Totalul afișărilor de pagină

joi, 7 aprilie 2016

Medicul ingrijeste, natura vindeca!

                           Prin Decretul Regal cu nr. 3025, in 1937, lacul Techirghiol a fost declarat de utilitate publica, ministrul Industriei si Comertului la acea vreme, preciza ca ''lacul mineralizat Techirghiol, cu namolul sau terapeutic, prezinta un deosebit interes pentru sanatatea publica, cat si pentru economia tarii''.

             Fauna nevertebratelor ce populeaza lacul Techirghiol este dominata de crustaceul Artemia salina, care impreuna cu alga Cladophora cristalina furnizeaza materia prima pentru producerea namolului sapropelic cu componenti minerali activi care ii dau o valoare terapeutica deosebita.

 un namol unicat din toate punctele de vedere...



       Se zice ca Artemia salina era un marinar vestit din lumea crustaceelor si intr-una din calatoriile sale a zarit-o prin valuri pe alga Clodophora cristalina, inlantuita intro hora plutitoare cu suratele ei, ajutand la dezvoltarea a milioane de larve si insecte ce cadeau la fund odata cu scuturarea acestor ''insule'' de vegetatie. Frumusetea ei l-a marcat pe Artemia care s-a indragostit, a smuls-o din hora, i-a facut promisiuni si au fugit inlantuiti. Povesea lor s-a consumat pe un liman, care la o furtuna fioroasa s-a umplut de apa si acolo au ramas prinsi unul de celalalt intro dragoste nemuritoare.
       In timp, s-a format o substanta neagra ca pacura, vindecatoare ca tot ce se naste si traieste din dragoste.
      Tatal Clodophorei, spiritul apelor, isi cauta fiica pierduta, involbureaza apele si fundul namolos, scoate la suprafata alifia neagra, onctuoasa si le-o da oamenilor ca dar al dragostei jertfite.
                          Dar de sanatate!!!
             
               Una dintre cele mai moderne baze de tratament balneo-fizical-kinetic din tara noastra. Servicii de fizioterapie; unde magnetice, unde mecanice, crio-termoterapie, curenti electrici, servicii de hidrotermoterapie: bai galvanice, impachetari partiale cu parafina, cu namol cald, prokineto, ozonoterapie, bai cu apa sarata, Techirghiolul este statiune balneara din 1899, namolul si apa de aici vindeca infertilitatea, bolile neurologice, vasculare, respiratorii, reumatismale si pors-traumatice, principalul efect al ''aurului negru'' fiind cel antiinflamator, protejeaza articulatiile si are efect impotriva durerii.
              Si personalul este ales cu grija si foarte profesionist. Doamnele director se ocupa permanent de bunul mers al lucrurilor.














                              Si sa nu uitam ca namolul actioneaza benefic si asupra pielii, extractul purificat se foloseste la prepararea produselor pentru ingrijirea pielii fetie si corpului, o cura cu namol revitalizeaza organismul si reda elasticitatea pielii, accelereaza procesele de vindecare si ajuta la eliminarea toxinelor. Intentionez in toamna sa fac 10 zile de tratament preventiv, va asteptam la Techirghiol!


   Inclusiv batranul Techir si magarusul sau bolnav au beneficiat de apele tamaduitoare si de noroiul tamaduitor din lac :)

''Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea''
                                                   Hipocrate

11 comentarii:

  1. am citit despre beneficiile namololui de Techergiol, doar ca nu l-am incercat

    RăspundețiȘtergere
  2. Total de acord cu sintagma: Medicul ingrijeste, natura vindeca! Cu cat inaintam in varsta, cu atat resimtim nevoia de a aplica diverse tratamente.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tin minte ca cand eram mica si mergeam la mare multa lume sa scaldau in namol :))

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu stiu de cat de bun e namolul, la mare ai mei cand eram mica ma namoleau:))) Hmmm, fain ca ai fost acolo si ai putut face si ceva poze.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte fain articol!
    Imi place legenda namolului tare mult - acum aflu despre ea. :)
    Mi-e groaza de namol! :)) Numai gandul ca l-as putea pune pe mine ma ingrozeste si, cu toate acestea, stiu ca de-ar fi sa am o afectiune care ar putea fi vindecata sau ameliorata cu namol n-as ezita. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. una din comorile romaniei, si noi nu stim sa o apreciem!
    Frumoasa prezentare, sper ca multa lume va merge acolo sa se ingrijeasca in natura.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumos ai prezentat minunatia asta! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Namolul ;)). Imi amintesc cand am facut si eu cunostinta cu el, in copilarie. Cred ca eram pe Plaja la Modern :D. Hihih... Bine, nu m-am camuflat toata, doar asa putin ;P. Ce demuuuult a fost. Dar si ce amuzant :).

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte interesantă postare ! felicitări pentru legenda scrisă-nu o ştiam !
    cu drag, multă sănătate şi un weekend cât mai însorit !

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu cat trec anii, ajungem sa apreciem tratamentele balneare. Si Romania are o multime de alternative. Techirghiolul asociaza tratamentul cu un sejur la mare, asa ca e perfect.

    RăspundețiȘtergere