joi, 30 noiembrie 2017

Cele mai importante amintiri aproape de tine cu MiniAlbum.ro

                  A fost odata, ca niciodata... ca de n-ar fi...nu s-ar povesti... asa incep toate povestile frumoase...
... a fost odata, in vremuri chiar apropiate, un baiat si o fata care doreau o mica printesa... si mica printesa cu parul balai si ochi albastri, a venit repede-repede in viata lor si s-a pus pe crescut ca din apa... asa de tare ca nu puteau tine pasul cu ea nici parintii, nici bunicii...
             ...crestea ca Fat-Frumos din poveste si tot ca el, trecea prin tot felul de peripetii...


              Si pentru ca mica printesa crestea asa de repede, precum Fat-Frumos am zis,
    ... MiniAlbum le-a strans imagini pline de dragoste si emotii, intro superba carticica pe care sa o tina aproape mami si tati si sa admire la ceas de liniste peripetiile balaioarei. Insasi balaioara a complotat cu bunica pentru acest cadou oferit parintilor, a ales fotografia de coperta si celelalte 44 de fotografii din interior, lucru foarte greu, va spun drept, balaioara are multe amintiri frumoase demne de pastrat aproape.









Cu mari emotii au fost stranse fotografiile, urmau sa fie cadoul de suflet pentru parinti, amintiri pretioase tinute aproape, la loc de cinste, un cadou ideal pentru sarbatori intro poveste de dragoste spusa pe carton.
Este atat de simplu sa-i bucuri pe cei dragi, intri pe MiniAlbum, incarci fisierele cu poze si datele de identificare si cadoul drag ajunge repede la usa ta. Grabiti-va, sarbatorile se apropie cu pasi repezi, bucurati-va alaturi de cei dragi cu un cadou de suflet, precum povestea balaioarei noastre!
La anul vom continua cu multe alte aventuri, neaparat!


marți, 28 noiembrie 2017

E normal sa facem bine

           Titlul este motto-ul Fundatiei Vodafone, care ne-a dat sansa sa vedem ceva din viitor!!!
          Am vizitat sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti de la Spitalul Marie Curie, sectia dupa a carui model va fi renovata si reamenajata si sectia de la Spitalul Judetean Constanta. De 49 de ani de cand este construit spitalul, sectia nu a fost renovata, totul este vechi, puteti vedea in aceasta postare imagini ale dezastrului, spatiile sunt improprii pentru cei peste 1000 de copii ce ajung aici in fiecare an. Ne dorim nespus si noi un astfel de loc precum aceasta sectie, cea mai moderna din sud-estul Europei la ora actuala.


        Dl. doctor Catalin Cîrstoveanu, neonatolog, seful si sufletul sectiei de Terapie Intensiva de la Marie Curie ne-a facut o introducere... pot sa spun... ravasitoare, la un moment dat cu ochii in lacrimi... o introducere spre ce aveam sa vedem imediat... in afara de moderna sectie, am vazut micutele fapturi care se luptau sa ramana in viata cu toate puterile lor, acum ajutate din plin de tehnologie moderna, de specialisti pregatiti si dedicati.


               Cladirea a fost construita de la zero, are o capacitate de 27 de paturi si o suprafata totala de 1600 m2 fata de cea veche care avea 190 m2. Noua sectie dispune de dotari moderne, ce includ echipamentele speciale pentru gaze medicale, climatizare si monitorizare individuala, spatii speciale pentru parinti, spatii pentru personalul medical, pentru consilierea spihologica a parintilor, precum si sali de consultatie. Inainte, aici erau tratati anual aproape 200 de nou-nascuti sau copii nascuti prematur cu boli, malformatii sau traumatisme diverse. Din cauza lipsei de spatiu, sectia era nevoita sa refuze tot atatia copii de la internare, ceea ce pentru multi insemna lipsa unei sanse la viata. De aceea, extinderea sectiei era absolut necesara.




          Sectia are cele mai bune rezultate si cea mai mica rata de mortalitate neo-natala din tara, apropiindu-se de media centrelor europene de prestigiu.








 
                     Special pentru noua sectie, Vodafone Romania a dezvoltat o solutie de telemedicina ce permite transmiterea de imagini video si parametrii medicali, in timp real, pentru urmarirea semnelor vitale ale micutilor. Solutia este o premiera tehnologica in tara noastra. Medicii pot urmari de la distanta starea pacientilor, in detaliu, deoarece imaginile se pot mari de 12 ori, la o calitate video exceptionala, chiar si de catre medici din alte tari. A fost asigurata infrastructura de voce si date, precum si tablete de ultima generatie cu care au fost echipati medicii. Solutia cuprinde si un car de teleprezenta ce se deplaseaza autonom in orice loc din sectie, poate face transmisiuni de voce si date oriunde in lume, poate fi conectat la ecograf sau la computer pentru a transmite in mod securizat datele pacientilor sau imagini ale acestora.


         Sectia a fost conceputa dupa modelul sectiei omoloage de la Spitalul Universitar din Iowa City, considerata unul din cele mai bune centre din lume.


       In sud-estul tarii noastre, mortalitatea infantila este cea mai mare din tara si de 3 ori mai mare decat in Europa. In sectia din Constanta, ajung nou-nascuti si din alte 3 judete din regiune: Ialomita, Calarasi si Tulcea, sunt tratati anual 1000 de copii nascuti cu probleme medicale grave, intr-un salon impropriu cu 8 paturi, care nu a mai fost renovat din 1968. In urma renovarii si modernizarii dupa modelul Marie Curie, sectia va avea pana la 26 de locuri, va fi implementata si solutia de telemedicina, copii vor fi ingrijiti in incaperi prietenoase, sterile si sigure, cu nivel scazut de zgomot, conditii de intimitate, iluminare de mai multe tipuri si conditii optime de lucru pentru cadrele medicale. In aceasta perioada, medicii si asistentele sectiilor de terapie intensiva Constanta si Marie Curie Bucuresti colaboreaza in cadrul unui program de schimb de experienta concentrat pe practica medicala ce integreaza aplicarea solutiilor de telemedicina in ingrijirea micilor pacienti.


                Omuletul acela mic, cu suflet atat de mare si neobosit, este supranumit si ''Ingerul Copiilor'', si-a dedicat viata salvarii celor mici si vulnerabili, este nucleul acestui proict de succes! Fie sa avem si noi la Constanta cat mai multi astfel de OAMENI!!!
                 
                                                  E normal sa facem bine!!!

vineri, 24 noiembrie 2017

Cum a fost la Garage Sale & Exchange- targul lucrurilor cu povesti


          Fetele de la SkirtBike Constanta au revenit cu o noua provacare weekend-ul trecut: au scos lucrurile de la naftalina, au pus la cale un eveniment de povesti noi cu lucruri vechi. Prin acest eveniment, Oldies But Goldies- Garage Sale & Exchange, se incurajeaza reciclarea, inlocuirea lucrurilor plictisitoare si aerisirea caminului de cele nefolositoare.
       


                Se schimba, se vinde, si cel mai important, se doneaza, pentru sustinerea unei asociatii care lupta pentru prevenirea traficului de persoane. O groaza de fotografii frumoase, 2 zile colorate, vesele, in care fetele au socializat si au stat la povesti, oricum afara era urat, deci numai bine a picat o ciocolata sau un ceai fierbinte, plus hainute... o groaza de hainute frumoase care isi cautau un nou stapan. Cu lumina din interior a fost un pic problema, fotografiile mele au iesit cam inchise la culoare, asa ca, am ales cateva de la fete :)


























       ... si bicicleta isi poate gasi un nou stapan, nu? :)


            Este ca va plac astfel de evenimente? eu sper sa fie cat mai multe de acum incolo, este al 2-lea an cand se organizeaza si promite sa devina o traditie!