Totalul afișărilor de pagină

duminică, 1 noiembrie 2015

Un crumble fenomenal

                   Cum trebuie sa mai si mancam, bucatarisim din cand in cand, eu sunt o gurmanda de felul meu, se vede :)), bucatarisesc cu drag de cate ori am timp, incerc cu placere diverse retete, chiar si paine fac in anotimpul rece, diverse prajituri nu chiar elaborate, iar crumble este una din preferate, fac des cu orice fructe am in casa.
             Toamna este pentru mine anotimpul perfect pentru crumble si tot facand o reteta sau alta, din diverse surse, am adaptat dupa preferintele celor din casa (ale mele, mai bine zis) si am adaugat diverse arome sau chestii care, in general, nu prea sunt in retetele de crumble. Asa am reusit un crumble fenomenal cu mere, pere si ceva capsune congelate, dar la fel de bine il puteti face cu orice fructe aveti in casa. Reteta o stiti toate, sunt sigura, este unul din cele mai usoare si parfumate preparate.
           ...pana aici nimic deosebit...numai ca fructele le-am tras in zahar caramel si am pus peste multa scortisoara si rom...nu esenta...rom tare, original, plus niste lichior Amaretto... ce sa zic? combinatia este fenomenala...interzis minorilor :)))




 pentru crumble, am folosit 200 grame de faina de migdale, 100 grame unt topit si 50 grame de zahar, amestecate bine, apoi pusa coca in congelator cam 2-3 ore, pentru a o putea da pe razatoare. Sa va mai explic ce gust a dat faina de migdale faramiturilor?


Pozele mele cu telefonul nu sunt multumitoare, gustul este in schimb divin! Bucataresa din mine e tare multumita de rezultat, incercati numai!
Cum am zis- nu dati minorilor :))
Coco
P.S. plec la munte!!!



13 comentarii:

  1. Aha ! Gand la gand cu bucurie :) Tocmai ma uitam dupa retete de crumble. Eu o sa pun mere si mure.
    Petrecere placuta la munte, Coco !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine suna. O sa incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ma tenteaza licoarea.E minunat acum la munte.Distractie placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunat preparat !
    Este superb pe Valea Prahovei,am intalnit o paleta de culori tomnatice ,de vis !
    Drum bun !

    RăspundețiȘtergere
  5. Habar n-aveam ce este ala crumble, invat de la tine, dar fructele alcoolizate mi se par oricum aromate. Poate incerc si eu crumble-ul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Preparatul e foarte ademenitor!
    Pleci la munte într-o periadă excelentă: soare și cromatica pădurii... Distracție plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  7. Uite ca eu nu am incercat inca, cu toate ca termenul l-am mai auzit.
    Haha si pe mine ma mancau degetele sa adaug crema de whisky intr-o chocolate banana cake dar aveam si copii printre consumatori. :)
    pupici

    RăspundețiȘtergere