vineri, 26 martie 2021

Cascada Bobot- minunea ascunsă


               Un minunat loc creat de natură, o cascadă cu un volum mare de apă, pe care o auzi de departe dar o găsești un pic mai greu. Nici noi nu o găseam prea ușor dacă nu aveam ghidul blănos de mai jos cu noi, bineânțeles însoțit de stăpânul în dotare, stăpân care a fost foarte drăguț și văzându-ne că habar nu avem unde mergem, ne-a dus direct până la cascadă. Cascada se află pe pârâul Sfârdinul Mare, care a fost barat de o stâncă, peste care trece acum apa. Când debitul apei este mare, după ploi, chiar oferă un adevărat spectacol. Nu există drumuri de acces până la ea, am venit de la Herculane spre Mehadia, cam 10 kilometri, ne-am aventurat pe lângă cursul râului Cerna și ar fi trebuit la un podeț, al 2-lea din calea noastră, să găsim indicatorul de mai sus, l-am găsit la întoarcere pentru că era ascuns bine de vegetație. Din dreptul lui trebuie să faci dreapta și să mergi tot pe marginea apei cam 2 kilometri până dai de cascadă. Drumul nu este greu dar întâlnești în cale și pietre sau copaci căzuți care mai barează drumul câteodată. Apoi, dintre rocile stâncoase, apa cade cu putere mare, spectacolul este deosebit și locul extraordinar de frumos. Mare păcat de faptul că nu se știe prea multe lucruri despre această cascadă. 
 
Cu ajutorul lui am ajuns cu bine să admirăm această frumusețe a locului. Când ajungi, îți vine să nu mai pleci din acest loc. Muzica apei este deosebită, vegetația sălbatică în jur  și jos este ca un fel de plajă cu pietre, apa formează un mic lac la bază. Stăpânul blănosului ne-a povestit că în zonă se găsește mult aur, vin foarte mulți căutători de aur care înoptează aici multe zile și înarmați cu scule de căutare sofisticate, își petrec timpul. 

             Când mergeți în zonă, nu ezitați și faceți o drumeție și la Cascada Bobot, nu o să regretați, nu vă pierdeți, vă întâlnitț mereu cu câte cineva care o să vă îndrume, poate chir cu blănosul nostru, cine știe?
 

miercuri, 24 martie 2021

HerStory Love Inspires, pentru femei ce își urmează cu încredere visurile

            Delicat, suav, dulce, îți aduce primavara care întârzie puțin, mai devreme în suflet. Noua campanie BuzzStore  și Avon ne propune să încercăm parfumul acestei primăveri. Ambasadoarea acestui parfum simbol, Simona Halep, își scrie singură propria poveste, de ce să nu o faci și tu?


         '' E timpul să te pui pe primul loc, să fii prioritatea ta numărul 1. Noua apă de parfum HerStory Love Inspires este o aromă feminină și unică cu note de iasomie, iris și praline, care îți insuflă senzualitate, putere și încredere în fiecare zi. Iubirea de sine este o forță care schimbă povești. Această apă de parfum a fost inspirată de poveștile femeilor și de felul în care își rescriu viața în fiecare zi''.

             ''Începe antrenamentul tău cu tine și iubește-te în fiecare zi! Pe primul loc ajungi doar când te pui tu singură acolo. Cînd înveți să iubești cine ești.

            Parfumul a fost creat în 2020 de Honorine Blanc și Adilson Rato și este un parfum floral de damă. La bază găsim ambra, praline și vetiver, spre mijloc iris, gardenie, brandy și vârful ne învăluie cu note de caisă, mandarină și iasomie. Lista ingredientelor poate varia din când în când, apare actualizată pe cutia parfumului. Și aspectul sticluței este foarte elegant, inclusiv culoarea, inspiră pasiune și senzualitate. Un parfum ușor de purtat și care îți oferă instant o stare de bine. Poți comanda parfumul pe site-ul Avon și îl poți personaliza cu unul din cele 4 mesaje de încurajare din partea Simonei. Aș alege pentru mine: ''Iubește-te și inspiră iubire. Fii autoarea poveștii tale''.
miercuri, 17 martie 2021

Citește cu drag articolele de pe Flawless.ro, revista online de lifestyle

                 In vremurile de azi când stăm mai mult la calculatoare, este ușor și plăcut să citești reviste online și revista Flawless.ro/  îți oferă tot felul de informații noi despre accesorii și modă, distracție și jocuri, lifestyle și multe alte domenii. Să nu uit, una din rubricile mele preferate este How to..., de unde chiar zilele trecute am învațat o rețetă super gustoasă și ușoara de pâine tradițională. Cititul alungă stresul, este un instrument de relaxare, o alternativă pentru petrecerea timpului liber de care dispunem si revistele online sunt comode, le poți avea mereu cu tine, doar traim într-o lume digitală, rapidă si uneori stresantă rău. Și atunci trebuie să ne umplem sufletele de lucruri frumoase și vesele. Printre pasiunile mele se numără în primul rând călătoriile și drumețiile dar și lectura, chiar dacă de multe ori titluri dragi mă așteaptă cuminți pe noptieră să revin acasă. Nu sunt indiferentă nici la modă și frumusețe, ca orice femeie și mă interesează noutățile în materie. 

             Revista a fost fondată de Alexandra Nuța-Stoica, fost redactor-șef la Jurnalul de Estetică și Șapte Seri și de Ioana Radu, care mai târziu s-a retras din proiect dar rămâne cel mai drag colaborator al echipei Flawless. Are 6 secțiuni dedicate viciilor noastre cotidiene, inclusiv pentru bărbați- boys&toys-, este o revistă de ambele sexe, pentru ''băieți buni'', fete rele și toți cei cu inima neâmblânzită și dor de ducă... aici cu dorul de ducă, eu sunt! :). Găsești subiecte interesante din toate punctele de vedere, de la interviuri cu vedete și designeri români, cu și despre creație, până la recenzii de cărți, filme și recomandări de călătorie, exact domeniul în care lucrez și de unde mă inspir câteodată și aflu părțile mai puțin știute ale călătoriilor și vacanțelor din România și străinătate. Nu lipsește nici muzica, nici filmele cu adevărat fascinante, nici lectura. Revista susține toți oamenii creativi din mediul online, fie că vorbim despre jurnaliști de renume sau bloggeri, prin campanii integrate în cadrul revistei. La unele campanii am participat și eu cu drag.

           Incă vă întrebați de ce merită citită? Intrați și savurați articolele din această revistă digitală de lifestyle și timpul petrecut în casă o să treacă mai ușor și o să găsești și sfaturi interesante din multe domenii. Poți citi și în una din pauzele când muncești, pentru puțină deconectare sau dacă ești în pană de inspirație în materie de ultimele tendințe Beauty & Make-Up. Așa că... spor la descoperit informații utile! Printre ultimele articole din revistă, am găsit un interviu despre lansarea unei noi piese muzicale despre dragoste și vulnerabilitate, un altul în care se promovează naturaletea și prezentarea documentarului Colectiv, nominalizat la 2 categorii ale premiilor Oscar. 

                              Nici acum nu sunteți curioși? :)

miercuri, 3 martie 2021

Vestitorii primăverii- gingașii ghiocei


                   

             In weekend am fost în pădurile din Dobrogea. Mare mi-a fost bucuria când am găsit padurea plină de ghiocei, deci... fără dubiu că vine primăvara. Erau o puzderie, nu am adunat, nu vreau să stric frumusețe de peisaj și ghiocelul - cel mai frumos simbol al primăverii este și protejat, deși marea majoritate nu țin cont de acest aspect. Oamenii de știință spun că este pe cale de dispariție și ar trebui ca toată lumea să înțeleagă și să păstreze această frumusețe. Ghiocelul dobrogean este înscris pe lista roșie al plantelor periclitate.           

           Legenda ghiocelului spune ca fiecare floare are ceva cu care bucură oamenii și ghiocelul a întrebat mirat de faptul că este așa plăpând și gingaș ce bucurie poate aduce el. Din zăpada își scoate capul și Baba Iarna, supărată, îl amenință cu înghețul. Ba chiar cheamă în ajutor și pe Crivaț, ca împreună să încerce să pedepsescă micul cutezător. Dar soarele îi trimite în ajutor raze călduțe și din zăpadă își ițesc capetele tot mai mulți ghiocei. Așa, ghiocelul s-a dovedit mai puternic decât iarna și a aflat că bucurie mai mare decât vestirea primăverii, nici nu putea oferi oamenilor. Ghiocelul ne zâmbește dintre peticele de zăpadă în fiecare primăvară și toată lumea știe că iarna este pe sfârșite. Apar timide apoi, brândușele, toporașii, violetele. 

     Primăvara este cel mai bun moment pentru a îndrepta gânduri bune și frumoase spre cei din jurul tău. Lăsați în sufletul vostru să vă picure o nouă primăvară, lasă primăvara să-ți umple brațele de iubire. 

        Fetelor, vă doresc o primăvară minunată și să trecem cu bine de încercările pe care vremurile ni le trimit!