luni, 6 aprilie 2020

Jurnal de stat în casă- săptămîna 3

             Tocmai am trecut și de săptămîna 3 de stat în casă. Ce am făcut săptămîna asta? Pai cam aceste lucruri, normale de altfel dar nu lucruri pe care le făceam frecvent. Păi așa, în afara de faptul că fac pîine cam la 3- 4 zile... da' am drojdie :), am primit-o, încerc rețete noi, terminăm toate rechizitele din casă, citim maldărul de cărți care aștepta la rînd de multișor, vizităm muzee online... aaa... da' am făcut sport online, am martori, lucru bun de altfel! Si cumpărat online obiecte de care nu credeam că voi avea nevoie: aspirator cu spălare covoare- foarte util am constatat, aparat de tuns- nu pentru mine, deți mi-am ciopîrțit singură un breton de te tăvălești de rîs,  aparat de făcut iaurt, acum folosite cu succes! Si cîntă un pițigoi acum, de te lovește la inimă!

 
    pomișor cu pop corn, dublă întrebuințare, un lucru bine făcut și apoi servite floricelele la film :)
Si am făcut o chestie drăguță, am umplut o cutie a timpului cu cîteva lucrușoare dragi, am pus în ea toți ai casei cîte ceva, cutie pe care o să o primească Eva cîndva, vedem cînd, poate peste 10 ani!


Deci, sînt și lucruri bune, chiar dacă ne mai apucă panica, reușim să trecem repede peste ea, vorbim cu prietenii, ne sfătuim, facem planuri. Am observat un lucru care m-a intrigat, am ieșit la alimentara iar păsările nu se fereau de oameni, cum să spun, pur si simplu nu se sinchiseau, pomii au înflorit frumos, iarba crește, soarele strălucește, se pare ca toate se întîmplă normal, fără intervenția oamenilor, oare învătăm vre-o lecție? 
SPER!!!








21 de comentarii:

  1. Viata isi urmeaza cursul trebuie sa ne adaptăm la noua situație.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa si noi. Activitati in casa,treburile zilnice. Si inca mai avem de stat, chiar azi au anuntat inca o luna de stat in case. :( Totul va fi bine

    RăspundețiȘtergere
  3. Abia aștept să treacă. Mai am și eu momente de supărare sau deznădejde, dar îmi revin repede.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, ai dreptate in legatura cu pasarile. Nu se mai feresc deloc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Faina ideea cu cutia timpului. Cred ca o sa-i placa Evei sa o deschida cand va fi mare si probabil ca o sa uitati ce ati pus in ea! Drojdie se gaseste din nou, am cumparat si eu doua cubulete pentru ca vreau sa fac niste gogosi. Paine nu fac pentru ca nu am timp si sotului nu-i place. Mi-am luat masina de facut panie acum cativa ani si am facut o perioada, apoi am incetat pentru ca mancam numai eu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sper sa treacă totul cât de repede. 😊 Să revenim la normal. Eu m-am bucurat alături de familie. 😊

    RăspundețiȘtergere
  7. m-as mira sa invatatm si noi ceva din tot timpul asta... eu am trecut de panica. am ramas cu un gust amar si cu o senzatie ca suntem manipulati...

    RăspundețiȘtergere
  8. Liniste sa aveti si sa se termine criza mai repede pt toti!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumos copacelul. Sper sa treaca repede aceasta perioada,caci parca e prea mult.

    RăspundețiȘtergere
  10. Frumoasă ideea cu copăcelul! Vedem ce vom învăța...

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce activități frumoase aveți voi! Îmi place mult copăcelul realizat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mie mi-a rămas mintea la acea cutie a timpului! Este o idee foarte bună și cu siguranță Evei îi va face plăcere să descopere ce se află în ea.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am vrut si eu sa fac acest copac, mai am cateva floricele prin casa!:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce activități faine ai descoperit! Super! Mă bucur tare mult! Hai ca trecem noi și pentru asta! Speranța și visul, planurile, nu trebuie să ni le pierdem.
    Pupici mulți și îmbrățișări!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce dragute activitati! Ce frumos e copacelul! Foarte creativa!

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte draguta ideea acelui desen. Am s=o pun si eu in aplicare cu fetita mea. Sunt convinsa ca o va fascina acest desen

    RăspundețiȘtergere
  17. Am si eu momente cand ma apuca panica, e ceva normal, apoi fac activitati si uit, si stiu ca totul va fi bine.

    RăspundețiȘtergere
  18. Si eu gatesc o gramada de cand stau in casa. Incerc retete noi de pe toate site-urile posibile. Imi era dor de timp in bucatarie

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu nu am apucat sa stau foarte mult in casa in aceasta perioada din cauza meseriei mele. Medic fiind sunt zilnic in prima linie si abia astept sa vina week-endul sa ma pot relaxa putin! Nu cred ca constientizez momentan ideea de panica ...poate pentru ca sunt intr-un stress continuu.

    RăspundețiȘtergere
  20. Natura a ramas aceeasi, isi vede de treaba si ne face zilele mai frumoase,o sa trecem si peste asta doar ca avem nevoie de rabdare.

    RăspundețiȘtergere
  21. Si eu sper sa invatam tot ceea ce trebuie din aceasta perioada! Imi place teribil optimismul tau din tot ceea ce scrii! Alte abordari chiar nu fac bine! Se face cam un an de cand am renuntat la painea obisnuita. Fac o combinatie cu mai multa hrisca si clatite din naut. Am vrut sa verific pe mine ceva legat de gluten si am reusit. Este adevarat ca dupa vreo patru luni, dar sunt un om cu multa rabdare! :)
    Mi-a placut ideea cutiei timpului, ca si pomisorul!
    Numai bine, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere