Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 4 august 2018

Luna 4-a de pregatire in meseria de ghid turistic cu Eurocor

         
                In aceasta parte a cursului, continuam prezentarea aspectelor de geografie ce trebuie sa constituie o parte integranta a pregatirii ghidului de turism, de aceasta data facand o incursiune in domeniul infrastructurii generale si speciale, specifice activitatii de turism.


     Sunt prezentate caile de comunicatie, retelele de transport feroviare, rutiere, fluviale, maritime si aerine.  Tara noastra dispune de un sistem complex de retele de transport si acces in zonele si obiectivele turistice. Apoi ne este  prezentata baza tehnico-materiala turistica, adica totalitatea mijloacelor materiale pe care le foloseste turismul pentru realizarea functiilor sale economice si sociale. In cadrul bazei tenico-materiale a turismului intra capacitatile de cazare, alimentatia publica, agrementul. Diversitatea si valoarea potentialului turistic, precum si dezvoltarea continua a structurilor specifice au impus România ca o destinatie turistica importanta in randul tarilor europene, fapt confirmat de fluxurile turistice ce se dirijeaza spre tara. Foarte importante de retinut sunt centrele si localitatile turistice cu fluxuri turistice mari.






          Mai mult ca oricare alt domeniu de activitate, turismul este dependent de mediul inconjurator, acesta fiind ''materia sa prima'', obiectul si domeniul de activitate si de desfasurare a turismului, purtatorul resurselor sale. Ocrotirea mediului inconjurator este un factor esential pentru dezvoltarea turismului. Protejarea si conservarea potentialului turistic si prevenirea degradarii lui sunt cele doua obiective majore ale politicii generale a turismului, care isi propune sa obtina un cadru legislativ ca suport pentru actiunile sale. Daca ar fi dupa mine, as introduce in scoala, obligatoriu o materie numai cu acest specific, numai asa ar putea generatia de maine sa constientizeze pericolul care ne asteapta deja!


11 comentarii:

  1. Wow. Foarte interesant, Cami!! Succes sa termini cu note maxime!!! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm inainte invatam in scoala despre importanta protejarii si conservarii naturii... In fine se faceau multe prin scoala din acest punct de vedere, sau cel putin la mine la scoala. :))) Nu stiu cum o fi fost in alte parti.
    Ma intreb unde e podul acela pe piloni... imi aminteste de Valea Oltului dar nu reusesc sa localizez fotografia :D.
    Ma bucur ca ai impartit cu noi aceasta experienta foarte interesanta. Si eu sper ca macar pe parteade turism sa se miste ceva sa se protejeze locurile atat de frumoase din tara noastra.

    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca este undeva spre Dunarea la Cazane, in zona aceea parca imi amintesc ca am vazut un astfel de pod, dar nu stiu sigur sigur!

      Ștergere
  3. Cred ca ai multe de invatat dintr-un astfel de curs.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce faine sunt aceste cursuri realizate de cei de la Eurocor. Chiar mi se pare foarte utile!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sincer si mie mi-ar place sa fiu ghid turistic, bafta sa termini cursul cu brio

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu m as fi gandit sa fac un astfel de curs.

    RăspundețiȘtergere
  7. La un moment dat ma gandeam si eu la meseria de ghid turistic, dar am constatat ca sunt un pic paralela cu geografia. Totusi, pare interesant

    RăspundețiȘtergere
  8. Cursul asta chiar ma tenteaza rau. Sunt pasionata de geografie si mi-ar fi placut sa fiu ghid turistic.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca tie ti se potriveste cel mai bine acest job. Imi place mult felul tau de a fi, de a vorbi si de a povesti

    RăspundețiȘtergere