Totalul afișărilor de pagină

joi, 19 noiembrie 2015

Tur virtual Constanta

Pe Diana de la Constanta Free Tour, am cunoscut-o cativa ani in urma, la evenimentul Glamour Stiletto Run, unde a alergat pe tocuri si a terminat si cursa cu bine :)
Ea le ofera turistilor tururi gratuite prin zona istorica a orasului, le povesteste istoria cladirilor pe langa care trecem zi de zi, pe unele nu le stiam nici eu, desi m-am nascut aici.
Diana iti arata Constanta asa cum nu o stii, este pasionata de istorie si chiar daca este constanteanca naturalizata, stie mult mai multe despre orasul nostru decat multi dintre noi.
Primul tur a fost in anul 2009 si in 2013 a inceput si tururi in limba engleza. La ultimul tur, cam asa arata multitudinea de doritori :)


Pentru turul virtual ne-am intalnit intr-un cadru superb la Agora tea & coffe, nu am avut nevoie de incaltari comode, doar de sufletele deschise, la vreme de toamna, in arome de ceai, prajituri si mere coapte. Diana, ne-a povestit cu daruire, cu mult umor, istoria, secretele si misterele zonei peninsulare a Constantei, un loc intr-adevar minunat si care incepe sa renasca incet.





               Va invit sa faceti acest tur la pas, o sa aveti ce afla si vedea. Pe Diana o gasiti usor, o sa va calauzeasca intro plimbare prin vechiul Tomis, pitorescul Centru Vechi al orasului. O sa primiti informatii pretioase, are tolba plina de povesti. Turul porneste de la faimoasa Harta Arheologica aflata pe peretele unei cladiri istorice din centrul orasului, la intrarea in vechiul Tomis. Nu va destainui povestile ei, va las sa le apreciati singuri! O sa vedeti case vechi, minunate, multe lasate la voia intamplarii, spre rusinea edililor nostrii, Casa cu Lei, Hotel Intim, Cazinoul, Stradela Vantului- cea mai ingusta stradela din oras si multe altele. Peninsula Constantei este o comoara rara de care nu stim sa profitam, ar trebui sa fie deschizatoare de drumuri in turism, loc istoric si spiritual, gasindu-se aici, in acest loc, toate cultele religioase importante: Biserica Greaca Metamorphosis, la care ma ducea bunica cand eram mica, Geamia Hunkiar, Marea Moschee Carol I, Biserica Armeneasca Sfanta Maria, Catedrala Ortodoxa Petru si Pavel, Biserica Bulgara Sf. Nicolae Vechi, Bazilica Romano Catolica Sfantul Anton de Padova, Sinagoga Askenaza si Templul Sefard daramat de comunisti in 1986- lacase de cult cu istorie, povesti si valori arhitectonice unice in lume prin pozitionarea lor impreuna in acest loc strajuit de apele Marii Negre- Peninsula Constanta.



            Turul dureaza cam 2 ore, dar toata lumea ramane la povesti. Diana ne-a promis ca o sa faca un tur special pentru bloggeri, abia asteptam! Atunci o sa va arat si cateva din minunatiile orasului meu!
               Coco

8 comentarii:

  1. Foarte interesant. O urmaresc si eu pe Diana pe facebook, desi nu o cunosc personal. Insa mi-ar placea sa experimentez turul ei daca ajung vreodata prin zona.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am mai auzit una... alergare pe tocuri! Și eu care de-abia merg pe ele! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Și eu abia aștept reportajul tău la turul bloggerilor. Mi-e dragă Constanța, dar nu știu prea multe despre istoria acestui minunat oraș.

    Să ai zile senine, dragă Coco! ☺

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac astfel de oameni deosebiti, bravo ei!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte fain! Bravo ei pt. entuziasm!

    RăspundețiȘtergere