

                 
                         Va uitati la serial ? A inceput sezonul 5 , eu nu ma uit , dar asteptam ....anul trecut a fost o prezentare super a noului sezon in orasul meu....una din fantanile arteziene ,  a fost colorata in rosu si ma gandeam la o reeditare.....nu a fost.....asa ca va las cu fotografiile de anul trecut ! Pe mine m-au impresionat , dar anul acesta am pandit degeaba ! :)






                    Si se zice ca astazi coloram blogosfera romaneasca in rosu :)

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Cuibul linistit

                             
    ....si chiar asa este...nu iti ajunge o zi intreaga sa te bucuri de linistea si frumusetea imprejurimilor .
               In 1925 , Regina Maria a Romanie , indragostita iremediabil de acest loc , incepe constructia unui mic castel , a unei gradini cu o zona ce imita celebrul labirint cretan si una cu piatra adusa din Maroc . Cuibul linistit sau Quiet Nest este o vila cu pereti albi , acoperis de tigla rosie , strajuite de un minaret , construita de-a lungul a trei terase si combina elemente maure si mediteraneene . Foarte aproape de mare , despartita doar de o faleza . Gradina este un adevarat domeniu intins pe un deal , cu minunatul parc amenajat de specialisti la dorinta Reginei .






 o reprezentare a Fecioarei Maria , purtand un vapor in brate , ziua marinei fiind pe 15 august












     Un extraordinar loc unde am sa revin de fiecare data cu multa dragoste ! In postarea viitoare o sa va arat fotografii din minunatul parc si gradina botanica .

miercuri, 17 octombrie 2012

Manastirea Alagea

               
    O minunata zi...de vara , cu temperatura de 27 de grade ...si un pelerinaj , pentru ca urma o sarbatoare foarte importanta si cum Iasul este tare departe de mine , am mers la o manastire rupestra crestina cam la 80 de kilometri distanta de Constanta . Este la 3 kilometri de Nisipurie de Aur , un sistem de chilii si biserici sapat in stanca din calcar alb , datand din secolul 13 ,  la ora actuala doar muzeu . Am fost foarte impresionata , nu am vazut pana acum genul acesta de manastiri , am inteles ca sunt multe in Grecia .
  Dar va las cu imaginile :


 aceasta este reprezentarea cu explicatiile unde arata pentru ce era folosita fiecare incapere

                                                  ....si originalul...














                  Istoric vorbind , Bulgaria este una din primele tari atestata documentar inca din anul 618 . Ocupatia turca a distrus independenta politica si bisericeasca ,  mai apoi  , participarea la Primul si al Doilea Razboi Mondial a Bulgariei  a fost catastrofala prin venirea la putere a comunistilor ce au interzis orice manifestare bisericeasca  , a facut ca aceasta manastire sa fie depopulata de calugari , acum fiind unul singur care are rolul mai mult de paznic . Manastirea merita vizitata , daca treceti prin zona , nu o ocoliti !