sâmbătă, 21 martie 2020

Jurnal de stat în casă- săptămîna 1

            Am zis că nu fac asta dar vreau să scriu să rămînă aici să văd după ce trece tot și să apreciez tot ce voi avea! Am impresia că trăiesc într-un film care o să se termine repede, fac multe treburi de care mă feream înainte, citesc, scriu, tot ce ziceam ca nu am timp să fac... inclusiv ce nu vroiam, de exemplu să spăl geamuri. Sînt greu de ținut în casă și suport destul de greu asta, săptămîna aceasta nu am ieșit deloc. Mă gîndesc la multe lucruri și sper să rezist, pentru cei dragi mie. Este greu cînd văd că trece primăvara pe lînga noi și o pierdem, sper să fim bine multe alte primăveri și să o ținem minte pe aceasta grea, să apreciem tot ce avem.













            Pe 1 martie și pe 7 am ieșit în locuri frumoase din Dobrogea, parcă a trecut multă vreme de atunci și sper să ieșim cît mai repede. Am prins cîteva imagini cu primăvara, era la început, timidă, le las aici și pentru voi, eu le am în memorie.


         Minunăția de biserică veche, cea de la Saon. Nu cea nouă, modernă, cea veche din spate, construită din lemn, nuiele împletite și pămînt, cu stranele din lemn vopsite în albastru, stîlpii de susținere, catapeteasma și minunatul tavan cu steluțe azurii. Nu poți să nu te îndrăgostești de acest loc, multe dintre voi nu cred că ați văzut o așa frumusețe!



















          Imaginile sînt de la pădure, unde am fost să admir ghioceii și de la Lacul Iacobdeal, Lacul de Smarald cum mai este denumit, un lac antropic, unic în țara noastră, format într-o veche carieră de granit, aproape de satul Turcoaia din Dobrogea. Un loc unde rămîi cu gura cascată, mai puțin cunoscut de turiști. Culoarea  de smarald a lacului și limpezimea apei, creează o imagine inedită, malurile abrupte, pereții măreți din granit. Promit că mă întorc aici!


       Trebuie să vă bucurați și de acest video, eu încă rîd cînd îmi amintesc!
       Ce ziceam? ca e jurnal de stat în casă? Spălat, călcat, șters geamuri, dezinfectat tot... plictisitor, nu vreau să vă încarc cu asta, știu că și voi le faceți! Citit cărți, filme, emisiuni de teatru, desenat, confecționat diverse... să stăm în casă și totul va fi bine!


22 de comentarii:

  1. Mi-ai facut o mare bucurie. Eu sunt din Macin, am rude in Greci. Stiu lacul de la Turcoaia, imi e cunoscut concertul gastelor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Galagie mare in "gradina" aceea! :) Doua partide politice in campanie electorala? :)
    Multumesc pentru fotografii!
    Eu n-am putut face nimic din cele "casnice"! Abia acum, incet-incet, simt ca ma dezmortesc. Nu ies din casa daca nu e imperios necesar, dar gandul de a nu iesi de loc ma termina! :))
    Numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu treburile casnice am cam terminat...acum seriale, carti si blog !

    RăspundețiȘtergere
  4. Am vazut ca Bucurestenii au iesit azi la padure. Noroc ca vine vreme rece poate aia ii mai tine in casa! Daca ar fi toti ca tine nu ar mai avea Romania decat infectati importati. Noi avem noroc cu gradina ca mai iesim pe acolo. Ziele astea am iesit si in cartier dar va trebui sa ne obisnuim sa nu mai iesim.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am reușit să mă uit la câteva seriale și mă bucur foarte mult de statul în casă și ieșitul în curte.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu stau la curte deci nu duc lipsa de natura, totusi mi-a placut sa vad cum ai surpins primavara.

    RăspundețiȘtergere
  7. Biserica veche din Saon e uimitor de frumoasă! Să sperăm că vom ajunge să ieșim din nou și să facem drumeții și excursii.
    Apropo de teatru, Teatrul Bulandra prezintă online, gratis, spectacolele la care nu mai poate participa publicul. Uită-te pe pagina de Facebook ”Bulandra” și afli programul.

    Aveți grijă de voi! #statiacasa

    RăspundețiȘtergere
  8. Tu promiti ca o sa-l revezi, iar eu imi promit ca o sa ajung si eu sa-l vad! Mi-ai adus aminte de activitati administrative, dar recunosc ca inca nu le-am inceput pe cele... grele, asa ca geamurile! :)
    Multumesc pentru imagini si ganduri, draga Carmen!
    Zile senine sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  9. inca nu stau acasa asa cum mi-as dori, noi, in retail, suntem inca pe baricade!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sincer, în aceste momente mi-aș dori și mai mult sa stau la curte.
    Momentan vom sta în casa. Așteptăm vremuri și vreme mai buna sa mergem sa vizitam.

    RăspundețiȘtergere
  11. Vezi câte frumuseți sunt pe lumea asta de căre să te ucuri? Pentru asta trebuie să stăm în casă. Și pentru că avem o casă și stăm împreună cu familia, cu cei dragi, în cel mai drag loc al fiecăruia dintre noi. Nu în tranșee, nu în paturi de spital sau, mai rău. Pentru copiii noștri, pentru părinți, care îi mai avem. Acestea sunt gândurile și motivele mele și, sper că ale tuturor, pentru care stau în casă.
    Să (ne)fim bine!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ca de obicei, foarte frumoase locuri... însă eu zilele astea nu m-as risca sa ies, chiar în singurătate. Cine știe ce o fi în atmosferă de ne pun ăștia să purtam măști, mănuși și sa stăm în casa? Chiar așa, o fi doar un virus???

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce portie de frumos <3. Bisericuta este superba.
    Iar floricele :*. Totul este o oaza de bucurie si chiar avem nevoie de asa ceva acum. Te imbratisez

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu stau de cateva zile in casa si parca nu-mi place deloc asta. Nu m-am gandit ca ar putea fi atat de nasol sa nu fii lasat sa iesi

    RăspundețiȘtergere
  15. Si noi stam in casa si eu greu, mai ales ca cei mici au multa energie si isi doresc sa iasa. Insa, nu este imposibil. Facem tot ce putem sa ne usuram situatia.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ma bucur ca ne-am deconectat puțin cu acest articol. ☀️ Abia aștept sa revină totul la normal. 😊 😊

    RăspundețiȘtergere
  17. Mi-e dor de evadare si plimbare, de libertate de explorare.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce amintiri frumoase!! Sa cream si mai multe pe viitor. Acum trebuie sa stam in siguranta. Ce simpatice sunt gastele!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Natura e cea mai frumoasa imagine a creierului pe care pana acum nu prea am știut sa o apreciem. Ne-a fost data o învățătura de minte, sa apreciem mai mult frumusețile ce ne înconjoară.

    RăspundețiȘtergere
  20. Si noi stam de doua saptamani in casa. Iesim o singura data pe saptamana, ca sa facem cumparaturi saptamanale. Incercam sa trecem cu bine peste perioada asta, facem ceea ce ne place, citim, ne uitam la seriale si filme, gatim. Oricum, ducem dorul calatoriilor si iesirilor in weekend. 😔

    RăspundețiȘtergere
  21. Cu rabdare si curaj le vom depasi pe toate. Interesant este ca abia acum realizam cat de bine ne era, de fapt. :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Superba biserica veche. Mi-aș dori sa am ocazia de a o vedea în realitate cândva.
    Frumoase amintiri! Felicitări

    RăspundețiȘtergere