Cristina Andone este scriitor, activist educational si trainer de creativitate. Are 9 carti despre muzica marilor compozitori care isi propun sa ii familierizeze pe copii cu muzica clasica printr-o metoda pedagogica originala: ''audit de brand muzical''. Cartile impletesc planificarea de marketing cu teoria muzicala, in niste povesti armonioase, cu miez. Povesti din Padurea Muzicala, ii incanta atat pe adulti cat si pe copii iar ilustratiile sunt excelente.
Ca este Poveste muzicala de Craciun, Vivaldi si cele 4 anotimpuri, Bach si orga fermecata, Mozart si curcubeul fermecat, Beethoven si furtuna de sunete, Chopin si balada sunetelor de ploaie, Ceaikovski si dansul notelor de argint, Strauss si valsul trandafirilor de mai, fiecare volum include o multime de ilustratii fermecatoare s o poveste captivanta. Fiecare volum este insotit de un CD care contine o selectie audio de muzica clasica, special dedicata copiilor.
''Pentru cei care s-au prins ca Ceaikovski nu este un brand de ceai rusesc. Si nici nu are legatura cu ski-ul'' :)
''Se spune ca demult, demult, dupa ce a terminat vraja florilor de gheata, chiar inainte sa picteze in alb toti mestecenii din lume si in rosu toate nasucurile de pe derdelus, Zana Iernii a desenat pe ferestrele lui Ceaikovski sapte fulgi de nea diferiti, care se pot vedea si astazi. Sigur este ca pe usa spiridusului se gasesc doua sonerii din cristale de zapada, una argintie, pentru spiridusi, si cealalta alba, pentru ursuletii din vecini.''....
Romanul Plec- roman cu publicitari, magar si umbre relateaza culisele lumii publicitatii. Pe fundalul acesta colorat, 4 personaje, fiecare cu propria ei poveste si detalii despre cum este viata zilnica intr-o agentie de publicitate. Ocarte in memoria publicitarilor care au plecat pentru totdeauna. Cristina a lucrat la aceasta carte timp de 7 ani, spune ca a ascultat fiecare fraza ca pe o bucata muzicala.
'' Dupa 10 ani ani, viata de publicitar e o lunga dupa-amiaza. Dimineti pe pilot automat. Pranzuri cu rezonanta de eliberare conditionata. Nopti superficiale, luminate de respiratia portocalie a orasului''
Va las un scurt fragment:
''Unii oameni isi masoara drumul in kilometri, litri de benzina sau like-uri pe Facebook. Altii in popasuri de usurare. Un cuvant atat de demodat, usurare.''
O carte pe care sa o savurezi in liniste in vacanta!
..de toate!!!!!..alandala...cum imi trec prin minte..si cum am chef..incercate pe pielea mea..
vineri, 27 iulie 2018
miercuri, 25 iulie 2018
Am fost la Aikido
Am sa va povestesc astazi o experienta foarte frumoasa, de care ma indoiam ca ar putea sa ma incante atat, daca nu as fi participat. Am primit invitatia de a participa la o sedinta de 3 ore de Aikido, cu sensei Iulian Bosoi si cum sunt foarte curioasa de felul meu am zis sa dau curs invitatiei... m-am gandit ca nu am ce pierde, decat 3 ore. Ore pe care le-am petrecut excelent si care mi-au dat ceva de gandit. Dar... sa o luam cu inceputul! Asa cum eu habar nu aveam ce este si cu ce se mananca Aikido, cred ca nici multe dintre voi nu stiu. Bine... nu ca as stii acum... doar ca am aflat cateva lucruri foarte interesante.
Aikido este o arta martiala japoneza, inseamna calea armonizarii energiei. A fost fondata de maestrul Morihei Ueshiba (1883-1969) si se bazeaza pe utilizarea fortei adversarului. Sensei Iulian ne-a explicat pe intelesul nostru intr-un limbaj plin de umor, un pic din baza acestei tehnici de lupta. Isi are radacinile in jujitsu si tehnicile de lupta cu sabia si sulita utilizate de vechii samurai din Japonia, se utilizeaza proiectari, luxari, strangulari si in mai mica masura loviri. Un lucru am retinut si daca il stiam si nu constientizam, am vazut exact cum functioneaza: buturuga mica rastoarna carul mare! Este perfect exact si demonstrat!
Pot sa spun ca mi-a placut extrem de mult ce s-a intamplat in aceste 3 ore, este un sport frumos, merita practicat de cei tineri, pentru faptul ca ii disciplineaza si pentru aparare. De profesie psiholog, Sensei Iulian vrea ca Aikido sa ajute practicantii in viata de zi cu zi, sa le aduca calm si relaxare, echilibru fizic si emotional, armonie. Sportul acesta are multe beneficii fizice, medicale, emotionale, sociale si pe partea de dezvoltare personala. Il recomand cu mare drag!
Este un sport pentru minte si trup, un sport care te invata cum sa cazi si cum sa te ridici, cu mare valoare educativa, cu mare capacitate de a disciplina, pe langa aspectele practice de a te apara, iti ascute reflexele si regleaza atentia distributiva.
Domo arigatou gozaimashita, sensei Iulian!
luni, 23 iulie 2018
Dobrogea povestilor cu lapte
Si am plecat intr-o alta poveste in Dobrogea, la Stejaru, in judetul Tulcea, in gospodaria si stana de capre a unei familii de aromâni, Migit Nicolae si Elena si fiica lor Mirabela.
Dobrogea, frumoasa si captivanta, un tinut activ care lasa mereu loc schimbarii si diversitatii, o experienta de neuitat pentru cine o strabate.
Proiectul ''100 de Experiente Dobrogene'' initiat de ONG Inomar Cluster si sustinut de Asociatia Taranii Dobrogeni si Asociatia culturala Wild Art promoveaza Dobrogea continentala unde avem la indemana alegeri aventuroase in muntii batrani, istorie veche, traditii bine pastrate in satele si bataturile primitoare ale taranilor dobrogeni, hrana gustoasa si naturala, aer curat, pamant, apa, cer si o multitudine de oameni veniti din vechime pe aceste meleaguri.
Evenimentul ''Dobrogea povestilor cu lapte'' ne-a invitat la istorie, traditie si gastronomie etnica. Stejaru este o comuna din judetul Tulcea unde traiesc foarte multi aromâni, care au avut o istorie foarte zbuciumata, membrii acestei comunitati fiind alungati succesiv din Grecia, Epir, Cadrilater, ca apoi sa suporte prigoana comunista. Ocupatia de baza este agricultura si cresterea animalelor. Doamna Migit si fiica dansei ne-au pregatit niste bucate pe cinste, bucate traditionale machidonesti cu gust deosebit: branzeturi felurite si iaurt din lapte de capra, branza cu legume, placinte cu branza si ceapa, cu stevie, ied la cuptor, pastrama de capra, piperchi targasiti, tuica si vin.
Nu stiti ce este piperchi targasiti? Ati pierdut... este o mancare machidoneasca cu gust de vara, o reteta clasica de care va indragostiti de la prima degustare: ardei prajiti, suc de rosii si branza telemea, o reteta simpla si savuroasa.
Gazda noastra care ne-a facut o mamaliga strasnica savurata cu bunatatile de mai sus, ne-a dezvaluit faptul ca pregateste atestarea ca produse traditionale a 2 tipuri de branza de capra produse la stana Picurarului de la Stejaru, judetul Tulcea, sa le uram mult succes, sunt delicioase!
Inomar Cluster, prin proiectul ''100 de experiente Dobrogene'' sustine acest demers de valorificare a traditiilor si produselor locale, promovand oameni si locuri, povesti si bucate!
Dobrogea, frumoasa si captivanta, un tinut activ care lasa mereu loc schimbarii si diversitatii, o experienta de neuitat pentru cine o strabate.
Proiectul ''100 de Experiente Dobrogene'' initiat de ONG Inomar Cluster si sustinut de Asociatia Taranii Dobrogeni si Asociatia culturala Wild Art promoveaza Dobrogea continentala unde avem la indemana alegeri aventuroase in muntii batrani, istorie veche, traditii bine pastrate in satele si bataturile primitoare ale taranilor dobrogeni, hrana gustoasa si naturala, aer curat, pamant, apa, cer si o multitudine de oameni veniti din vechime pe aceste meleaguri.
Evenimentul ''Dobrogea povestilor cu lapte'' ne-a invitat la istorie, traditie si gastronomie etnica. Stejaru este o comuna din judetul Tulcea unde traiesc foarte multi aromâni, care au avut o istorie foarte zbuciumata, membrii acestei comunitati fiind alungati succesiv din Grecia, Epir, Cadrilater, ca apoi sa suporte prigoana comunista. Ocupatia de baza este agricultura si cresterea animalelor. Doamna Migit si fiica dansei ne-au pregatit niste bucate pe cinste, bucate traditionale machidonesti cu gust deosebit: branzeturi felurite si iaurt din lapte de capra, branza cu legume, placinte cu branza si ceapa, cu stevie, ied la cuptor, pastrama de capra, piperchi targasiti, tuica si vin.
Nu stiti ce este piperchi targasiti? Ati pierdut... este o mancare machidoneasca cu gust de vara, o reteta clasica de care va indragostiti de la prima degustare: ardei prajiti, suc de rosii si branza telemea, o reteta simpla si savuroasa.
Gazda noastra care ne-a facut o mamaliga strasnica savurata cu bunatatile de mai sus, ne-a dezvaluit faptul ca pregateste atestarea ca produse traditionale a 2 tipuri de branza de capra produse la stana Picurarului de la Stejaru, judetul Tulcea, sa le uram mult succes, sunt delicioase!
Inomar Cluster, prin proiectul ''100 de experiente Dobrogene'' sustine acest demers de valorificare a traditiilor si produselor locale, promovand oameni si locuri, povesti si bucate!
sâmbătă, 21 iulie 2018
Curs ghid de turism partea 3-a
Incet incet avansez in aceasta minunata profesie, cu ajutorul Eurocor si modulului numarul 3 al cursului de ghid de turism. Pe plan international, turismul a devenit un fenomen social-economic in plina dezvoltare, specific civilizatiei moderne. Turismul se adreseaza unor categorii sociale largi, raspunzand pe deplin nevoilor acestora: prin continutul sau complex, reuseste sa antreneze un mare potential material si uman, cu implicatii majore in evolutia economiei mondiale si nationale, dar si a relatiilor internationale.
In acest curs este cuprins potentialul turistic natural- adica relieful, reteaua hidrografica, clima, vegetatia, fauna-; potentialul turistic antropic- cultural-istoric, vestigii, monumente istorice, muzee si case memoriale, monumente de arta, institutii de cultura, etnografie si folclor-; potentialul socio-demografic- populatia, asezari urbane si rurale-.
In partea-a 2 a a cursului gasim prezentat foarte bine si pe larg potentialul turistic montan, dealurile subcarpatice si de podis' potentialul turistic al campiilor si dealurilor joase' fluviul Dunarea si turismul de litoral. O parte importanta o constituie potentialul balnear al tarii noastre, potential ce a cam fost neglijat in anii din urma dar care incepe sa revina in forta. Suntem bogati in ape minerale si termominerale, lacuri terapeutice, namoluri vindecatoare, emanatii naturale de gaze terapeutice, saline, plante medicinale, factori climatici de cura si aeroionizare, numai grija sa avem de ele!
Cursul numarul 3 este o adevarata lectie de geografie a patriei noastre, materia mea preferata numarul 1. Asa ca tema pentru acasa din aceasta luna chiar nu ridica nici un fel de probleme!
Alegeti cursurile Eurocor si impliniti-va visele!
In acest curs este cuprins potentialul turistic natural- adica relieful, reteaua hidrografica, clima, vegetatia, fauna-; potentialul turistic antropic- cultural-istoric, vestigii, monumente istorice, muzee si case memoriale, monumente de arta, institutii de cultura, etnografie si folclor-; potentialul socio-demografic- populatia, asezari urbane si rurale-.
In partea-a 2 a a cursului gasim prezentat foarte bine si pe larg potentialul turistic montan, dealurile subcarpatice si de podis' potentialul turistic al campiilor si dealurilor joase' fluviul Dunarea si turismul de litoral. O parte importanta o constituie potentialul balnear al tarii noastre, potential ce a cam fost neglijat in anii din urma dar care incepe sa revina in forta. Suntem bogati in ape minerale si termominerale, lacuri terapeutice, namoluri vindecatoare, emanatii naturale de gaze terapeutice, saline, plante medicinale, factori climatici de cura si aeroionizare, numai grija sa avem de ele!
Cursul numarul 3 este o adevarata lectie de geografie a patriei noastre, materia mea preferata numarul 1. Asa ca tema pentru acasa din aceasta luna chiar nu ridica nici un fel de probleme!
Alegeti cursurile Eurocor si impliniti-va visele!
joi, 19 iulie 2018
Dobrogea cu Aroma de Cafea
Cine nu cunoaste cafeaua... Arabica, Robusta, Sfanta Elena, etc, prajita usor sau intens, macinata si preparata in diverse moduri, la ibric, la presa, filtru sau espresso. Originara din Koffe/Kaffa din Etiopia a ajuns in 1453 la Constantinopol unde este deschisa prima cafenea din lume. (in acea perioada legea turceasca permite femeii sa divorteze daca sotul sau nu ii aduce zilnic ratia de cafea). In Europa cafeaua a fost declara bautura permisa crestinilor de catre Papa Clementin al VIII-lea deschizandu-se prima cafenea la Venetia, in 1645, urmata de una in Paris, in 1672. Se pare ca prima cafenea a fost deschisa in Bucuresti undeva in jurul anului 1667, in locul unde astazi este Banca Nationala a României.
Experiente Dobrogene si cafeneaua Corretto ne-a invitat la un eveniment cu aroma de cafea, un regal adus Dobrogei in an centenar, un inedit moment scos din ''sipeturile pline cu sineturi'' ale Istoriei, o lume veche dar innoita prin forma de prezentare si promovare. Am aflat multe lucruri noi despre istoria cafelei, tehnica si picanterii povestite de prof. dr. Valentin Ciorbea, de dr. in istorie Laura Stroe si barista Stefan Dinescu-Craciun- fondatorul cafenelei si gazda evenimentului, am gustat noua cafea cu gust dobrogean, cu sare de mare si sirop de lavanda.
Aceasta noua cafea cu influente marine si iz de istorie va purta numele marelui carturar care a iubit Dobrogea atat de mult incat a decis sa-i poarte numele, Marin Ionescu-Dobrogianu. Si-a adaugat numele de Dobrogianu , tocmai pentru a arata atasamentul deosebit si dragostea fata de stravechea provincie dintre Dunare si Marea Neagra.
Evenimentul face parte din 100 Experiente Dobrogene proiect intiat de ONG-urile Inomar Cluster- presedinte Stanica Enache-, Asociatia Taranii Dobrogeni si Asociatia Culturala Wild Art, ce are ca scop promovarea Dobrogei, cu istorie cat cuprinde, traditii inca bine pastrate in satele si gospodariile primitoare ale taranilor dobrogeni, hrana gustoasa si naturala si o multitudine de oameni si povesti.
Gustul marii se simte datorita sarii de mare, mireasma si gustul de lavanda este pregnant, pare o cafea cu gust de caramel, este deosebita de tot ce ati gustat pana acum. Daca ajungeti in Constanta, mergeti la Corretto pe Tepes Vada 14A si cereti o dobrogeana! O sa gustati ceva bun, garantat! Si au si alte surprize pe acolo!!
Experiente Dobrogene si cafeneaua Corretto ne-a invitat la un eveniment cu aroma de cafea, un regal adus Dobrogei in an centenar, un inedit moment scos din ''sipeturile pline cu sineturi'' ale Istoriei, o lume veche dar innoita prin forma de prezentare si promovare. Am aflat multe lucruri noi despre istoria cafelei, tehnica si picanterii povestite de prof. dr. Valentin Ciorbea, de dr. in istorie Laura Stroe si barista Stefan Dinescu-Craciun- fondatorul cafenelei si gazda evenimentului, am gustat noua cafea cu gust dobrogean, cu sare de mare si sirop de lavanda.
Aceasta noua cafea cu influente marine si iz de istorie va purta numele marelui carturar care a iubit Dobrogea atat de mult incat a decis sa-i poarte numele, Marin Ionescu-Dobrogianu. Si-a adaugat numele de Dobrogianu , tocmai pentru a arata atasamentul deosebit si dragostea fata de stravechea provincie dintre Dunare si Marea Neagra.
Evenimentul face parte din 100 Experiente Dobrogene proiect intiat de ONG-urile Inomar Cluster- presedinte Stanica Enache-, Asociatia Taranii Dobrogeni si Asociatia Culturala Wild Art, ce are ca scop promovarea Dobrogei, cu istorie cat cuprinde, traditii inca bine pastrate in satele si gospodariile primitoare ale taranilor dobrogeni, hrana gustoasa si naturala si o multitudine de oameni si povesti.
Gustul marii se simte datorita sarii de mare, mireasma si gustul de lavanda este pregnant, pare o cafea cu gust de caramel, este deosebita de tot ce ati gustat pana acum. Daca ajungeti in Constanta, mergeti la Corretto pe Tepes Vada 14A si cereti o dobrogeana! O sa gustati ceva bun, garantat! Si au si alte surprize pe acolo!!